Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

"ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ"! ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟ 2010, ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ! ΖΗΤΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ!!!

Μετράμε μια χρεοκοπία το 2010, μια δεύτερη το 2015 και προετοιμαζόμαστε για την τρίτη





Όσοι ισχυρίζονται ότι η κανονικότητα έχει επιστρέψει στη ζωή μας, ότι η χώρα είναι μια κανονική χώρα και η κυβέρνηση είναι μια κανονική...

κυβέρνηση, κάνουν συγκρίσεις και επιστρατεύουν παραδείγματα: Και ο Αντρέας ήταν λαϊκιστής. Και ο Αυριανισμός πάντα ήταν διχαστικός. Και το Πασόκ άλλαξε, όταν κατέκτησε την εξουσία το 1981. 

Οι συγκρίσεις που κάνουν, αναφέρονται συνήθως σε μια εποχή που απέχει 35 με 40 χρόνια από σήμερα. Αναλογικά, είναι σαν να αντιμετωπίζαμε τότε, τη δεκαετία του ’80, τις χυδαιότητες εναντίον του Μάνου Χατζηδάκι και των υπόλοιπων θυμάτων συγκαταβατικά και με μπλαζέ ύφος λέγοντας: Πάντα έτσι ήταν τα πράγματα στη χώρα, και στον Εμφύλιο βομβαρδίζαμε ο ένας τον άλλον με βόμβες Ναπάλμ. 

Περισσότερο απέχει το 1981 από σήμερα, απ’ όσο η δεκαετία του ’80 από τον Εμφύλιο. Δεν ήμασταν καθόλου συγκαταβατικοί όμως τότε, αντίθετα, μας είχε φανεί φριχτό, γι’ αυτό το θυμόμαστε και το αναφέρουμε μέχρι σήμερα. Σήμερα, τα αδιανόητα εκείνης της εποχής ακούγονται ακόμα και από υπουργούς. 

Αλλά ας δεχτούμε για την οικονομία της συζήτησης αυτή τη λαθροχειρία, να συγκρίνεις γεγονότα που απέχουν κοντά μισό αιώνα. Πράγματι, μπορεί κάποιος που μπήκε στην ΚΝΕ το 1989, έτος που κατέρρευσε ο κομμουνισμός, το 2019, μετά από 30 χρόνια, να γίνει Πασόκ. Πασόκ του 1981, βεβαίως. Μπορεί επίσης σε άλλα 30 χρόνια, το 2049, να εξελιχτεί σε εκσυγχρονιστή σοσιαλδημοκράτη, όπως ήταν το Πασόκ του Σημίτη το 2000. Έτσι αργά-αργά και με προσοχή στην ιστορική εξέλιξη, ίσως στο τέλος του 21ου αιώνα, να συγχρονιστεί και με τις απαιτήσεις της εποχής μας. Άλλωστε, τι σημασία έχει ένας αιώνας στην ιστορία του έθνους; 

http://www.athensvoice.gr/politics/457276_ehei-i-kanonikotita-epistrepsei-sti-zoi-mas (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ????? ΦΥΣΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ DNA ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΙ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!!!!!!!! ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΡΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΑ !!!!!!!!!!!! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΗΘΟΥΝ Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ν.Τ.Π !!!!!!!!!!! Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠ'ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΗΓΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΘΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή