Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ: "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΕΡΒΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

Mιλώντας σε σερβικά ΜΜΕ και επικαλούμενος πηγές και από τα Σκόπια που δεν κατονομάζει ο σέρβος ιστορικός Αλεξάνταρ Ράκοβιτς υποστηρίζει ότι το πιθανότερο όνομα που έχει συμφωνηθεί θα είναι…

Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία.

Ο Ράκοβιτς-ιστορικός στο Ινστιτούτο της νέας ιστορίας της Σερβίας-υποστηρίζει ότι έχει δωθεί κάποια υπόσχεση για αυτό από τον Ζάεφ αλλά δεν μένει μόνο εδώ. Θεωρεί ότι το επόμενο βήμα είναι η ομοσπονδιοποίηση της ΠΓΔΜ σύμφωνα με το βελγικό μοντέλο.

Υπάρχει η Δημοκρατία της Ιλλυρίας στα Δυτικά, υπάρχει η Δημοκρατία της Μακεδονίας στα ανατολικά ώστε να ικανοποιούνται όλες οι εθνότητες της χώρας υποστηρίζει ο σέρβος ιστορικός. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μεταξύ των άλλων στις αναλύσεις του επικαλείται και τις δηλώσεις του Π. Σγουρίδη των ΑΝΕΛ για το ίδιο θέμα.
«Όχι» σε δημοψήφισμα για την ονομασία και από δεύτερο ηγέτη των αλβανόφωνων Mετά τον πρόεδρο της βουλής της ΠΓΔΜ Ταλάτι και δεύτερος αλβανόφωνος ηγέτης στη γειτονική χώρα απορρίπτει το ενδεχόμενο να επικυρωθούν οι αλλαγές στο θέμα της ονομασίας μέσω δημοψηφίσματος. Πρόκειται για τον Aλί Αχμέτι πρόεδρο του αλβανόφωνου κόμματος των Σκοπίων Dui.

Μιλώντας με δημοσιογράφους τόνισε:
«Η διαφωνία με την Ελλάδα πρέπει να λυθεί με συμβιβασμό και να μην προκαλεί πόλωση στην κοινωνία. Και μια ιδέα δημοψηφίσματος για αυτό το θέμα δεν συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση».

Μιλώντας πως βλέπει το θέμα η νέα ηγεσία του VMRO συμπλήρωσε:
«Και το VMRO ενδιαφέρεται για την επίλυση του προβλήματος. Υπάρχουν διαφορές με την κυβέρνηση αλλά αναμένω να μειωθούν. Επικοινωνώ και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση ώστε να φτάσουμε σε μια λύση για το θέμα του ονόματος».

skeftomasteellhnika (τίτλος: δικός μας)

4 σχόλια:

  1. Τί τούς έχει πιάσει καί θέλουν νά βάλλουν στό ΝΑΤΟ τά Σκόπια ;
    Μήπως, γιά νά μή "πιαστούμε στά χέρια" μαζί τους ; Αλλά τό όνομα, έστω σύνθετο, δέν προμηνύει κάτι τέτοιο, τό οποίο αποκλείει η "ασπίδα" τού ΝΑΤΟ ; Τούς ίδιους μπελάδες, όμως, δέν έχουμε μέ τήν "σύμμαχο" Τουρκία ; Η οποία, τώρα, άρχισε νά παίζει τήν παραμονή της στή συμμαχία τού Free World ;
    Τελικά, ποιός μάς δουλεύει κανονικότατα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1.ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!!!!!
    2.ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΟΥ ΧΑΧΑΝΙΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!!!!
    Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017
    Από που κι ως που, «Μακεδόνες» οι βόρειοι γείτονές μας κ.Λοβέρδε;
    http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2017/12/blog-post_217.html
    3.ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ?ΔΗΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή