Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΙΖΟ: "ΣΚΕΤΗ ΘΛΙΨΗ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ"!

Συγκλονισμένος εμφανίστηκε ο Νίκος Μαστοράκης στο άκουσμα της είδησης ότι ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Δημήτρης Ρίζος...

βρίσκεται στη φυλακή στην Κω στα 83 του χρόνια για χρέη προς το δημόσιο και την εφορία.
Ο Νίκος Μαστοράκης υπήρξε φίλος του εκδότη από τη δεκαετία του ΄70 και φυσικά συνεργάτης του αφού έχει γράψει μια σειρά από χρονογραφήματα στον «Αδέσμευτο Τύπο» εφημερίδα που εξέδιδε ο Δημήτρης Ρίζος για πολλά χρόνια.

Με ανάρτησή του στο Facebook εξέφρασε τη θλίψη του για τη φυλάκιση του φίλου του, αναφέροντας τα εξής:

«ΣΚΕΤΗ ΘΛΙΨΗ

Να βλέπεις ένα φίλο σου (από τα 70s) και συνεργάτη σου (τόσα χρονογραήματα στον «Αδέσμευτο» του) να πηγαίνει φυλακή για χρέη στο δημόσιο και την εφορία, στα 83 του χρόνια. Δεν λέω, αν πηγαίναν στην ίδια φυλακή της Κω και άλλοι εκδότες με πολύ μεγαλύτερα χρέη (…) τότε θα δεχόμουν ότι όλοι είναι ίσοι μπροστά στη Δικαιοσύνη και δεν θα έλεγα κουβέντα. Όμως το να σέρνουν στη φυλακή ένα δημοσιογράφο και εκδότη με τόσες επιτυχίες, και μάλιστα στα 83 του χρόνια, όταν άλλοι μεγαλοεκδότες, καναλάρχες και επιχειρηματίες είναι έξω, είναι κομματάκι ανορθογραφίας αυτού του ανυπάρκτου που αποκαλούμε «πολιτειακή ηθική.» Αχ, καημένε Δημήτρη, κι εσύ τόσα χρόνια πλάι στον Εθνάρχη, τόσες δεκαετίες απέναντι στο σύστημα, δεν είχες μάθει ότι πρώτα κάνεις τη μπάζα σου και μετά φεσώνεις το δημόσιο; Τώρα, μπροστά στης φυλακής τα σίδερα, όλο και κάτι, σε κάποια offshore, θα είχες να πουλήσεις για να ζήσεις την υποθετική ελευθερία που δικαιούσαι».
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου