Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ο ΕΟΠΥΥ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΥΑΛΙΩΝ ΟΡΑΣΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ! ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΟΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ...ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ! Η ΜΕΓΑΛΗ "ΚΟΜΠΙΝΑ"!

Ο ΕΟΠΥΥ από την 1η Οκτωβρίου 2018 έχει σταματήσει πρακτικά και ουσιαστικά να χορηγεί γυαλιά οράσεως στους ασφαλισμένους. Ενώ είναι καθήκον και υποχρέωσή του να χορηγεί στους ασφαλισμένους γυαλιά...

οράσεως, αποφάσισε (με την τακτική του "αποφασίζουμε και διατάσσουμε") να καταστήσει ασφαλιστικό φορέα τους οπτικούς! Ενώ  είναι παράνομο και αντισυνταγματικό ο δημόσιος φορέας να αποφασίζει για λογαριασμό ενός ολόκληρου κλάδου να φορτώσει σε αυτόν το καθήκον της κοινωνικής ασφάλισης, από την 1η Οκτωβρίου σταμάτησε να χορηγεί γυαλιά οράσεως και το μόνο που δίνει στους ασφαλισμένους είναι ένα voucher λέγοντάς τους ότι θα το καταθέτουν στους οπτικούς και θα παίρνουν από αυτούς...τσάμπα γυαλιά!!! 
Βεβαίως οι οπτικοί αντέδρασαν με δημόσιες ανακοινώσεις τους, προσέφυγαν ακόμη και στο ΣτΕ, αλλά ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να εκδίδει τα voucher και παράλληλα να αρνείται να δεχτεί τις βεβαιώσεις και την απόδειξη από τον οπτικό που του καταθέτουν οι ασφαλισμένοι! Αυτό έχει ως άμεση συνέπεια εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι που χρειάζονται γυαλιά οράσεως, να μην τα φτιάχνουν επειδή ο ΕΟΠΥΥ δεν τους παρέχει πλέον κοινωνική ασφάλιση! Με την "κομπίνα" αυτή, ο ΕΟΠΥΥ τρενάρει την κατάσταση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, γλιτώνοντας εκατομμύρια ευρώ και παρουσιάζοντας παράλληλα στην κυβέρνηση Τσίπρα το πλασματικό...πρωτογενές πλεόνασμα! 
Μία ακόμη εξαπάτηση του λαού από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο ΕΟΠΥΥ από ασφαλιστικός φορέας μετεβλήθη σε οργανισμό τεχνασμάτων και εξαπάτησης των ασφαλισμένων, αρνούμενος να κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, να είναι δηλαδή ασφαλιστικός φορέας, και σε μία μέρα έχρισε ασφαλιστικό φορέα όλους τους Οπτικούς κάνοντας κουμάντο στο πορτοφόλι τους! Με την "κομπίνα" αυτή, ο ΕΟΠΥΥ θέλει να πετύχει ένα διπλό στόχο: και να εξαθλιώσει τον κλάδο των οπτικών και να μην ξαναχορηγεί κάθε τετραετία (σύμφωνα με τον νόμο) γυαλιά οράσεως στους ασφαλισμένους! 
Έτσι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου παρουσιάζει τα πρωτογενή πλεονάσματα και λέει ότι η οικονομία...πήρε μπρός!  

4 σχόλια:

  1. Τόσο μίσος για τον άνθρωπο? Όχι μόνο φτωχούς αλλά και τυφλούς μας θέλουν.Έλεος,φτάνει πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μπαρούφες είναι αυτά που γράφουν. 100 Ευρώ έδινε ο ΕΟΠΥΥ και αυτά μετά από 10 μήνες στους ασφαλισμένους. Αν από 1/10/2018 ίσχυε το παλιό σύστημα αυτά τα λεφτά θα τα έδινε στην καλύτερη περίπτωση Ιούλιο με Αύγουστο του 2019. Πιο πλεόνασμα εκατομμυρίων και βλακείες λέει ο αρθρογράφος;;;;; Αντί να φωνάζει η αντιπολίτευση που δίνουν ΜΟΝΟΝ 100 ευρώ (οι φακοί μόνο, χωρίς τον σκελετό, των δικών μου γυαλιών επειδή είναι πολυεστιακοί λόγω αστιγματισμού έχουν οι φθηνότεροι 350 Ευρώ) διαμαρτύρονται για τους οπτικούς που κόβουν απόδειξη ΜΟΝΟΝ για τα 100 Ευρώ του ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα τα εισπράττουν μαύρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή