Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! 3 ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ... ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟΝ ΩΜΟ! ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!

Σάλος με το βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα και τη στάση του αστυνομικού.
Διατάχθηκε ΕΔΕ για τον φρουρό στην πρεσβεία του Ιράν..


Η επίθεση του Ρουβίκωνα έγινε τα ξημερώματα στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό - Μέλος του Ρουβίκωνα ζήτησε από τον αστυνομικό να βγει έξω από το κουβούκλιο για να μην τον χτυπήσουν τα γυαλιά 

Ενορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε για τον φρουρό στο φυλάκιο της πρεσβείας του Ιράν που δέχθηκε σήμερα επίθεση από τον Ρουβίκωνα. 

Σάλος με το επίμαχο βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα και τη στάση του αστυνομικού
Εκπληξη προκαλεί η στάση που τήρησε ο αστυνομικός φρουρός της πρεσβείας του Ιράν στην οποία επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας μέλη του Ρουβίκωνα.

Περίπου 10 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, στις 6 το πρωί της Δευτέρας, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές στο κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Στρατηγου Καλάρη ενώ προκάλεσαν φθορές και στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού.

Στο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης φαίνονται τα μέλη του Ρουβίκωνα να πλησιάζουν πεζή την πρεσβεία με έναν εξ αυτών να ζητά από τον οπλισμένο φρουρό να μην πάρει τηλέφωνο και να τον παρακαλεί να βγει από το κουβούκλιο «για να μην χτυπήσεις από τα γυαλιά». 

Εκείνος υπακούει αμέσως στον δράστη της επίθεσης και βγαίνει έξω, βλέποντας αυτόν που του μίλησε με μια βαριοπούλα στα χέρια να σπάει το κουβούκλιο ενώ τα υπόλοιπα μέλη του Ρουβίκωνα πετούν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στο κτήριο. Αφού ολοκληρώθηκε η επίθεση, ο αστυνομικός ενημέρωσε τους συναδέλφους του, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή.

Πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι υπάρχει μνημόνιο ενεργειών και το οποίο αναφέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει ένας φρουρός όταν δέχεται επίθεση.

Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ενημέρωση του αρχηγείου ή το κλείσιμο μέσα στην αλεξίσφαιρη σκοπιά και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρει ότι ο σκοπός μπορεί να βγαίνει από το κουβούκλιο και να παρακολουθεί άπραγος.  

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αν και η συγκεκριμένη σκοπιά δεν ήταν αλεξίσφαιρη, ο φρουρός διέθετε ασύρματο μέσω του οποίου μπορούσε να ενημερώσει για την επίθεση ή ακόμα και να πατήσει ένα ειδικό κουμπί συναγερμού που υπάρχει στους ασυρμάτους και με την ενεργοποίησή του ενημερώνεται άμεσα το κέντρο της άμεσης δράσης.

Κατά τις ίδιες πηγές θα ακολουθήσει ένορκη διοικητική εξέταση ενώ υπάρχουν και φωνές στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ που λένε ότι η φρούρηση με σκοπιές έχει αποτύχει και ζητούν να εφαρμοστεί νέο σύστημα όπως ισχύει σε χώρες του εξωτερικού.


Την επίθεση ανακοίνωσε λίγο μετά τις 7 και το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης ο οποίος σε ανάρτηση του στο Facebook έγραψε: «Επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό. Τιμή στους δολοφονημένους Κούρδους αγωνιστές».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου