Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ! ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ...

                                                                                                             
   10 Μαρτίου 2016

Προσφυγικό
Η θέση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο
Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το προσφυγικό ...

ζήτημα και τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι δημοτικές παρατάξεις τοποθετήθηκαν επ΄αυτού.
Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης τοποθετήθηκε στο ζήτημα. Σημαντικότερα στοιχεία της τοποθέτησης αναφέρονται πιο κάτω:
Το προσφυγικό είναι μείζον θέμα και αυτή τη στιγμή λόγω των τραγικών σφαλμάτων που έγιναν κυρίως στην υποδοχή και στο διαχωρισμό σε πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και στη διακίνηση και υποστήριξη, έγινε εκρηκτικό .
Δεν υπάρχει κατανομή , δεν υπάρχει σχεδίαση , δεν είναι καθορισμένες οι προδιαγραφές χώρων και διευκολύνσεων.
Σήμερα, κατά την επίσημη δήλωση του Υπουργείου, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ανέρχονται περίπου σε 36.000 εκ των οποίων στην Ειδομένη συνωστίζονται 14.000 άτομα.
Οι προτάσεις μας:
α. Δεν υπάρχουν στο Δήμο μας χώροι με εγκαταστάσεις και κτήρια για να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι αυτοί.
Η τοπική μας κοινωνία που δεν διέπεται από ρατσιστικές αντιλήψεις, πιστεύει ότι οι δυστυχείς αυτές υπάρξεις  πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη. Ωστόσο οι χώροι προσωρινής διαμονής τους δεν είναι δυνατό να ευρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού ή πλησίον σχολείων, πρέπει να είναι μακράν κατοικημένων περιοχών.

β. Υπάρχει η δυνατότητα παροχής ειδών διατροφής και ιματισμού όπου απαιτηθεί.

Την άποψη ότι στο Δήμο μας δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες, εξέφρασε και ο Δήμαρχος και αυτή είναι η τελική μας θέση.

3 σχόλια:

  1. Αυτή την στιγμή υπάρχουν στη Ελλάδα 5.5 εκατ. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ . Κάθε μέρα εισέρχονται στην χώρα μας πάνω από 20.000 λαθραίοι μουσουλμάνοι . Αυτά τα περί 20.000 προσφύγων στην χώρα μας είναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙΑ από ανεύθυνους και ανθέλληνες πολιτικάντηδες . Οι θέσεις του Τίγκα είναι λόγια του αέρος ο οποίος φοβάται να πει την αλήθεια . Μόνο στο Ελληνικό υπάρχουν 4.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς δεν παίρνει θέση . όλοι Μαυρογιαλούροι είναι. Και ο Τίγκας δεν παίρνει επίσημα θέση για τους άστεγους Έλληνες . Μόνο για δεξιώσεις και φανφάρες είναι κι αυτός σαν τον δήμαρχο με τις πενηντάρες γκόμενες. Που είναι η αλληλεγγύη κε Τίγκα στους άστεγους Έλληνες ? Μας έπιασε ο πόνος για τους Αφγανούς και ξεχάσαμε τα παιδιά μας που λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία η τις γριούλες που ψάχνουν τους κάδους για αποφάγια. Ουστ ρε άχρηστοι όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα τ' απόγευμα ,επί της 17ης Νοεμβρίου, κοντά σ' ένα κάδο ,κάποιοι είχαν αφήσει ένα αλουμινοταπεράκι με φαγητό για τις γάτες.
    Θα ήταν κάτι άνευ σημασίας ,αν δεν γινότανε το εξής συγλονιστικό.'Ενας ηλικιωμένος ,μ' ένα καρότσι,που είχε μέσα "διάφορα" (προφανώς είχε περάσει από την βιολογική λαϊκή ,όταν αυτή είχε τελειώσει) ,έσκυψε και πήρε το "ταπεράκι" και το έβαλε προσεκτικά στο καροτσάκι του.
    Αυτά συμβαίνουν στο Χολαργό ,στους Έλληνες του 2016 .Να τρώνε τ' αποφάγια για τις γάτες και όχι μόνο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή