Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΕΙ ΤΟ "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ"! ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

ρεπορτάζ liberal.gr (τίτλος: παραλλαγμένοςε από εμάς)
Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή της συμφωνίας για το όνομα της πΓΔΜ και ήδη τα απόνερα των όσων συμφωνήθηκαν...

στη λίμνη των Πρεσπών χτυπούν ευαίσθητες πτυχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. 

Συγκεκριμένα, με μια ανακοίνωση - πρόκληση το κόμμα σλαβοφώνων «Ουράνιο Τόξο» κάνει λόγο για θετικά βήματα μετά τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, αφού για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική ταυτότητα, ζητώντας παράλληλα να αναγνωριστεί και μακεδονική εθνική ταυτότητα.

Αναλυτικά, το «Ουράνιο Τόξο» που στο παρελθόν έχει κατέβει σε εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα μας, σχολιάζει το κείμενο της συμφωνίας για το «Βόρεια Μακεδονία», υποστηρίζοντας ότι είναι αναμφισβήτητα θετικό ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική ταυτότητα στην γειτονική χώρα αλλά είναι θλιβερό που πάσχισε μέχρι την τελευταία στιγμή να το αποφύγει για τη δική της επικράτεια, «χρησιμοποιώντας φθηνά κόλπα». 

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται επίσης ότι η Ελλάδα θα γίνει μια ευρωπαϊκή χώρα μόνο όταν αναγνωρίσει τη «σύγχρονη μακεδονική εθνική ταυτότητα» και προσθέτει ότι μέχρι τότε «η εθνική Μακεδονική μειονότητα θα συνεχίσει τον αγώνα της».

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του Ουράνιου Τόξου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

1 σχόλιο: 1. ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΝ ΕΘΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ
  ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ-ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ- ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΑ.
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ H ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ
  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ.
  ΤΡΙΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ .ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ,ΩΣΤΟΣΟ ΑΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ,ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ
  ΛΕΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ;;
  ΤΕΤΑΡΤΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ,ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΟ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή