Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ: "ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΓΟΥΔΗ. ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ"!

Τσίπρας το βράδυ του δημοψηφίσματος: Τα κάναμε σαλάτα - Φοβάμαι το ΓουδήΑπίστευτους διαλόγους που φέρεται να είχε με τον πρωθυπουργό..


 αποκαλύπτει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο νέο βιβλίο του - «Όλα είναι καταγεγραμμένα με το κινητό μου», προειδοποιεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών
Τριγμούς στην κυβέρνηση και ισχυρό «πονοκέφαλο» στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλούν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015.
Στα σχετικά δημοσιεύματα των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα», «Καθημερινή», και «Βήμα» της Κυριακής (23/07/2017) παρουσιάζονται αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του κ. Βαρουφάκη υπό τον τίτλο «Adults in the Room» και ειδικότερα οι στιχομυθίες του ιδίου με τον πρωθυπουργό.
Υπενθυμίζεται πως για τους συγκεκριμένους διαλόγους ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει πως είναι γνήσιοι και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, αφού τους είχε καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο.
«Όταν το παιδί μου πεινάει, έχω δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα...»
Αίσθηση προκαλεί ο διάλογος που είχε το καλοκαίρι του 2015 ο Βαρουφάκης μαζί με τους Τσίπρα, Φλαμπουράρη, τη στιγμή που η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη κρεμόταν από μία κλωστή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πρωθυπουργός μαθαίνει πως ένα ποσό ύψους 16 δισ. ευρώ το οποίο ανήκει στην ΕΚΤ βρίσκεται αποθηκευμένο στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Τσίπρα και ο Φλαμπουράρης θέλουν να βάλουν χέρι στα χρήματα, όμως ο Βαρουφάκης διαφωνεί.
Ο διάλογος που ακολουθεί τα λέει όλα:
Τσίπρας: Τι; Υπάρχουν 16 δισ. ευρώ στην ΤτΕ και δεν τα φορτώνουμε στα ΑΤΜ;
Βαρουφάκης: Αλέξη, αυτό είναι κλοπή.
Τσίπρας: Όταν το παιδί μου πεινάει, έχω δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα.
Φλαμπουράρης: Έχουμε κάθε δικαίωμα να πάρουμε αυτά τα λεφτά.
Βαρουφάκης: Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κατάσχουμε τα λεφτά της ΕΚΤ...
Ο «ανεπιθύμητος» Σταθάκης και ο «αποστάτης» Χουλιαράκης
Σε άλλο απόσπασμα του βιβλίου του, ο Γιάνης Βαρουφάκης φανερώνει και τα πρόσωπα που προκαλούσαν συμπάθεια ή αντιπάθεια στον Αλέξη Τσίπρα. Ως ανεπιθύμητος εμφανίζεται ο Γιώργος Σταθάκης, με τον Βαρουφάκη να λέει πως σε κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός γύρισε και είπε: «Θα χαρώ πολύ να μην ξαναδώ μπροστά μου τον [Γιώργο] Σταθάκη».
Ενδιαφέρον, εξάλλου, έχει και το σχόλιο του πρώην υπουργού για το νυν αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. Τον χαρακτηρίζει «αποστάτη» και ως «τον ιδανικό άνθρωπο για να υπογράψει την παράδοση μας στην Τρόικα».
«Καλό παιδί ο Αλέξης, αλλά δεν ξέρει αγγλικά…»
Ο Βαρουφάκης αναφέρεται, παράλληλα, και στην περίοδο κατά την οποία γνώρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακόμη το κόμμα βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση.
«Όταν τον γνώρισα, είπα στη Δανάη [ενν. την σύζυγό του], "ευχάριστος τύπος, αλλά δεν έχει τα προσόντα". Του είχα τονίσει πολλάκις "αν θες να γίνεις πρωθυπουργός, πρέπει να μάθεις αγγλικά"».
Η μοιραία νύχτα του δημοψηφίσματος
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», ο Βαρουφάκης ρίχνει φως και στα όσα διαδραματίστηκαν τη βραδιά του δημοψηφίσματος του 2015, όταν το περήφανο «ΟΧΙ» μετατράπηκε σε ταπεινωτικό «ΝΑΙ».
«Στη 1.30 π.μ. μπήκα στο γραφείο του. Με κοίταξε και μου είπε: Τα κάναμε σαλάτα». Ο Βαρουφάκης δεν συμφώνησε μαζί του αλλά του είπε πως «έγιναν πολλά λάθη, αλλά μια νύχτα σαν εκείνη θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε το 62% του “Όχι”». 
«Με ρώτησε αν θα άνοιγαν σύντομα οι τράπεζες - αναζητώντας δικαιολογίες για τη συνθηκολόγησή του», αφηγείται ο Βαρουφάκης. Τότε ο υπουργός του λέει: «'Η ενεργοποιείς το σχέδιό μας [ενν. το σύστημα των παράλληλων πληρωμών] ή παραδίνεσαι».
«Κοίταξε, Γιάνη, οι προβλέψεις σου ήταν σωστές. Αλλά να ποιο είναι το πρόβλημα. Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ποτέ ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε εσένα ούτε σε εμένα... Με το 62% εμένα δεν μπορούν να με αγγίξουν. Εσένα μπορούν να σε καταστρέψουν».
Τότε ο Βαρουφάκης αφηγείται πως έγινε κάτι αναπάντεχο: «Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης μού εκμυστηρεύθηκε κάτι που δεν περίμενα. Μου είπε ότι φοβόταν να μην πάμε στου Γουδή, αν επιμέναμε [...] Μετά υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό».

newsbomb.gr/

1 σχόλιο:

  1. Και πολύ καλά κάνει να φοβάται και, έχει στο "πίσω μέρος του κεφαλιού του" το ενδεχόμενο(έτσι όπως τα έκανε σκ...)
    να τον "στήσουν" στο "Γουδή"!!!

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή