Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ "ΥΠΑΚΟΥΕΙ" ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ! ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΣΗ! Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ!

Η κατάφορα παράνομη πράξη των δανειστών, πράξη που αντίκειται στο ...

Ευρωπαϊκό Δίκαιο, να επεμβαίνει δηλαδή μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα και ακόμη χειρότερα η Κομισιόν στα της ελληνικής Δικαιοσύνης, δεν ενοχλεί κανένα κυβερνητικό εντός της Ελλάδος. Αντί να στείλουν στο διάολο και να καταγγείλουν τους δανειστές και την Κομισιόν που απαιτεί να δοθεί ασυλία σε όσους διώκονται για εγκλήματα κατά του δημοσίου (βλέπε Ανδρέας Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ και μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας), τελικά, όχι μόνο ο Ανδρέας Γεωργίου βγαίνει λάδι, όχι μόνο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει τον ελληνικό λαό να τον αποζημιώσει (αυτό απαιτούν οι δανειστές και το αποδέχθηκε ο Τσακαλώτος), αλλά και ο Εισαγγελέας Βουρλιώτης  άσκησε αναίρεση στο Βούλευμα των Εφετών που κάθιζε στο σκαμνί τα μέλη του ΔΣ του υπερταμείου, και όπως όλα δείχνουν βγαόινουν αθώες περιστερές και η υπόθεση θα μπει στο αρχείο! 
Με άλλα λόγια, οι δανειστές αποφασίζουν και πετυχαίνουν για το πώς θα εξελίσσονται οι δίκες (θα μπαίνουν στο αρχείο και θα παρέχεται ασυλία στους κατηγορούμενους για εγκλήματα κατά του Δημοσίου)! 
Το παρακάτω ρεπορτάζ σχετικά με την υπόθεση των μελών του ΔΣ του Υπερταμείου και την παρέμβαση Βουρλιώτη (είναι ο Εισαγγελέας που κάθισε στο σκαμνί τη Χρυσή Αυγή), είναι από το hellasforce.com:
Λύση στο ζήτημα που τέθηκε από τους δανειστές μας, οι οποίοι «απείλησαν» με μπλοκάρισμα της δόσης αν δεν «ξεπεραστεί» το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που παρέπεμπε συνολικά 9 άτομα για τη πώληση και επαναμίσθωση των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ την περίοδο 2013-2014, φαίνεται να δίνει ο Άρειος Πάγος.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, προχώρησε στην αναίρεση του βουλεύματος που έστελνε σε δίκη 3 μέλη του ΔΣ του Ταμείου για πλημμεληματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία και 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Το θέμα είχε τεθεί και στο τελευταίο Eurogroup, καθώς οι τρεις από τους εμπειρογνώμονες ήταν Ευρωπαίοι τεχνοκράτες με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας.
Η αναίρεση

Σύμφωνα με τον κ. Βουρλιώτη, το βούλευμα πάσχει λόγω «έλλειψης αιτιολογίας», αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης» που σύμφωνα με νομικούς κύκλους σχετίζεται με τη διάταξη του άρθρου 192 § 8 του Ν. 4389/2016, η οποία προβλέπει ότι: «Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους, εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου». Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε ακολουθήσει τέτοιος θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ 1204/2014).

Το αίτημα αναίρεσης του βουλεύματος κατατέθηκε πριν 10 ημέρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τους δικηγόρους Αλ. Λυκουρέζο, Ι. Γιαννίδη και Ν. Πατεράκη.

3 σχόλια:

  1. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ,Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,PSI,ΤΑΙΠΕΔ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ .ΔΕΝ ΜΠΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ .ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ??? ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ,!!!!!!!!! ΑΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ 22% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή