Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΥΜΝΟΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ! ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΧΑΪΔΕΥΕΙ!!!

Δε σταματά να προκαλεί με τις δηλώσεις του ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρόσφατα χρησιμοποίησε τη λειτουργία του...

καθεστώτος του Χίτλερ, ως παράδειγμα αποτελεσματικής κρατικής διακυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, προέβη στην προκλητική δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ένα προεδρικό σύστημα θα ήταν εφικτό στην χώρα, διατηρώντας παράλληλα την ενιαία δομή του το κράτος.
Όπως υπογράμμισε, «Υπάρχουν ήδη ορισμένα παραδείγματα στον κόσμο σήμερα, καθώς επίσης και μερικά από το παρελθόν. Θα το δείτε όταν κοιτάξετε τη Γερμανία του Χίτλερ».
Τον περασμένο Νοέμβριο, το κόμμα του Ερντογάν κατέκτησε ξανά την εξουσία, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία, με τον ίδιο να αναμειγνύεται ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία, παρεμβαίνοντας ποικιλοτρόπως στα ΜΜΕ, θέλοντας να προωθήσει τις θέσεις του πρωθυπουργού Νταβούτογλου, σύμφωνα με το Reuters.
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, στη γειτονική χώρα, λειτουργεί ήδη επί της ουσίας ένα ιδιότυπο προεδρικό σύστημα, με τις συνταγματικές αλλαγές που θα επιφέρουν την αλλαγή να είναι θέμα χρόνου.

CNN.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου