Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΧΟΝΤΡΑ:"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΥΤΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΓΕΜΑΤΑ 500ΕΥΡΑ! ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ"!

Επίθεση κατά πάντων για το μεταναστευτικό από τον Νότη Σφακιανάκη. Μίλησε για "στημένο κόλπο" και για πρόσφυγες με... γεμάτα πορτοφόλια. 
Για στημένο κόλπο, ορδές "ριψάσπιδων" που εγκατέλειψαν τη χώρα τους...

εν μέσω εμφυλίου και "βιάζουν την Ελλάδα" κάνει λόγο ο δημοφιλής τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, όπου τοποθετείται μεταξύ άλλων και για το προσφυγικό.


Ο Νότης Σφακιανάκης - ως γνωστόν - δεν μετράει τα λόγια του, προκειμένου να γίνει αρεστός, ενώ αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, που εκφράστηκε για τους πρόσφυγες - μετανάστες. Πριν λίγους μήνες, είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να κινητοποιήσει τους πολίτες της Κω, προτρέποντάς τους να κοινοποιήσουν εγγράφως προς τις Αρχές την απαίτηση, να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

"Δεν είναι πρόσφυγες, είναι ριψάσπιδες"

"Ήμουν κι εγώ μετανάστης και η μητέρα μου. Εγώ με τους μετανάστες δεν έχω κανένα πρόβλημα, έχουν μεταναστεύσει πολλοί από την οικογένειά μου σε άλλες χώρες. Δεν ήταν λαθρομετανάστες, ήταν μετανάστες, είχαν πάρει άδεια από τη χώρα στην οποία πήγαιναν, όπως η μητέρα μου κι εγώ. Εδώ το κόλπο είναι στημένο, έρχονται ορδές και βιάζουν την πατρίδα μας".
"Ναι, αλλά είναι πρόσφυγες" του απαντά ο δημοσιογράφος, για να ανταπαντήσει ο γνωστός τραγουδιστής:
"Δεν είναι πρόσφυγες, είναι ριψάσπιδες. Δεν τους επετέθη καμία άλλη χώρα, ξένος λαός. Έφυγαν από την πατρίδα τους γιατί έχουν εμφύλιο πόλεμο. Και μην ξεχνάς, αυτό το έζησα όλο το καλοκαίρι στην Κω, ότι έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα 500άρικα. Είναι απίστευτο, αυτό που είδα. Τι θα πει τα μωρά; Όταν η μάνα τους έρχεται με ένα πορτοφόλι γεμάτο 500άρικα; Δεν με ενδιαφέρει και δεν θέλω και δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω, τη γνώμη των άλλων, η οποία είναι λανθασμένη".
Δείτε το βίντεο:
Ακόμη, αναφερόμενος στην άδοξη και πρόωρη λήξη της συνεργασίας του με τη Δέσποινα Βανδή μετά τις δηλώσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής, χαρακτήρισε την αποχώρησή της "μέγιστο ατόπημα", λέγοντας πως "όταν έχεις μεγάλες δωσοληψίες με το Δημόσιο, είναι εύκολο να σε πείσουν, να αποχωρήσεις".

Ποιος είναι πρόσφυγας

Για την ιστορία (και μόνο) αναφέρουμε, τι προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο για τον ορισμό του "πρόσφυγα".
Η Σύμβαση για το Καθεστώς των Προσφύγων, γνωστή ως Σύμβαση του 1951 για τους Πρόσφυγες, είναι πολυμερής συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών που ορίζει ποιος είναι πρόσφυγας και καθορίζει τα δικαιώματα των ατόμων στους οποίους χορηγείται άσυλο, καθώς και τις αρμοδιότητες των εθνών που χορηγούν άσυλο. Η Σύμβαση προβλέπει επίσης ποιοι άνθρωποι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ως πρόσφυγες, όπως εγκληματίες πολέμου. Η σύμβαση προβλέπει, επίσης, για κάποια ταξίδια χωρίς βίζα για τους κατόχους ταξιδιωτικών εγγράφων που εκδίδονται δυνάμει της σύμβασης.
Η Σύμβαση βασίζεται στο άρθρο 14 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του 1948, η οποία αναγνωρίζει το δικαίωμα των ατόμων να ζητήσουν άσυλο από διώξεις σε άλλες χώρες. Ένας πρόσφυγας μπορεί να απολαύσει δικαιώματα και παροχές σε μια κατάσταση πέραν εκείνων που προβλέπονται στη σύμβαση.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 της Σύμβασης, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο του 1967, ως πρόσφυγας ορίζεται:
"Ένα άτομο που λόγω βάσιμου φόβου δίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα ή πολιτικών πεποιθήσεων ευρίσκεται εκτός της χώρας της ιθαγένειάς του και δεν είναι σε θέση ή, λόγω του φόβου, δεν επιθυμεί να θέσει εαυτόν υπό την προστασία της εν λόγω χώρας, ή που δεν έχει υπηκοότητα και είναι εκτός της χώρας της προηγούμενης συνήθους διαμονής του, ως αποτέλεσμα των γεγονότων αυτών, δεν είναι σε θέση ή, λόγω του φόβου αυτού, δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτή...".
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου