Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ 3 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ! ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

Πρόκειται για τρεις διαρρήκτες, μέλη της σπείρας που είχε ρημάξει περισσότερα από εβδομήντα σπίτια σε βόρεια και νότια προάστια...

Θοδωρής Παναγιωτίδης

Το ίδιο ευέλικτοι με τις διαρρήξεις που έκαναν αποδείχτηκαν οι διαρρήκτες αναρριχητές, η συμμορία των οποίων εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες, που είναι Αλβανοί κρατούνταν σε κελί του Αστυνομικού Τμήματος Αργυρούπολης, αναμένοντας την μεταφορά τους στον Ανακριτή για την απολογία τους.

Η τουαλέτα επικοινωνεί απευθείας με τα συγκεκριμένα κελιά. Κατάφεραν λοιπόν να κόψουν με άγνωστο εργαλείο το παράθυρο του κελιού τους, που επίσης με άγνωστο τρόπο προμηθεύτηκαν, δημιουργώντας μία τρύπα 30x30 εκατοστών και καθώς είναι υπερβολικά λεπτοί, να χωρέσουν και να πηδήξουν από το 1ο όροφο στο κενό, από ένα ύψος 7-8 μέτρων!

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Έγιναν αντιληπτοί μισή ώρα μετά τις 6 το πρωί από τον εξωτερικό σκοπό του Αστυνομικού Τμήματος που τους κατεδίωξε, δίχως όμως να προλάβει να τους ακινητοποιήσει με αποτέλεσμα να καταφέρουν να διαφύγουν, τρέχοντας.

Πλέον, η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, ενώ αναμένονται και διοικητικές κυρώσεις σε βάρος όσων είχαν υπηρεσία το βράδυ στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα και ειδικά σε βάρος εκείνου που είχε επιφορτιστεί με την περιφρούρηση των κελιών και βεβαίως μέρος της εσωτερικής έρευνας που θα ακολουθήσει είναι και το πώς κατάφεραν οι κρατούμενοι να έχουν στην κατοχή τους κάποιο είδους εργαλείο που τους βοήθησε να κόψουν τα κάγκελα…

Τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας των αναρριχητών διαρρηκτών έχουν διαπράξει πάνω από 70 διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως όμως των Βορείων και Νοτίων προαστίων.

Συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών και συγκεκριμένα οι τρεις Αλβανοί που απέδρασαν, μία ανήλικη Πολωνέζα και ένας νεαρός Έλληνας που παραμένουν κρατούμενοι. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία επιπλέον μέλη, εκ των οποίων δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας αρχικά μετέβαιναν με τα "επιχειρησιακά" τους αυτοκίνητα, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, στις προαναφερόμενες περιοχές και εντόπιζαν την οικία "στόχο". Στη συνέχεια, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα και εισερχόμενοι αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Οι δράστες μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι και έμπειροι στην αναρρίχηση ορόφων πολυκατοικιών. Σε αρκετές περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων των παθόντων, τα οποία αφαιρούσαν κατά τη διαφυγή τους.

Τα μέλη της σπείρας που δρούσαν τουλάχιστον από την αρχή του χρόνου, ήταν θρασύτατοι, πίστευαν ότι δεν θα συλληφθούν ποτέ μέχρι που συνελήφθησαν και ξέσπασαν σε κλάματα στην Ασφάλεια και ομολόγησαν αρκετές από τις πράξεις τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι Αρχές είχαν τις περιγραφές τους από κάμερες και από γείτονες. Με το ίδιο θράσος και τις ίδιες ικανότητες όμως κατάφεραν και να αποδράσουν.

Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί τους εντόπισαν, τους έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση για να δουν πρώτα την μέθοδο που ακολουθούσαν και την κατάλληλη στιγμή τους συνέλαβαν.

Για παράδειγμα στην Γλυφάδα περπατούσαν επί τρεις ώρες και είχαν καταγράψει όλα τα σπίτια που επιθυμούσαν να διαρρήξουν, πολλά από αυτά και στην ίδια γειτονιά.

Κυριολεκτικά «σήκωναν» όλο το σπίτι, στοίβαζαν τα αντικείμενα στις εισόδους των σπιτιών και των πολυκατοικιών και επέστρεφαν μετά από λίγο με κλεμμένο όχημα και τα φόρτωναν.

Σε μία περίπτωση στην Εκάλη, το θύμα εισήλθε στο σπίτι του ανακάλυψε ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης και έτρεξε μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα να το καταγγείλει. Μέχρι να επιστρέψει οι διαρρήκτες είχαν επιστρέψει πάλι και του είχαν πάρει και το αυτοκίνητο…

Για τη διάπραξη των διαρρήξεων ήταν εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία (τροχό, κόφτες, σκύλα, κατσαβίδια κλπ), είδη ένδυσης για να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (κουκούλες τύπου full face και περιλαίμια) και γάντια. Από τις έρευνες σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, κλειδιά αυτοκινήτων, τσάντες προσωπικά έγγραφα τρίτων προσώπων, διαρρηκτικά εργαλεία κλπ.

Σε οικία-καβάτζα του αρχηγικού μέλους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 18 κιλών και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Βρέθηκαν επίσης και αποδόθηκαν στους παθόντες τρία κλεμμένα αυτοκίνητα. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 72 περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους έδωσε προθεσμία και τους παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση, ωστόσο οι τρεις Αλβανοί πρόλαβαν να αποδράσουν πριν καν οδηγηθούν στον Ανακριτή για την απολογία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου