Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΤΗΣ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"! Η ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ"! ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ!

Σερένα Νομικού
Όταν ο «Μακεδόνας» κ. Φωκάς ήταν εννέα ετών, ο Έλληνας δικτάτορας ...
Ι. Μεταξάς, θαυμαστής του Μουσολίνι, απαγόρευσε τη «Μακεδονική» γλώσσα και ανάγκασε τους «Μακεδόνες» να αλλάξουν τα ονόματα τους σε ελληνικά! Όποιοι αστυνομικοί δε άκουγαν κάποιον να μιλάει ή να τραγουδάει στην απαγορευμένη γλώσσα, τον απειλούσαν, τον έδερναν ή κατέθεταν μήνυση εναντίον του.

Επικαιρότητα

Φαίνεται πως το BBC στρατολογήθηκε από τους «φίλους» μας τους Γερμανούς, για να ξεκινήσει πρώτο το γαϊτανάκι της «απελευθέρωσης» της Μακεδονίας από τους Έλληνες. Του διαμελισμού δηλαδή της Ελλάδας, όπου σειρά θα πάρουν η Θράκη, η Ήπειρος και το Αιγαίο, με τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης που βιάζεται να τα δρομολογήσει όλα, όσο κατέχει ακόμη την εξουσία. Διαφορετικά δεν εξηγείται η πρόσφατη αναφορά του στη μειονότητα των Σκοπιανών που χαρακτηρίζει ως «Μακεδόνες» και που καταπιεζόταν από το ελληνικό κράτος (πηγή)!
Το πρόβλημα αυτό, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό δίκτυο, το οποίο ανάγεται στην απαγόρευση της «Μακεδονικής» γλώσσας από το δικτάτορα Ι. Μεταξά, έλυσε σιωπηρά η Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία αναγνωρίστηκε η Μακεδονία ως Βόρεια, καθώς επίσης η γλώσσα και η εθνότητα των «Μακεδόνων». Βρήκε δε και συνομίλησε με έναν συνταξιούχο δικηγόρο, με τον κ. Φωκά, ο οποίος έχει ως μητρική του γλώσσα τα μακεδονικά. Μία σλαβική γλώσσα κατά τον ίδιο που σχετίζεται με τη βουλγαρική και ομιλείται για πολλούς αιώνες στο τμήμα αυτό των Βαλκανίων.
Όπως γράφει παραθέτοντας το χάρτη, ο κ. Φωκάς γεννήθηκε την εποχή που η Μακεδονία είχε μόλις προστεθεί στο ελληνικό κράτος. Όπως έλεγε λοιπόν ο θείος του, η οικογένεια του δεν ήταν ούτε Σέρβοι, ούτε Έλληνες, ούτε Βούλγαροι, αλλά ορθόδοξοι Μακεδόνες. Τελικά όμως βρέθηκαν χωρισμένοι μεταξύ των τριών αυτών κρατών, ενώ στην Ελλάδα ορισμένοι εκδιώχθηκαν και όσοι παρέμειναν υποχρεώθηκαν να αφομοιωθούν. Εκτός αυτού, όλα τα χωριά και οι πόλεις που δεν είχαν τότε ελληνικά ονόματα, υποχρεώθηκαν να υιοθετήσουν νέα. Τα καινούργια αυτά ονόματα επιλέχθηκαν από μία επιτροπή μελετητών στα τέλη της δεκαετίας του 1920, αν και σχεδόν έναν αιώνα αργότερα μερικοί «ντόπιοι» εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα παλιά.
Όταν τώρα ο κ. Φωκάς ήταν εννέα ετών, ο Έλληνας δικτάτορας Ι. Μεταξάς, θαυμαστής του Μουσολίνι, απαγόρευσε τη «Μακεδονική» γλώσσα και ανάγκασε τους «Μακεδόνες» να αλλάξουν τα ονόματα τους σε ελληνικά! Όποιοι αστυνομικοί δε άκουγαν κάποιον να μιλάει ή να τραγουδάει στην απαγορευμένη γλώσσα, τον απειλούσαν, τον έδερναν ή κατέθεταν μήνυση εναντίον του. Όσον αφορά τις γυναίκες που συχνά δεν μιλούσαν ελληνικά, κάλυπταν το στόμα τους με μαντήλες για να συζητήσουν στη γλώσσα τους. Η μητέρα του κ. Φωκά συνελήφθη να μιλάει «Μακεδονικά» και της επιβλήθηκε πρόστιμο 250 δραχμών.
Χωρίς να αναφερθώ στις άλλες λεπτομέρειες του άρθρου του BBC, στο οποίο υπάρχει και μία φωτογραφία με τίτλο «Μακεδόνες χωρικοί στην Ελλάδα το 1947», είναι ξεκάθαρο πως η συμφωνία που υπεγράφη από την κυβέρνηση, με τον διεθνή εξευτελισμό των Ελλήνων και των Ελληνίδων που τους απαγορεύτηκε το δημοψήφισμα και η έγκριση από τα 2/3 της Βουλής, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Σε μία περιοχή όπως είναι τα Βαλκάνια, τα οποία θεωρούνται η πυριτιδαποθήκη της ηπείρου μας, προγραμματίζεται η βίαιη αλλαγή των συνόρων, οι Γερμανοί θέλουν να κατασκευάσουν το Σουέζ της Ευρώπης και οι Αμερικανοί να αποκλείσουν από παντού τη Ρωσία.
Επόμενο στάδιο θα είναι πιθανότατα η προσπάθεια μετατροπής της Μακεδονίας σε ένα διζωνικό  ομοσπονδιακό κράτος από τη Γερμανία, μαζί με τα Σκόπια, κατά το παράδειγμα της Κύπρου. Όποιος δεν το βλέπει, δυστυχώς εθελοτυφλεί. Εκτός αυτού, όποιος ή όποια πιστεύει πως η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών δεν συνιστά μία εθνική προδοσία, δεν έχει καταλάβει ακόμη τι έχει συμβεί.
Ουσιαστικά δεν λύθηκε το πρόβλημα δηλαδή, όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, αλλά δημιουργήθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε κανένα. Όσον αφορά την απίστευτη αυτή προδοσία, δεν πρόκειται να συγχωρήσει κανένας ούτε την κυβέρνηση, ούτε τους ΑΝΕΛ που δεν την εμπόδισαν ενώ ασφαλώς μπορούσαν, ούτε την αξιωματική αντιπολίτευση που τασσόταν ανέκαθεν υπέρ της διπλής ονομασίας αλλά απέφευγε υποκριτικά να πάρει σαφή θέση, ούτε τους αποστάτες που ξεπούλησαν την πατρίδα τους για τριάντα αργύρια. Δεν θα τη συγχωρήσουν ούτε καν τα παιδιά τους που θα ντρέπονται στο μέλλον για τους γονείς τους, όπως ντρεπόταν οι απόγονοι των καταδοτών των ναζί.
analyst.gr (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου