Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: "ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΡΗΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ"! ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Ένα ακόμη έγκλημα του Τσίπρας σε βάρος του έθνους. Αυτή τη φορά σε βάρος της Ορθδοδοξίας ξηλώνοντας από το Σύνταγμα την επίκληση στην...

Αγία Τρίαδα! Αυτό που δηλαδή υπάρχει από συστάσεως του ελληνικού κράτους με το πρώτο Σύνταγμα έρχεται να το εξαφανίσει ο Τσίπρας με τη λεγόμενη αναθεώρηση (διακόρευση) του Συντάγματος. 
Το σχετικό ρεπορτάζ του newsbeast.gr, αναφέρει:
«Ένα από τα κεντρικά θέματα που οφείλει να θίξει η συνταγματική αναθεώρηση είναι και το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νομίζω ότι η Πολιτεία, ο πολιτικός κόσμος, η Εκκλησία, οι πολίτες αλλά και οι πιστοί, έχουν σήμερα την ωριμότητα, τη σωφροσύνη και την ευαισθησία να αποδεχτούν τον εξορθολογισμό των σχέσεων αυτών», σημείωσε. Ο πρωθυπουργός είπε πως εκτιμά «ότι και εδώ διαμορφώνονται ευρείες συναινέσεις ώστε να περάσουμε σε μια νέα εποχή στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας», διότι, όπως συμπλήρωσε, ούτε η Εκκλησία ούτε η Πολιτεία θέλουν τον εναγκαλισμό τους εντός ενός θεσμικού πλαισίου που δημιουργεί σύγχυση για τα όρια και τους ρόλους τους.

ADVERTISING

inRead invented by Teads
«Έχει έρθει, λοιπόν, ο καιρός ώστε να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους με ό,τι αυτό συνεπάγεται κανονιστικά και πρακτικά», τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτή η ρητή κατοχύρωση «θα βρει σύμφωνη και την Εκκλησία που και εκείνη θέλει, καθώς λέει, ένα σαφές περίγραμμα των σχέσεων της με το Κράτος. Και αυτό θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό και τη φιλελευθεροποίηση του Συντάγματος».

Επισήμανε πως πρόκειται για σημαντικό βήμα για τον αναγκαίο διαχωρισμό των ρόλων ανάμεσα στο Κράτος και την Εκκλησία, που δεν είναι ένα αποκλειστικά συνταγματικό θέμα, αλλά αφορά ένα δαιδαλώδες νομοθετικό και κανονιστικό πλέγμα, το οποίο δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. «Αντίθετα, προϋποθέτει διάλογο με σεβασμό και ειλικρίνεια. Προϋποθέτει καλή θέληση και μακρόχρονη κοινή εργασία», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε -και από αυτό το βήμα- την ηγεσία της Εκκλησίας: «Εμείς προσερχόμαστε σε αυτόν τον διάλογο με ακριβώς αυτό το πνεύμα». «Το ίδιο, εξάλλου, με έχει διαβεβαιώσει και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με τον οποίο μας συνδέει αμοιβαία εκτίμηση και ο διάλογός μας έχει νομίζω εδώ και τρία χρόνια ωριμάσει αρκετά, ώστε να γνωρίζουμε πια τι είναι αναγκαίο και τι είναι αμοιβαία επωφελές, τόσο για την Εκκλησία όσο και για την Πολιτεία» υπογράμμισε.

Ενίσχυση της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων
Ο τελευταίος άξονας των προτάσεων που καταθέτουμε σήμερα αφορά την ενίσχυση της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γνωρίζουμε την επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα, που είναι ταυτισμένη με τον νεοφιλελευθερισμό. Όλοι και όλες μας γνωρίζουμε την απαξίωση του δικαιώματος στην εργασία, την τάση για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την αποδυνάμωση της προστασίας των κοινών αγαθών, τη συνταγματική αφωνία για κρίσιμα πεδία του κοινωνικού κράτους», τόνισε.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή αυτής της μακρόχρονης διαδικασίας του διαλόγου είχαμε πάρει συγκεκριμένη θέση, η κυβέρνηση είχε διακηρύξει τη βούλησή της για ένα Σύνταγμα που:

Θα προστατεύει δημόσια αγαθά, όπως το νερό και την ηλεκτρική ενέργεια, από την επέλαση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Θα κατοχυρώνει εμφατικά την προστασία της εργασίας και των εργαζομένων.
Θα αναγνωρίζει την αποκλειστική αρμοδιότητα των κοινωνικών εταίρων να ορίζουν τον κατώτατο μισθό.
Θα ενισχύει τις κρατικές εγγυήσεις για παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες.
«Και όλες αυτές είναι προτάσεις στις οποίες επιμένουμε, πόσο δε μάλλον όταν έχουμε ζήσει στο πετσί μας την εμπειρία των μνημονίων», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.


1 σχόλιο:

  1. ΕΝΩ ΜΑΣ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ Η ΑΛΒΑΝΟ-ΤΣΙΠΡΙΚΗ ΦΙΛΙΑ,ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και από μη αναθεωρητικη βουλη Ο προδοτης ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ΩΣ AΛΛΟΣ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟΥ 3 ,ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ!!!!!!
    ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ Η ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ,ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ 180 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ''ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ''ΠΑΡΑΝΟΜΟ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή