Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

ΠΕΡΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!

ΠΕΡΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ...
Η Αγία Παρασκευή, η πόλη μας, εξακολουθεί να παρουσιάζει την εικόνα...
μιας πόλης που ενώ έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης του αθλητισμού, είτε σωματειακού είτε μαζικού, δυστυχώς στερείται των μέσων και της οργάνωσης.
Παρά τις εντυπωσιακές προεκλογικές εξαγγελίες της σημερινής δημοτικής αρχής, κανένας νέος χώρος αθλητισμού δεν έχει προστεθεί στην πόλη μας. Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία συγκεκριμένη πολιτική για τον αθλητισμό, καμμία πυξίδα. Κάποιες βελτιώσεις των υπαρχουσών υποδομών που φαίνονται σημαντικές απλώς είναι ανεπαρκείς.
Οι ανάγκες των Σωματείων είναι μεγάλες, καθώς καλούνται να χρησιμοποιήσουν τους ελάχιστους υπάρχοντες χώρους είτε για τους επίσημους αγώνες τους είτε για τις προπονήσεις τους. Αποτέλεσμα; Όλα μισά, λειψά, μίζερα. Οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής, απλώς περιορίζονται στις υπάρχουσες υποδομές, γνωρίζοντας ότι ούτε να αθληθούν μπορούν, πραγματικά, ούτε να έχουν μεγάλες φιλοδοξίες για χώρους που να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Χώροι που έχουν δεσμευτεί και προορίζονται για την άθληση των κατοίκων της πόλης μας, μένουν αναξιοποίητοι. Χαρακτηριστική περίπτωση τα Πευκάκια. Η μόνη αναφορά που γίνεται για τον χώρο αυτό είναι στο φυλλάδιο της παράταξης του Δημάρχου όπου αναφέρεται επί λέξει:
«Προχωράμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια σε Μελέτες για το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια και για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης». Μόνο που η αναφορά αυτή έχει ημερομηνία Φεβρουάριος 2017. Και το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια αναφέρεται στο τμήμα «Μεγάλα Έργα-Αντιπλημμυρικά –Υποδομές».
Στο ίδιο φυλλάδιο, σχετικά με τον Αθλητισμό στην πόλη μας, δεν υπάρχει καμμία αναφορά σε έργα που υλοποιούνται ή πρόκειται σύντομα να υλοποιηθούν. Χώροι που, σε κάποια χρονική στιγμή στο παρελθόν, ξεκίνησαν ως μεγαλεπήβολα σχέδια, παραμένουν ανοιχτή πληγή στο σώμα της πόλης, υπογραμμίζοντας την ανυπαρξία σχεδίου και πολιτικής βούλησης, όπως στην περίπτωση του «Κολυμβητηρίου».
Ας μην είμαστε όμως τόσο επικριτικοί με την παρούσα δημοτική αρχή. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι προτεραιότητές της είναι διαφορετικές. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός ότι στο πρόσφατο δελτίο τύπου 1.2.2019 όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της παράταξης της δημοτικής αρχής «nikiagiaparaskevi.gr» για τον αθλητισμό υπάρχουν δύο έμμεσες αναφορές:
* Ποσό 1.200.000 € από τη σημερινή Περιφερειακή αρχή για τη Μελέτη αποπεράτωσης-εφαρμογής μηχανισμών εξοικονόμησης ενέργειας του Κολυμβητηρίου.
* Ποσό 50.000 € από τη Γ.Γ.Α. για τα γήπεδα 5×5 των 7ου και 9ου Δημοτικών Σχολείων, έργο που υλοποιήθηκε.
Αυτές είναι όλες κι όλες οι παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών της δημοτικής αρχής του κ. Σταθόπουλου.
Αντίθετα, υπάρχει ποσό 2.500.000 ευρώ για την βίλα Ιόλα, που τείνει να εξελιχθεί σε μια ακόμη ανοιχτή πληγή για την πόλη μας. "Ποσό 2.500.000 € από το ΕΣΠΑ (ΕΠΑΝΕΚ) για ανάπλαση οικίας και κτήματος Ιόλα, έργο που βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης μελέτης στις αρχές του 2019". 
Να σημειώσουμε, εδώ, ότι τα 2.500.000 ευρώ του ΕΣΠΑ, θα τα πάρει ο Δήμος, αφού χρηματοδοτήσει με δικούς του πόρους το μισό του συνολικοὐ κόστους της ανάπλασης. Δηλαδή για να πάρει τα  2,5 εκατομμύρια του ΕΣΠΑ, πρέπει να βάλει 2,5 εκατομμύρια ο Δήμος.  Και το ερώτημα είναι: έχει να δαπανήσει ο Δήμος αυτά τα χρήματα για να διεκδικήσει άλλα τόσα; Μάλλον όχι. Άρα ούτε αυτά που διαφημίζει ότι εξασφάλισε πρόκειται να εκταμιευθούν.
Αναρωτιέμαι, με 3.000.000 ευρώ που δόθηκαν για την αγορά της βίλας Ιόλα –απογυμνωμένης και λεηλατημένης πιά – και με 2.500.000 ευρώ που εξασφαλἰστηκαν από το ΕΣΠΑ –κατά το δελτίο τύπου – μήπως θα μπορούσε να βελτιωθεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση ἐλλειψης αθλητικών χώρων στην πόλη μας αλλά και πολλών άλλων αναγκών που έχει η πόλη μας;
Και οι χώροι πολιτισμού είναι σημαντικοί, δεν αντιλέγω, αλλά μήπως θα έπρεπε, προτού διαθέσει ο δήμος τόσο μεγάλα ποσά, να ιεραρχήσει τις ανάγκες της πόλης μας και των κατοίκων της;
Μιά σοβαρή, μελετημένη και υλοποιήσιμη πρόταση, σχετικά με την αξιοποίηση του δεσμευμένου χώρου για αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια, έχει η παράταξη "Αγία Παρασκευή η πόλη μας" με επικεφαλής τον Βασίλη Ζορμπά, με την οποία παράταξη έχω την τιμή να είμαι υποψήφια στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Η συγκεκριμένη πρόταση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα μας μέσω του παρακάτω συνδέσμου  http://agiaparaskevi-ipolimas.gr/5095
Αντωνοπούλου-Πανάγου Ηλέκτρα
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος
«Αγία Παρασκευή η πόλη μας»-Υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου