Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ! ΝΕΟ "ΟΧΙ" ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙAΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛEΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΑΣΤΟΡΑ. Ο ΤΡΑΜΠ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ...

Ραγδαίες εξελίξεις: Νέο «όχι» από Τουρκία στην απελευθέρωση του...

Αμερικανού πάστορα -  Ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους ο Ερντογάν - Πώς θα απαντήσει ο Τραμπ - Στα άκρα οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ - Τουρκίας

Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση για την άρση του κατ’ οίκον περιορισμού που έχει επιβληθεί στον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο πάστορας είχε υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης πριν από μερικές μέρες το οποίο απορρίφθηκε και είχε καταθέσει έφεση, η οποία είχε την ίδια τύχη, παρά τις προειδοποιήσεις Τραμπ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Άντριου Μπράνσον, που κατάγεται από τη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές Αρχές που τον κατηγορούν για κατασκοπεία και «τρομοκρατικές» δραστηριότητες.

Έπειτα από έναν και πλέον χρόνο προφυλάκισης, τέθηκε τον Ιούλιο σε περιορισμό κατ΄οίκον, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αφεθεί ελεύθερος και να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εξέλιξη αυτή, όπως φαίνεται, αναμένεται να προκαλέσει την οργή της Ουάσιγκτον, η οποία έχει καταστήσει σαφές πως θα υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία στην περίπτωση που δεν αφεθεί ελεύθερος ο πάστορας.

«Η Άγκυρα θα απαντήσει...»
Η Τουρκία θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις, ανακοίνωσε μάλιστα η Τουρκάλα υπουργός Εμπορίου, αφού η Ουάσινγκτον απείλησε ότι θα σκληρύνει τις κυρώσεις της αν η Άγκυρα δεν απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα.

«Απαντήσαμε (στις αμερικανικές κυρώσεις) σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε», τόνισε η Ρουχσάρ Πεκτζάν, την οποία επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερντογάν: «Δεν θα πληρώσουμε τίποτα»
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε στείλει αυστηρή προειδοποίηση στο «Σουλτάνο», πως «δεν θα πληρώσουμε τίποτα στην Τουρκία για τον «όμηρο» πάστορα»

«Η Τουρκία για πολλά χρόνια εκμεταλλευόταν τις ΗΠΑ. Τώρα κρατάνε τον θαυμάσιο χριστιανό πάστορα, ο οποίος για τη χώρα μας είναι ένας σημαντικός πατριώτης όμηρος. Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου, αλλά κάνουμε περικοπές στην Τουρκία» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος. 


Donald J. Trump
@realDonaldTrump
 Turkey has taken advantage of the United States for many years. They are now holding our wonderful Christian Pastor, who I must now ask to represent our Country as a great patriot hostage. We will pay nothing for the release of an innocent man, but we are cutting back on Turkey!

2:30 π.μ. - 17 Αυγ 2018
73,1 χιλ.
37,8 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
«Δεν αποδείχθηκαν καλοί φίλοι»
Η ανάρτησή του Τραμπ στο Twitter έγινε λίγες ώρες μετά την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου στην Ουάσινγκτον κατά την οποία είπε ότι η Τουρκία «δεν αποδείχτηκε καλός φίλος».

«Δεν αποδείχθηκαν καλοί φίλοι» δήλωσε συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στους Τούρκους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη (16/08/2018).

«Κρατούν έναν φοβερό Χριστιανό πάστορα εκεί. Είναι αθώος» συμπλήρωσε, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν την Τουρκία σε ένα συναφές περιστατικό, ωστόσο ο σύμμαχος της Ουάσιγκτον στο ΝΑΤΟ δεν ανταπέδωσε τη χάρη.

«Θέλουν να έχουν υπό κράτηση τον θαυμάσιο πάστορά μας. Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό» σημείωσε.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ίδιου Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν δεν απελευθερωθεί σύντομα ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον.

«Έχουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία σχεδιάζουμε να λάβουμε, εάν δεν τον αφήσουν σύντομα ελεύθερο» υπογράμμισε ο Μνούτσιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου