Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΒΓΑΖΕΙ...ΛΑΔΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ! ΒΑΦΤΙΖΕΙ «ΔΩΡΕΑ» ΤΙΣ «ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ» ΤΟΥ ΦΥΓΟΔΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ! ΕΧΟΥΜΕ...ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!


Μεγάλη «ανάσα» δίνει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, εισαγγελική πρόταση, για κακουργηματικές κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί!

Για τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Siemens, όπως αποκαλύπτει η...



εφημερίδα Realnews, η εισαγγελική πρόταση εισηγείται την απαλλαγή του όχι μόνον για το αδίκημα της απάτης, αλλά και της δωροδοκίας! 
Σύμφωνα με την επίμαχη αυτή πρόταση, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος εμφανίζεται να μην δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά έδινε «διψήφιο ποσό εκατομμυρίων» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται – δηλαδή τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ!) ως «δωρεά» σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για κλείνονται… καλύτερα οι δουλειές. 
Ως εκ τούτου, ζητείται στην εισαγγελική πρόταση να αρθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης σε βάρος του όταν δεν εμφανίστηκε να απολογηθεί για την υπόθεση στον τέταρτο ειδικό ανακριτή και διέφυγε στη Γερμανία, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα. 
«Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε και ειδικότερα από καταθέσεις, μαρτύρων, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των αρμοδίων για την παρακολούθηση του έργου και στη συνέχεια των μελών των Επιτροπών Ελέγχου και Παραλαβής Προμήθειας C41, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της ελληνικής εταιρείας Siemens Α.Ε… δεν προέκυψε κανένα στοιχείο με διακίνηση χρηματικών ποσών προς υπαλλήλους (μέλη των αρμόδιων επιτροπών για την παρακολούθηση του έργου και την παραλαβή αυτού) ή άλλα υπηρεσιακά στελέχη που είχαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλακεί στην προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C41… Περαιτέρω, με διαταγή του Ειρηνοδικείου Μονάχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μ.Χριστοφοράκο, διότι ως διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα προέβη σε δωρεά διψήφιου ποσού εκατομμυρίων ευρώ προς ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και δη προς τους ταμίες των κομμάτων αυτών, ώστε να επηρεάσουν τους αρμόδιους υπαλλήλους και να επιταχυνθεί η παραλαβή των επιμέρους έργων της προμήθειας, ενεργώντας ενδεχομένως και κατά παράβαση των καθηκόντων τους υπέρ της εταιρείας Siemens. Η συμπεριφορά όμως αυτή (δωρεά χρημάτων σε πολιτικά κόμματα) σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το επίμαχο απόσπασμα της εισαγγελικής πρότασης. 
Άλλος για… δωρεές! 

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου