Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ "ΓΚΡΙΖΑΡΟΥΝ" ΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ! ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

Πάνω στη ναυτική τραγωδία στις Οινούσσες, με τον ένα νεκρό και τον ένα αγνοούμενο, «πάτησαν» οι Τούρκοι, προκειμένου να…

υπενθυμίσουν τις διεκδικήσεις τους στο Βόρειο Αιγαίο, αποδεικνύοντας ευθαρσώς για μία ακόμη φορά ευθαρσώς δεν έχουν ούτε ιερό, όταν «τυφλώνονται» από την επεκτατική πολιτική και την προκλητικότητα του Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την ανατροπή λέμβου στις Οινούσσες οι Τούρκοι εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ και NAVTEX για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή λες και πρόκειται για δικό τους νησί!

Οι γείτονες επιχείρησαν λοιπόν να «γκριζάρουν» για άλλη μια φορά το Αιγαίο, εκδίδοντας σχετική NAVTEX (gallery), προκειμένου να εμπλακούν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά το δυστύχημα ανοιχτά των Οινουσσών. Δέσμευσαν μάλιστα περιοχές ακόμα και μέχρι τα παράλια της Χίου.

Σκάφος τύπου SG της Τουρκικής Ακτοφυλακής έφτασε έτσι στην περιοχή των Οινουσσών, όπου και βρέθηκε «αντιμέτωπο» με τα πλοία του Ελληνικού ΠΝ και του Ελληνικού Λιμενικού τα οποία βρίσκονταν ήδη στο σημείο.

Το τουρκικό σκάφος, αφού έκανε χρήση του προβολέα του για σύντομο χρονικό διάστημα αποχώρησε, ενώ από το Λιμενικό διαβεβαιώνουν πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί καμία ενόχληση ή παρενόχληση στην περιοχή ευθύνης του.

Να υπενθυμίσουμε ότι το νησί Παναγιά που βρίσκεται δίπλα στις Οινούσσες, είναι ένα από τα πολλά που οι Τούρκοι αμφισβητούν συχνά πυκνά με υπερπτήσεις...

Συνεχίζονται οι έρευνες
Σε τραγωδία εξελίσσεται η ανατροπή μιας βάρκας στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών, στην οποία επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Το πρωί του Σαββάτου (18/08), εντοπίστηκε από αλιευτικό σκάφος νεκρός, ο ένας από τους δύο 68χρονους Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι επέβαιναν μαζί με δύο ακόμη άτομα, σε βάρκα που ανετράπη.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα, πρόκειται για τον πατέρα μίας 24χρονης Ελληνοαμερικανίδας, η οποία επέβαινε και αυτή στη λέμβο και είχε εντοπιστεί τα ξημερώματα σώα στην ίδια θαλάσσια περιοχή από αλιευτικό σκάφος.

Ήταν εκείνη που ενημέρωσε τις Αρχές για το δυστύχημα, αναφέροντας ότι επέβαινε μαζί με τον 68χρονο πατέρα της, έναν φίλο του επίσης 68 ετών και τον 22χρονο αδελφό της από χθες το μεσημέρι σε μία λέμβο που ανετράπη.

Ο 68χρονος φίλος του πατέρα της εντοπίστηκε σώος και περισυνελέγη από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο 22χρονος αδελφός της.

Στην περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό του ενός αγνοουμένου συνεχίζονται από τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, τρία ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου