Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ..."

«Να μη μας λείψει το όραμα, η ελπίδα», η προτροπή, και «Ο καθένας …

από μας να έχει το όραμα, την ελπίδα, το πνεύμα της αισιοδοξίας και θα ήταν μεγάλη ευλογία αν όλα τα οράματα συνέκλιναν προς μία κατεύθυνση, το όραμα της πατρίδας μας, η ελπίδα για την πατρίδα», η πατρική -όπως τόνισε- συμβουλή του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, σήμερα κατά την τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρουσία πλήθους ιεραρχών, πολιτικών και κόσμου.
Ωστόσο, όπως επισήμανε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, «όλα αυτά για να υλοποιηθούν χρειάζονται σοβαρότητα, σύνεση ειλικρίνεια και πάνω από όλα συνεργασία».
Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη συναισθηματική φόρτιση που επιφέρει η αλλαγή του έτους, αλλά υπογράμμισε ότι η έννοια του χρόνου είναι διαφορετική στον άνθρωπο από ό,τι είναι για τον Θεό, στα μάτια του οποίου είναι αιωνιότητα, αλλά στα ανθρώπινα είναι εφεύρεση για να μπορέσει να ρυθμίζει τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες της ζωής του.
«Είναι ένας σταθμός στη ζωή όλων μας αυτή η μικρή τελετή, αυτή η μικρή ακολουθία, διότι αυτό το σημείο μας κάνει να αποχωριζόμαστε από ένα κομμάτι της ζωής μας, όπως είναι ο χρόνος που πέρασε και φορτιζόμαστε συναισθηματικά διότι όλοι μας κουβαλάμε μέσα μας μεγάλο κομμάτι του εαυτού μας και των έργων μας, τις επιτυχίες μας, τις αποτυχίες μας» , συμπλήρωσε.
Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, έδωσε τη δική του ερμηνεία στον όρο «αμαρτία»: αμαρτία σημαίνει αστοχία, σημαδεύω και δεν πετυχαίνω τον στόχο μου. Γι” αυτό, όπως είπε, η αμαρτία δεν πρέπει να μας τρομάζει, χρειάζεται πάλι προσπάθεια.
Επιπλέον, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος έκανε αναφορά στους φίλους που έφυγαν, στις αναμνήσεις που άφησαν, αλλά και στα νέα πρόσωπα που μπήκαν στη ζωή μας. Έκανε λόγο για την ανασφάλεια που μας κυρίευσε τον χρόνο που πέρασε, τη φτώχεια που μας έπληξε, τις δυσκολίες που πολλαπλασιάστηκαν και επισήμανε την ανάγκη ενός απολογισμού του καθενός από εμάς για να προβάλουμε και πάλι τα νέα μας αιτήματα, τις προσδοκίες μας για το 2016.
Τέλος, ευχήθηκε ο καινούργιος χρόνος, το 2016, να είναι καλύτερος από το 2015 και να μας βρει τον καθένα και όλους μαζί, όπου παλεύουμε, αγωνιστές για το καλό της πατρίδας.
Παρόντες στην κοπή της πίτας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ήταν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Παιδείας Νίκος Φίλης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, καθώς επίσης οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και Σοφία Βούλτεψη και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.
Πριν από την κοπή της πίτας στην Αρχιεπισκοπή, στη μεγάλη αίθουσα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τελέσθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η ακολουθία ευλογίας της βασιλόπιτας των Συνοδικών Υπηρεσιών. Τον πλαισίωσαν οι γραμματείς της Ιεράς Συνόδου αρχιμανδρίτες Ιερώνυμος Νικολόπουλος και Γεώργιος Ρέμπελος, ενώ έψαλε η χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.
«Ο χρόνος που έρχεται να είναι καλύτερος από αυτόν που φεύγει», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε σε όλους υγεία.
pentapostagma.gr

2 σχόλια:

  1. Ξύπνησε από τον λήθαργό του και ο Ιερώνυμος, και είπε μέρα που είναι σήμερα να δείξει κι αυτός ότι νοιάζεται για την πατρίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Παγκοσμιοποίηση πνίγει το όραμα και την ελπίδα.
    Υπάρχει καμιά αντίδραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή