Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ...ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ!!!


Κάποτε είχαμε το περίφημο Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι το οποίο το βάφτισε ελληνικό ο περιβόητος Νίκος Αθανασόπουλος. Μια υπόθεση η οποία είχε φτάσει στα δικαστήρια και για την οποία είχε τιμωρηθεί. Αργότερα είχαμε τα αρνιά και τα κατσίκια από την Βουλγαρία, τα οποία τα βαφτίζανε ελληνικά.
Σήμερα όμως έχουμε πατάτες, καρότα και κρεμμύδια ελληνικά, τα οποία τα βαφτίζουν ξένα!!!
Απίστευτο αλλά απόλυτα ελληνικό, το οποίο βεβαίως γίνεται για λόγους αθέμιτου κέρδους!
Το φαινόμενο παίρνει διατάσεις και το Υπουργείο Γεωργίας πρέπει να διατάξει ελέγχους. Εκτός και αν ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης έχει ...επικηρύξει τους... λαγούς τους οποίους να θεωρεί υπεύθυνους για την εξαφάνιση των ελληνικών καρότων!!!
Τα ελληνικά καρότα είναι πλέον δυσεύρετα ή ανύπραρκτα από τα Super Markets. Έχουν αντικατασταθεί από καρότα Βελγίου, προς 0,90-0,95 (λεπτά) το κιλό!!!
Το ίδιο συμβαίνει και με τα κρεμμύδια Έγιναν κρεμμύδια Ινδίας προς ...,89 λεπτά! Ενώ
οι ελληνικές πατάτες έχουν αντικατασταθεί από τις πατάτες Αιγύπτου προς 0,95 λεπτά!!!
Θα αναρωτηθεί κανείς: Τέτοιο χάλι; Ούτε καρότα ούτε πατάτες παράγουμε; Προϊόντα από τα οποία βρίθει η Ελλάς; 
Το κόλπο είναι ...ευφυές! Αγοράζεται μια μικρή-ελάχιστη ποσότητα από κρεμμύδια Ινδίας, τα οποία τα ρίχνουν μέσα στους τόνους ελληνικών κρεμμυδιών και με αυτό τον τρόπο βαφτίζονται όλα τα κρεμμύδια Ινδικά!!! 
Κάπως έτσι δεν ανακάλυψε και ο Κολόμβος τις...Ινδίες;Την ξηρά που πάτησε την θεώρησε ότι ήταν οι Ινδίες και τους κατοίκους της τούς ονόμασε Ινδιάνους!
Κατά τον ίδιο τρόπο οι ευφυείς Έλληνες, αγοράζουν μια οκά καρότα Βελγίου και άλλες τόσες πατάτες Αιγύπτου, τα ανακατεύουν με τόνους αντίστοιχων ελληνικών προϊόντων και αυτομάτως έγινε το θαύμα: Τα ελληνικά καρότα βαφτίστηκαν Βελγικά, ενώ οι ελληνικές πατάτες Αχαϊας μεταμορφώθηκαν σε Αιγυπτικακές!!!
Έτσι όπως ο παπάς της ενορίας παίρνει το νερό με το λάστιχο από την βρύση και ρίχνοτάς το μέσα στο αγιασμένο νερό, γίνεται όλο αγίασμα. 

Η μαναβική βρήκε την λύση!
Σε σημείο που οι Τράπεζες σκέφτονται να εγκαταστήσουν μανάβικα στις αίθουσές τους προκειμένου να ξελασπώσουν από την κρίση!

1 σχόλιο:

  1. Και μετά μας λένε να στηρίξουμε ελληνικές επιχειρήσεις !!!
    Το θέμα δεν είναι, να κάνουμε μποϋκοτάζ απλά θα πρέπει στην κατάσταση που βρισκόμαστε να είμαστε πιο επιλεκτικοί στο τι τελικά μας συμφέρει μελλοντικά. Εξηγώ λέγοντας ότι δεν πρέπει να χάσουμε τον στόχο και ο στόχος κατά την προσωπική μου άποψη είναι να στηρίζουμε εταιρείες που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας καθώς και όποια εταιρεία επενδύει εδώ στην Ελλάδα.Παραδείγματα ? πολλά!!!!
    http://finance.in.gr/Article.aspx?articleID=39000

    http://www.qualitynet.gr/displayITM1.asp?ITMID=66443&LANG=GR
    εσεις βρήκατε κανένα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή