OPTOCENTER

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

"ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 18 ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ"! ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ....

Το μόνο που δεν έχει κάνει η Άγκρυα είναι να ανακοινώσει την ημέρα που θα κάνει απόβαση σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά! Όλα έχουν κανονιστεί και το μόνο που απομένει είναι η επίθεση από την Τουρκία....

Δεν αμφισβητεί μόνο τα ελληνικά σύνορα, τώρα πλέον δηλώνει ότι θα αρπάξει από την Ελλάδα 18 νησιά, γιατί, λέει της ανήκουν. Και αυτά δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ευρισκόμενος σε πλήρη συμπόρευση με τον Ερντογάν. Όλα πλέον είναι έτοιμα. Πόσο έτοιμή είναι η ελληνική ηγεσία να δεχτεί πολεμική επίθεση από την Τουρκία; Ή απλά θα περιμένει βοήθεια από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ; Ποιο ΝΑΤΟ; Όλοι είναι εχθροί μας. 
Το σχετικό ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από το pronews.gr:
Μετά τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν «χτύπησε» και ο ηγέτης της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ζήτησε η Τουρκία να πάρει 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο γιατί, όπως είπε «της ανήκουν».
Είναι προφανές πώς η Τουρκία κλιμακώνει την πολεμική ρητορική της. Από τη μία ο Ρ.Τ. Ερντογάν ζητάει επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης και αξιώνει η Κύπρος να αλλάξει σημαία, από την άλλη ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα θέτει θέμα «Τσαμουριάς» και τώρα έρχεται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να ζητήσει και 18 ελληνικά νησιά.
Το κάνει μάλιστα αυτό ασκώντας, δήθεν, κριτική στον Τούρκο πρόεδρο και του ζητάει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Δηλαδή, τι ακριβώς; Να κάνει πόλεμο.
Σαν να μην έφταναν λοιπόν οι δηλώσεις Ερντογάν στη δημιουργία κλίματος έντασης ήρθε να προστεθεί και η δήλωση-κατηγορία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εναντίον του Ερντογάν γιατί δεν επεμβαίνει, όπως είπε, για να πάρει από την Ελλάδα 18 βραχονησίδες οι οποίες «είναι τουρκικές».
Όσον αφορά μάλιστα στο θέμα της Κύπρου, που χθές ο Ρ.Τ. Ερντογάν είπε πώς η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη σημαία με ολόκληρη την Κύπρο γιατί εκεί «έχυσαν το αίμα τους Τούρκοι» ήρθε να υπερθεματίσει ο Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας ξανά τον Ερντογάν ότι θέλει να μειώσει τα εδάφη της τουρκοκυπριακής κοινότητας από το 37,7% που είναι σήμερα στο 29,2%.
Που αποσκοπεί αυτή η τακτική; Ο Ερντογάν έχει καταφέρει μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες να οδηγήσει και την αντιπολίτευση στην ίδια τακτική. Ουσιαστικά στο εσωτερικό της Τουρκίας μετά το πραξικόπημα η κοινωνία στρέφεται προς τον εξωτερικό εχθρό που αποκτά όλο και πιο συχνά όνομα. Είτε αυτό της Ελλάδας, είτε αυτό της Κύπρου. Είτε οι Έλληνες έχουν καταλάβει βραχονησίδες, είτε οι Ελληνοκύπριοι επιχειρούν να πάρουν εδάφη από τους Τουρκοκύπριους.
Όλα αυτά μερικά μόλις 24ωρα πριν τη διαφαινόμενη συνάντηση Τρίπρα – Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου για την Πολιτιστική Κληρονομιά στο Άμπου Ντάμπι. Η συγκρουσιακή τακτική της Τουρκίας είναι όμως πράγματι συγκρουσιακή ή πρόκειται καθαρά για ένα παζάρι
Ο Μουσταφά Ακιτζί από το ίδιο βήμα απ' όπου έκανε και τις δηλώσεις ο Ερντογάν κατηγόρησε τους Ελληνοκυπρίους. «Επί 53 χρόνια σφετερίστηκαν τα δικαιώματά μας» είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προσθέτοντας και αυτός ένα λιθαράκι στην ένταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου