Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: «ΠΟΥΛΗΣΕ» ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ «ΟΑΣΑ Α.Ε»! ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ!!!

 Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ,  «ΠΟΥΛΗΣΕ» ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ,  ΣΤΟΝ ...666 .... ΜΕΣΩ ΤΟΥ  .. «ΟΑΣΑ  Α.Ε» ....!!
                   
                                    Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

                        Νομίζω πως θα πρέπει να μάθουν όλοι οι πολίτες, πως το Ηλεκτρονικό εισιτήριο που σκοπεύει να επιβάλλει ο ΟΑΣΑ  με το έτσι ...

θέλω και με τις «πλάτες» τις «αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων»  στα μέσα Συγκοινωνίας  της Αθήνας,  είναι το χειρότερο μέτρο ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ και ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ των πολιτών,  που έχει έρθει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

                        Είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ , που ένας τεράστιος όγκος προσωπικών δεδομένων ενός πολίτη, ταυτοποιούνται σε ένα  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ το οποίο ενεργοποιείται και λειτουργεί στην βάση δεδομένων, με τον ΑΡΙΘΜΟ 666.  Μέσω αυτού του ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ, το σύστημα  μπορεί να γνωρίζει τα ΠΑΝΤΑ για τον κάτοχο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς και όλες του τις κινήσεις.  Και όχι μόνο  εντός του συστήματος Συγκοινωνιών, (σταθμό επιβίβασης, αποβίβασης) αλλά και εκτός συστήματος, αφού το συγκεκριμένο ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ  θα είναι ταυτοποιημένο με συγκεκριμένο άνθρωπο και θα μπορεί να παρακολουθείται  δορυφορικά και να στοχοποιείται όταν «χρειαστεί»,  όπως γίνεται με όλα τα μικροτσίπ που τοποθετούνται σε αυτοκίνητα, ζώα κ.λ.π. , για να τα βρίσκεις όταν «θέλεις».

                        Για να σας το πω απλά, δεν έχει γίνει  μέχρι σήμερα στην Ελλάδα προσπάθεια χειρότερου ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ Ελλήνων πολιτών. Και από την στιγμή που το ταυτοποιημένο ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ, λειτουργεί με τον  κωδικό αριθμό 666,  είναι ξεκάθαρο πως η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ,  προσπαθεί μέσω του ... «ΟΑΣΑ Α.Ε.»  και με τις «πλάτες» της  αρχής  «προστασίας» των προσωπικών δεδομένων  που στην ουσία δεν  προστατεύει τίποτα,  να  περάσουν δόλια στους Έλληνες, ένα πρώτο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ  ΦΑΚΕΛΩΜΑ στον 666...!!!

                   Άραγε ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ έδωσε τώρα το «πράσινο φώς» η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων  και ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ από τον περασμένο Φεβρουάριο,  όταν με απόφασή της,  μπλόκαρε αυτήν την ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ των πολιτών;;;
                        ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ;;;
                        Άλλαξε κάτι στις δυνατότητες του ηλεκτρονικού συστήματος, ή στα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ που ζητάει ο ΟΑΣΑ Α.Ε. από τον πολίτη;;;
                        Άλλαξε κάτι στους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ που είχε εντοπίσει η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων;;;;  Για κοιτάξτε πόσους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ εντόπιζε  η αρχή τον περασμένο Φεβρουάριο και τι έλεγε τότε:

§                Ο ΟΑΣΑ θα αποθηκεύει δεδομένα σχετικά με τις διαδρομές που θα πραγματοποιεί ο κάθε επιβάτης. Οι μετακινήσεις του κάθε επιβάτη παύουν να είναι ανώνυμες  με αποτέλεσμα να θίγεται το δικαίωμα της ανώνυμης μετακίνησης και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή.
Για την έκδοση των καρτών ΑΤΗ.ΕΝΑ Card, ο ΟΑΣΑ θα ζητά και θα αποθηκεύει έναν μεγάλο αριθμό προσωπικών δεδομένων (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ, αριθμό δελτίου ταυτότητας, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, fax, email, διεύθυνση κατοικίας, ημερομηνία γέννησης, φωτογραφία). Σύμφωνα με την Αρχή, είναι υπερβολικά αυτά που ζητούνται και δεν τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα τήρησης κανενός από τα παραπάνω δεδομένα.
Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της κάρτας είναι δυνατό να αποκαλυφθεί το ιστορικό μετακινήσεων του κατόχου της, καθώς τα δεδομένα σε αυτήν βρίσκονται επάνω στο “micro tsip”.. Επομένως θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των δεδομένων που αποθηκεύονται στις κάρτες.

§  Συγχρόνως το γεγονός ότι οι μετακινήσεις των επιβατών χάνουν με το προσωποποιημένο ηλεκτρονικό εισιτήριο την ανωνυμία τους θίγει το δικαίωμα της πληροφοριακής αυτοδιάθεσης και το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, τα οποία κατοχυρώνονται τόσο στο Σύνταγμα όσο και στην ΕΣΔΑ. […]

Μέχρι εδώ όλα καλά από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, που ακολουθεί πλήρως και την επιταγή του Συντάγματος,  ΑΡΘΡΟ 9α, αλλά και του  ΑΡΘΡΟΥ 8, της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ , που ΑΠΑΙΤΕΙ απ' όλους τον ΣΕΒΑΣΜΟ στην ΙΔΩΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ.των ανθρώπων.

                         Άλλαξε τίποτα από τον Φεβρουάριο; Έγιναν ανώνυμες οι μετακινήσεις των πολιτών; Ζητούνται από τον ΟΑΣΑ,  λιγότερα προσωπικά δεδομένα;

                        ΟΧΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ. Τότε τι ΥΠΟΠΤΑ «παιχνίδια» παίχτηκαν εις βάρος των πολιτών, και έδωσε η αρχή το «πράσινο φώς»;;;;

                        Πως άραγε γίνεται να ΞΕΡΕΙ ο ΟΑΣΑ από τον περασμένο ΑΠΡΙΛΙΟ, ότι η αρχή «προστασίας» προσωπικών δεδομένων, θα «πουλήσει» τους πολίτες τον ... ΑΥΓΟΥΣΤΟ και θα δώσει το «πράσινο φως», για να προχωρήσει το ηλεκτρονικό εισιτηριο.;;;

                        ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ;;; Κοιτάξτε την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ στις 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017..!!!    «Τον Αύγουστο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, αναφέρεται σε απόφαση του ΔΣ του ΟΑΣΑ, η οποία και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»....!!!!

                        Από αυτό και μόνο ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ το εξής: Ή ο ΟΑΣΑ έχει γραμμένη στα @@@@@ την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ  ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ,  ή ΗΞΕΡΑΝ από τον ΑΠΡΙΛΙΟ, πως όλα έχουν «συμφωνηθεί» και η αρχή ΕΧΕΙ «ΠΟΥΛΗΣΕΙ» τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

                        Σημειώστε πως η αρχή έδωσε το «πράσινο φως» στον ΟΑΣΑ, αρχές Αυγούστου, ότι έλεγε δηλαδή ο ΟΑΣΑ τον Απρίλιο,  χωρίς όμως όπως είδαμε, να έχει ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ από τον Φεβρουάριο που η αρχή μπλόκαρε το ηλεκτρονικό εισιτήριο , επειδή παραβίαζε το ΑΝΩΝΥΜΟ της μετακίνησης.
                        Τα υπερβολικά προσωπικά δεδομένα  που ζήταγε ο ΟΑΣΑ Α.Ε. και που εξακολουθεί να ζητάει τα ίδια,  είναι τα εξής:  
                              Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης- (ΑΜΚΑ),
Πλήρες ονοματεπώνυμο,
                             Διεύθυνση κατοικίας,
Αριθμός Αστυνομικής ταυτότητας,
                             Ημερομηνία γέννησης,
Φωτογραφία σε ηλεκτρονική μορφή,
Αριθμός τηλεφώνου,
                             Αριθμός κινητού τηλεφώνου,
Αριθμός fax,
Ταχυδρομική διεύθυνση,
Ηλεκτρονική διεύθυνση

                        Σε αυτά τα στοιχεία που ζητάει, ο ΟΑΣΑ  για να εκδόσει .... «ένα εισιτήριο»....  εμπεριέχονται ΟΛΑ τα προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη. Διότι με τον ΑΜΚΑ βρίσκει το σύστημα και τον ΑΦΜ,  ενώ αν ζήταγαν τον ΑΦΜ,  δεν βρίσκεται ο ΑΜΚΑ από  τον ΑΦΜ.  Και μέσω του ΑΜΚΑ έχει πρόσφαση το σύστημα σε όλα τα προσωπικά δεδομένα, ακόμα και σε τι νοσοκομείο έχεις νοσηλευτεί και τι φάρμακα παίρνεις.  Ενώ από τον ΑΦΜ δεν έχει πρόσβαση σε αυτά τα ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ προσωπικά δεδομένα.

                        ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...!  Ο ΟΑΣΑ Α.Ε. όπως και όλες οι ανώνυμες εταιρείες του δημοσίου,  σύντομα θα περάσουν  σε φάση ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ,  που αυτό σημαίνει,  πως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών καθώς και οι καθημερινές μετακινήσεις τους, θα περιέλθουν σε ΓΝΩΣΗ  και ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ  από άγνωστους   Γερμανο-Εβραίους   τοκογλύφους..... «δανειστές»...!
                        Αυτό το ... «ΣΕΝΑΡΙΟ»  της ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του ΟΑΣΑ Α.Ε., το σκέφθηκε η αρχή  «προστασίας»  των προσωπικών μας δεδομένων,  πριν δώσει το ..... «πράσινο φως»;;
            Ή ΟΛΑ ΤΑ «ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ» ΣΤΟΝ ... 666..!!!!
           
            Ιωάννης Λαμπρόπουλος
            συγγραφέας-ερευνητής-αρθρογράφος
            giannis_lampropoulos@yahoo.com
Υ.Γ. Επικοινώνησα με την αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ζήτησα να μου πουν αν άλλαξε κάτι από τον Φεβρουάριο, σχετικά με τα υπερβολικά προσωπικά δεδομένα που ζήταγε ο ΟΑΣΑ και αν κατοχυρώνεται η Συνταγματική ανωνυμία της μετακίνησης  και απάντηση δεν πήρα. 
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ τους πολίτες που μετακινούνται με τα ΜΜΜ των Αθηνών, αν τελικά ο ΟΑΣΑ ΕΠΙΒΑΛEΙ με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ την αντισυνταγματική ηλεκτρονική ΠΑΡΑΚΟΛΟΎΘΗΣΗ των μετακινήσεων, ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τις ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ κάρτες απεριορίστων διαδρομών, αλλά το απλό και ΑΝΩΝΥΜΟ εισιτήριο ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ.
Σας έχουν ΠΟΥΛΗΣΕΙ όλοι. Εσείς ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΣ για κανένα ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου