Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΤΙΓΚΑΣ: "ΠΑΡΑ-ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΑΜΕ! ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΥΨΗΛΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ"!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Δελτίο Τύπου 17
                                                     12 Απρ. 2017
Παρα-Nεκροταφείο στο Χολαργό. Δυστυχώς Διασυρθήκαμε. Από τα πιοΥψηλά Τέλη της Αττικής  στα Κοιμητήρια Παπάγου και Χολαργού

Τις τελευταίες μέρες παρουσιάσθηκε από την τηλεόραση και πιο ...
συγκεκριμένα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, τουλάχιστον τρεις φορές η κακή εικόνα που επικρατεί εδώ και καιρό στο Κοιμητήριο Χολαργού. 
Ειδικότερα παρουσιάσθηκαν εικόνες από το παρα-νεκροταφείο του Χολαργού, που είναι ακριβώς έξω από το κυρίως κοιμητήριο, όπου έχουν ταφεί συνάνθρωποί μας που στα τρία χρόνια που ήσαν θαμμένοι κανονικά εντός του κοιμητηρίου, τα σώματά τους παρέμειναν αναλλοίωτα. 
Είναι δύσκολη ομολογούμε η περιγραφή της κατάστασης, που όμως δυστυχώς είναι τραγική. Οι φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, μιλούν από μόνες τους. Μετά τον τριετή ενταφιασμό, τα αναλλοίωτα σώματα θάβονται σε μια πρόχειρη εκσκαφή εκτός κοιμητηρίου και τοποθετείται ένα κομμάτι μαρμάρου με τα στοιχεία του θανόντος για αναγνώριση. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η μεταφορά γίνεται χωρίς μέτρα υγιεινής και προφυλάξεις.
Το ζήτημα έχει τρεις διαστάσεις, τη ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ, αφού κάθε άλλο παρά αυτό τον τρόπο ταφής προβλέπει η θρησκεία μας, την ΗΘΙΚΗ, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για τους δικούς μας ανθρώπους, μιλάμε για τους γεννήτορές μας και την ΥΓΙΕΙΝΗ, αφού τα ζώα που σκάβουν με τα πόδια τους μολύνονται και ερχόμενα σε επαφή με τους ανθρώπους γίνονται «Κινούμενες βόμβες».

Κύριε Δήμαρχε,
βγήκατε δύο φορές στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού και αντί να ζητήσετε μια μεγάλη  συγγνώμη από τους συνδημότες μας για την κατάσταση που επικρατεί στο παρα-νεκροταφείο του Χολαργού, προσπαθήσατε να δικαιολογήσετε την ανυπαρξία και την ανευθυνότητά σας λέγοντας αστείες δικαιολογίες, ήτοι ότι:
        «Έτσι το βρήκατε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή».
        «Σύντομα θα λύσετε το πρόβλημα του Κοιμητηρίου».
Μετά από 2,5 χρόνια Δημαρχίας, δεν υπάρχει απάντηση «Έτσι το βρήκα». Έπρεπε να είχατε ξεκινήσει τις αναγκαίες διαδικασίες για την επίλυση του ζητήματος, ενός ζητήματος που έχει αρκετές διαστάσεις και θέλει και χρόνο, όμως ΔΕΝ έχετε καν αρχίσει. 
Κατά την άποψή μας οι λόγοι που δημιουργούν το ζήτημα είναι τρεις:
α. Η μικρή χωρητικότητα του Κοιμητηρίου Χολαργού.
β. Η όχι καλή σύσταση του εδάφους, ήτοι έλλειψη χώματος και υπέδαφος με πολλά νερά.
γ. Τα ιδιαίτερα υψηλά τέλη παράτασης ταφής μετά την τριετία.

Ειδικότερα για κάθε λόγο θα σας λέγαμε ότι:       
α. Σε ό,τι αφορά το Κοιμητήριο Χολαργού έχει χωρητικότητα 1.000 τάφων, όταν ο πληθυσμός είναι 33.000 κάτοικοι, ενώ του Παπάγου είναι 2500 τάφοι με πληθυσμό 12.000 κατοίκους. Τη μελέτη για την επέκτασή του έπρεπε ήδη να την είχατε κάνει. 
Το δικαίωμα αυτό σας το δίνει ο Νόμος 4280/2014, όπου στο άρθρο 52 «Μεταβατικές διατάξεις» παρ. 16 λέει για «τη νομιμοποίηση των κοιμητηρίων σε δασικές εκτάσεις τα θεωρεί νομίμως υφιστάμενα» και για «την επέκταση των κοιμητηρίων επιτρέπεται μετά από εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης, μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας και υδρογεωτεχνικής μελέτης.
Εδώ θα σας θυμίσουμε κ. Δήμαρχε ότι όταν συζητήθηκε το θέμα της ανάθεσης της μελέτης νομιμοποίησης του κοιμητηρίου Χολαργού, ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης σας πρότεινε να προχωρήσετε ταυτόχρονα και στις διαδικασίες για την επέκταση του κοιμητηρίου. Ήταν μοναδική ευκαιρία που την αφήσατε να πάει χαμένη. Ως συνήθως αγνοήσατε την πρότασή μας. Γιατί; 
β. Είναι ανάγκη να μελετηθεί η κατασκευή ενός έργου που θα εκτρέπει τη διέλευση των υπογείων υδάτων κάτω από τους τάφους στο υπέδαφος του Κοιμητηρίου. Τούτο είναι θέμα τεχνικής μελέτης. 
γ. Τα τέλη τριετούς ταφής αλλά και παράτασης στο Δήμο μας είναι από τα πιο «Υψηλά στη Αττική». Σας παραθέτουμε τον πίνακα:
                Παπάγος Χολαργός Μελίσσια  Πεντέλη  Μαρούσι  Χαλάνδρι
Τέλη ταφής: 540 €    540 €       200 €      200 €      665 €       150 €
(3 χρόνια)
Παράταση  : 350 €     350 €     180 €      70 €      220 €     210 €
(1 χρόνο)
Να γιατί σας λέμε ότι τα τέλη είναι από τα πιο υψηλά. Μην σπεύσετε να μας πείτε ότι υπάρχουν και ακριβότεροι Δήμοι από μας. Δεν μας ενδιαφέρουν. Για μας σημείο αναφοράς είναι οι Δήμοι που δείχνουν ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ πρόσωπο και τίποτε άλλο.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
α. Άμεση έναρξη διαδικασιών για την επέκταση του Κοιμητηρίου Χολαργού σύμφωνα με το Νόμο 4280/2014 άρθρο 52 παρ.16, αναλογικά όπως είναι και το Κοιμητήριο Παπάγου.
β. Μελέτη κατασκευής ενός έργου που θα εκτρέπει τη διέλευση των υπογείων υδάτων κάτω από τους τάφους στο υπέδαφος του Κοιμητηρίου.
γ. Διαθέτοντας 11.000.000 Ε ταμειακά διαθέσιμα έπρεπε τα τέλη να ήταν τα μικρότερα. Μειώστε τα τώρα κατά το παράδειγμα των άλλων δήμων. Δείξτε και σεις κ. Δήμαρχε την ίδια ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ με τους άλλους δημάρχους.

Κύριε Δήμαρχε,
σεις δυστυχώς είτε «Δεν το αντιληφθήκατε», είτε «Δεν μπορούσατε», είτε « Δεν θέλατε», σημασία έχει ότι «ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ» για να προστατεύσετε το συμφέρον των συνδημοτών μας. Δεν έχετε καν αρχίσει τις διαδικασίες.

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ
Στον κατάλληλο χρόνο,
Θα τρέξουμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες από όποιο σημείο και αν τις αφήσετε.
Θα μειώσουμε δραστικά τα τέλη, ώστε να δώσουμε μια ακόμη ανακούφιση στο δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας.
Γιατί για μας το ΑΦΕΝΤΙΚΟ είναι ο ΠΟΛΙΤΗΣ και αυτόν θα πρέπει βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Γι΄ αυτόν θα κάνουμε τα  ΠΑΝΤΑ για να τον διευκολύνουμε. 

2 σχόλια:

  1. καλά αυτός τώρα ξύπνησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισως περίμενε συγκεκριμένο σχέδιο του δημάρχου με πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο,μετά την αρνητική δημοσιότητα που έλαβε το θέμα.Προφανώς επιθυμούσε να δώσει τον απαραίτητο χρόνο στη δημοτική αρχή.Δεν έγινε κάτι και επανέρχεται.

      Διαγραφή