Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ! ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟ"! ΡΕΠΟΡΤΑΖ...

Ιερώνυμος: Τα Θρησκευτικά θα διδάσκονται με το παλιό βιβλίο - Φίλης: Δεν έχουμε δογματική αντίληψη

Ο πρωθυπουργός, μετά το θορύβο των τελευταίων ημερών ζήτησε να υπάρξει διάλογος από μηδενική βάση για τα θρησκευτικά, «αδειάζοντας» τον υπουργό Παιδείας - Με τα παλιά σχολικά εγχειρίδια θα διδάσκεται...

φέτος το μάθημα
Σε πνεύμα συνεννόησης πραγματοποιήθηκε ο διάλογος μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών.
Ο πρωθυπουργός έδειξε από την αρχή της συζήτησης την πρόθεσή του να γεφυρωθεί το χάσμα, λέγοντας στον Αρχιεπίσκοπο πως πρέπει να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συμφωνία για τους πολίτες. 
Ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε στον πρωθυπουργό τους όρους της Εκκλησίας αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών ξεκαθαρίζοντας πως αν δεν συμφωνήσει η κυβέρνηση, θα βρεθούν απέναντι.
Ο πρωθυπουργός, μετά το θορύβο τον τελευταίο ημερών ζήτησε να υπάρξει διάλογος από μηδενική βάση, «αδειάζοντας» τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη που είχε ζητήσει ριζικές αλλαγές και μετατροπή του μαθήματος σε θρησκειολογία.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Ήρθησαν οι παρεξηγήσεις» και συμπληρώνοντας είπε, «Έγινε μια συνάντηση, μιλήσαμε και λύθηκαν οι παρεξηγήσεις».
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε στη συνέχεια πως υπήρξε συμφωνία για το μάθημα των θρησκευτικών το οποίο θα διδάσκεται με τα παλαιά σχολικά εγχειρίδια, ενώ θα υπάρξει περεταίρω διάλογος Εκκλησίας – Πολιτείας για την συγγραφή νέων βιβλίων.
Φίλης: Ο διάλογος θα συνεχιστεί – Δεν έχουμε δογματική αντίληψη
Μετά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για εγκάρδιο κλίμα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Από το ύφος του υπουργού Παιδείας έγινε αντιληπτό πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έθεσε τους δικούς του όρους για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών.
«Συνεχίζουμε με τα νέα προγράμματα φέτος», είπε ο Νίκος Φίλης διαμηνύοντας πως το θέμα της εκπαίδευσης είναι ευθύνη της κυβέρνησης.
Ο υπουργός επεσήμανε πως οι παρεξηγήσεις έχουν αρθεί και πως ο διάλογος θα συνεχιστεί.
«Θα αξιολογήσουμε το μάθημα στο τέλος της χρονιάς. Θα ακούσουμε ξανά τις απόψεις της εκκλησίας. Το νέο πρόγραμμα θα συνδυαστεί με τα παλιά βιβλία. Δεν είμαστε υπέρ του να διδάσκονται τα μαθήματα από ένα βιβλίο», είπε ο κ. Φίλης.
Μαξίμου: Αποκαταστάθηκαν οι παρεξηγήσεις 
Για γόνιμο και παραγωγικό διάλογο κάνει λόγο η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, υπογραμμίζοντας πως αποκαταστάθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις. 
Το Μαξίμου σημείωσε πως η συνάντηση αποτέλεσε βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία.
«Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση, ο διάλογος να συνεχιστεί», αναφέρει η κυβέρνηση. 


Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου