Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ...ΣΗΜΑΙΑΣ! "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ! Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ..."!

Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, αυτή τη φορά μιλώντας...

για το Κυπριακό, απειλώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι με «τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα καταλάβει ότι η Κύπρος δεν είναι μόνο ελληνική».
Μάλιστα επέκρινε τη χρήση σημαίας της Κύπρου, καθώς όπως υποστήριξε, «δείχνει όλο το νησί κι έτσι δίνει την εντύπωση ότι η Κύπρος είναι μόνο ελληνική». Οπως είπε στόχος των ελληνοκυπρίων είναι να πάρουν όλη την Κύπρο και η Τουρκία να μην ανακατευτεί πουθενά.
Τέλος, ο Τ. Ερντογάν προσέθεσε πως επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα είπε αυτά μιλώντας στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία. Αφού αναφέρθηκε στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, τονίζοντας ότι η Τουρκία εξετάζει τις εναλλακτικές, έκανε εκτενή αναφορά στο Κυπριακό.
Ολόκληρη η δήλωση Ερντογάν όπως την παραθέθει το sigmalive.com είναι η ακόλουθη:
«Πριν από λίγο ο 'πρόεδρος' της 'Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου' ανέφερε εδώ κάποια πράγματα. Για μήνες, για χρόνια συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Και όλη την ώρα 'αναβολή, αναβολή, αναβολή'. Αυτή είναι η τακτική. Ξέρεις κάτι; Μας λένε 'Α εσείς δώστε μας όλη την Κύπρο και μην ανακατεύεστε καθόλου'. Ο στόχος αυτός είναι! Για στάσου... Εκεί υπάρχει τόσο αίμα ηρώων μας. Τι θα δώσεις; Και πάμε και παρακάτω... Χωρίς να ντρέπονται, χωρίς να βαριούνται στις συναντήσεις της Ε.Ε. έρχονται με μία σημαία που έχει ολόκληρο το νησί. Καταρχήν τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εκεί υπάρχει η 'Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου'. Εσύ είσαι (απλά) η 'Ρωμαίικη Διοίκηση Νότιας Κύπρου'. Στο βορρά υπάρχει η 'Τουρκική Δημοκρατία'. Αυτό θα το καταλάβεις, τι ασέβεια είναι. Με τον έναν ή άλλο τρόπο αυτό θα το καταλάβουν, θα το μάθουν.
Αυτή τη στιγμή, μίλησα και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, του είπα να κάνουμε και διμερή συνάντηση και πολυμερή και να όλα αυτά να συζητηθούν. Πλέον αυτή η ιστορία δεν μπορεί να τραβάει τόσο. Δηλαδή μέχρι τέλος του χρόνου αυτό το θέμα πρέπει να καταλήξει κάπου. Αλλά εάν λένε 'αυτά τα εδάφη θα γίνουν δικά μας, η εξουσία θα είναι μόνο δική μας', τότε δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι... Αυτοί κάνουν όπως η πεινασμένη κότα που νομίζει ότι της ανήκει όλο το πίτουρο στην αποθήκη».
thepessroom.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου