Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ…ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΕΣ!!! "ΑΓΝΩΣΤΟΙ" ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ!

Ενώπιον μιας δυσάρεστης έκπληξης βρέθηκαν χθες βράδυ πολίτες που κινούνταν στην περιοχή του Δημόσιου Κήπου της Πάφου. Η προτομή του...

Κωστή Παλαμά, που κοσμεί την ομώνυμη πλατεία δίπλα από το Δημαρχείο, αποτέλεσε στόχο άγνωστων και ανεύθυνων ατόμων, που την βεβήλωσαν.

Η προτομή του μεγάλου Έλληνα λόγιου, τον οποίο η πόλη της Πάφου τιμά εδώ και μισό αιώνα με ετήσιες εκδηλώσεις, καλύφθηκε από χάρτινο κιβώτιο που περιείχε πολυουρεθάνη.
palamas
Η γνωστή αυτή ουσία, που χρησιμοποιείται ευρέως στην οικοδομική βιομηχανία για μονωτικούς σκοπούς, κάλυψε την προτομή και τη στήλη με το όνομα του ποιητή, καθώς και τον χώρο γύρω της, δημιουργώντας ένα αποκαρδιωτικό θέαμα, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολίτες.

Ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία και ο Δήμος Πάφου, υπάλληλοι του οποίου άρχισαν άμεσα τις εργασίες για την αποκατάσταση της προτομής, ωστόσο η ανεγκέφαλη αυτή δράση κάποιων προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα social media από πολίτες που πρόλαβαν να γίνουν μάρτυρες της απρέπειας αυτής.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε στα social media ο αρχιτέκτονας, Κώστας Κουτσοφτίδης, με το σχόλιο: “Ο πολιτισμός μας…..”
pala
Το άγαλμα αναμένεται να μεταφερθεί στη Λευκωσία για συντήρηση.

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απαράδεκτη πράξη στους κατοίκους….

Δείτε μερικά σχόλια:

ΠΑΦΟΣ
ΠΗΓΗ philenews.com
Φωτογραφίες: Κώστας Κουτσοφτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου