Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ! ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Α' ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ!

Κρούσμα ηπατίτιδας Α εντοπίστηκε από κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ένα 9χρονο παιδάκι (κορίτσι σύμφωνα με πληροφορίες) που βρίσκεται με...

την οικογένεια του στο λασπότοπο που έχει μετατραπεί ο πρόχειρος καταυλισμός της Ειδομένης.
Το παιδάκι νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση του είναι σταθερή.
Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου, Γιώργος Κυρίτσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με τις αρχές δημόσιας υγείας ξεκινούν απολύμανση του χώρου γύρω από τη σκηνή του ατόμου, καθώς και των χώρων υγιεινής του camp. Επίσης, ο στρατός αναλαμβάνει να μεταφέρει νερό στην Ειδομένη με δικά του μέσα, ενώ θα γίνουν και εμβολιασμοί εφόσον χρειαστεί.
Όπως προσθέτει ο ίδιος, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις χώρες προέλευσης των προσφύγων υπολογίζεται ότι το 90% των ενηλίκων έχουν αντισώματα στην ασθένεια αυτή και δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν. Επίσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού στον γενικό πληθυσμό. 

Διανομή φυλλαδίου στους πρόσφυγες

«Σας ενημερώνουμε ότι τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ έχουν κλείσει». Με τη φράση αυτή οι ελληνικές αρχές ενημερώνουν τους πρόσφυγες στην Ειδομένη ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ζητούν τη συνεργασία των προσφύγων με τις αρχές, προκειμένου να μεταφερθούν σε χώρους φιλοξενίας. «Η Ελλάδα θα σας παράσχει διαμονή, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως και δομές φιλοξενίας», επισημαίνεται στο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που διανέμεται στην Ειδομένη. Οι πληροφορίες του φυλλαδίου αναγράφονται σε τρεις γλώσσες: αραβικά, φαρσί και παστούν.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου