Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! "Ο ISIS ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ"

Τρομοκρατικό χτύπημα από τον ΙSIS στην καρδιά του Μονάχου, τα πρώτα λεπτά του νέου χρόνου, σχεδίαζαν τζιχαντιστές, οι οποίοι...

σχεδίασαν να ανατιναχθούν σε εν κινήσει βαγόνια του ΜΕΤΡΟ. 
Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μονάχου, Ουμπέρτους Αντρά, επισημαίνοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισαν την εκκένωση δύο σταθμών του ηλεκτρικού λίγο πριν την έλευση του νέου έτους.
 «Στις 19.40, το απόγευμα της Πέμπτης, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία μας ενημέρωσε ότι βάσει πληροφοριών που είχε συγκεντρώσει, ομάδα αποτελούμενη από 5 έως 7 βομβιστές καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους, σχεδίαζε επίθεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντρά, συμπληρώνοντας ότι οι τρομοκράτες θα χτυπούσαν κεντρικούς σταθμούς τρένων της πόλης.
Το κρατικό δίκτυο της Βαυαρίας μετέδωσε ότι ΗΠΑ και Γαλλία είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως τους τους Γερμανούς για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών χτυπημάτων. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, που επικαλείται τις μυστικές υπηρεσίες των δύο χωρών, οι έρευνες εστιάζονται σε επτά Ιρακινούς που ζουν στο Μόναχο. Αυτοί, σχεδίαζαν ήταν να εισέλθουν στους σταθμούς του τρένου και να ανατιναχτούν.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, που επικαλείται πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στη γερμανική αστυνομία, η επίθεση ήταν προγραμματισμένη για τηνΠρωτοχρονιά και συγκεκριμένα για τις πρώτες ώρες μετά την έλευση του νέου έτους.
Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο Χοακίμ Χέρμαν, υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, ο  οποίος τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν «φιλικές υπηρεσίες πληροφοριών», την επίθεση είχε προσχεδιάσει το Ισλαμικό Κράτος να γίνει «γύρω στα μεσάνυχτα» στον έναν από τους δύο κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Μονάχου.
Το Μόναχο είναι σε αστυνομικό κλοιό, καθώς 550 αστυνομικοί βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. Οι σταθμοί του μετρό έχουν ανοίξει, ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας, παραμένουν δρακόντεια. 

Read more: http://www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου