Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Π. ΒΑΒΟΥΓΙΟΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων δημοσίου μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας:
"ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΖΟΥΣΑΜΕ ΕΤΣΙ"

Δείτε τη συνέντευξη στο youtube:

Συνέντευξη του Προέδρου Ομοσπονδίας Συν/χων Δημοσίου


O Παναγιώτης Βαβουγιός πριν από λίγες ημέρες εξελέγη για τρίτη θητεία και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία,   Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνταξιούχων υπαλλήλων του Δημοσίου. Εκπροσωπεί 200.000 μέλη τα οποία όμως προβλέπονται να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 10.000,  λόγω της ραγδαίας υποβολής αιτημάτων φυγής από το δημόσιο τομέα συνεπεία του άθλιου ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, που επιβάλλει επιμήκυνση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Ο κ. Βαβουγιός, οργισμένος αγωνιστής, παλαίμαχος της ζωής, δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα βίωνε τέτοιες καταστάσεις που ούτε στην κατοχή έζησε, όπως μα λέει…
«Αφού οι υπάλληλοι του δημοσίου υπηρέτησαν έντιμα, ευσυνείδητα και κάτω από αντίξοες συνθήκες 35 ολόκληρα χρόνια κι ενώ θα περίμεναν από την Πολιτεία κάποια αγάπη ώστε να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με μια αξιοπρέπεια, δυστυχώς όλες οι Κυβερνήσεις προσπαθούν να απομυζήσουν την μικρή σύνταξη που παίρνουν. Αισθανόμαστε ότι η Κυβέρνηση μας εξοντώνει. Η δεξαμενή των συνταξιούχων στέγνωσε. Αποσκοπεί στην φυσική μας εξόντωση.
Στην αρχαία Κέα είχαν μια συνήθεια: Όταν οι άνθρωποι γερνούσαν τους έδιναν το κώνιο και έλεγαν το «κιον – κώνιον», για να μπορέσουν  να πεθάνουν και να μην επιβαρύνουν τους νέους. Αυτός είναι ένας σύγχρονος τρόπος εξόντωσης των συνταξιούχων.
Για να καταλάβετε τον εμπαιγμό: Έδωσαν ένα φιλοδώρημα 200 ευρώ στους συνταξιούχους, το οποίον όμως το δίνουν σε αυτούς που είναι πάνω από 60 ετών. Σε ερώτησή μου προς τον Υπουργό κ. Παπακων/νου με ποια κριτήρια δεν δίνεται το ελάχιστο αυτό βοήθημα στους κάτω των 60 ετών, δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση.
Μας επιβαρύνει και με το ΛΑΦΚΑ. Είχαμε τρομάξει να αποτινάξουμε το ΛΑΦΚΑ που μας είχαν επιβάλλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, πάνω που είπαμε “Δόξα σοι ο Θεός”, το βγάλαμε από πάνω μας, ήρθε η σημερινή Κυβέρνηση και το επανέφερε και μάλιστα με πολύ βαρύτερους όρους. Κι έτσι έχουμε και αυτό το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ.
Έχουμε και σοβαρότερο θέμα: Μας πάγωσαν τις συντάξεις, τις κύριες, τις επικουρικές και το Μετοχικό Ταμείο. Και πρέπει να σας πω και κάτι άλλο: κινδυνεύουν τα επικουρικά μας Ταμεία, διότι οι αθρόα έξοδος των υπαλλήλων, θα επιβαρύνει περισσότερο οικονομικά τα Ταμεία».

Τελικά ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο; Η τρόϊκα;
Ασφαλώς.

Η τρόϊκα λέει δηλαδή, εξοντώστε τους συνταξιούχους;
Ακριβώς. Διότι, λέει, το προσδόκιμο ζωής είναι πολύ μεγάλο και δεν χρειάζεται να ζούμε πολλά χρόνια.

Και αυτό το ακολουθεί πειθήνια μια σοσιαλιστική κυβέρνηση;
Σωστά την χαρακτηρίζετε: Σοσια-ληστική κυβέρνηση. Η οποία εξωθεί σε εξόντωση τους συνταξιούχους. Να σας πω κάτι ακόμη: Επί ένα μήνα ήμασταν χωρίς φάρμακα, πολλά μέλη έρχονταν με κλάματα στα γραφεία της Ομοσπονδίας να μας πουν για την απελπισία στην οποία έχουν φθάσει. Ακούστε περίπτωση: Συνταξιούχος με σύνταξη 750 ευρώ χρειάζεται φάρμακα για τον καρκίνο που κάνει θεραπεία και στοιχίζουν 1800 ευρώ. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος ή θα πρέπει να πεθάνει ή να πάρει δάνειο για να μπορέσει να αγοράσει τα φάρμακα; Και πώς θα εξοφλήσει το δάνειο; Είπε λοιπόν ο  ΟΠΑΔ ότι θα πληρώσει από την τσέπη του τα φάρμακα , αλλά οι ασφαλισμένοι να κάνουν μια αίτηση, να καταθέσουν τα δικαιολογητικά του για  να πάρουν πίσω τα χρήματα. Είδατε τις τεράστιες ουρές που είχε ο ΟΠΑΔ για να καταθέσουν τις αιτήσεις; Και ξέρετε πότε θα τα πάρουν τα λεφτά; Αν τα πάρουν; Μετά από 6 μήνες τουλάχιστον! 

Κύριε Βαβουγιέ, έχετε περάσει διά πυρός και σιδήρου από αυτή την ζωή. Αυτά που ζείτε τώρα, πώς τα χαρακτηρίζετε;
Είναι πρωτοφανή. Ούτε στην κατοχή ως νέος που ήμουν, δεν περάσαμε τέτοια πράγματα!

Δηλαδή ζούμε καταστάσεις χειρότερες από την κατοχή;
Ναι, χειρότερα από κατοχή. Αυτή είναι μαύρη κατοχή και δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει. Τουλάχιστον να ελπίζαμε ότι κάποια ώρα θα έρθει η απελευθέρωση, η Ανάσταση…

Ζητήσατε ως Ομοσπονδία ακρόαση από αρμόδιους Υπουργούς; Από την κα Κατσέλη, τον κο Κουτρουμάνη;
Μόνο με τον κο Κουτρουμάνη και μια τυπική συνάντηση με τον κο Σαχινίδη είχαμε.  Μας είπαν λοιπόν ότι αντιμετωπίζει η χώρα ένα πρόβλημα, αλλά…ακούστε κύριε Βραχιολίδη, το πρόβλημα είναι οι φοροφυγάδες. Όταν ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι θα βρει τα 30 δις από τους φοροφυγάδες, πού είναι τι έκανε; Εκεί είναι το πρόβλημα! Αν λοιπόν εύρισκε τα χρήματα αυτά δεν θα βρισκόμασταν σήμερα σε αυτή την δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, ο ΟΠΑΔ συγχωνεύεται.
Τι να πώ κύριε Βραχιολίδη; Ότι από τον ΟΠΑΔ των τριών εκατομμυρίων ασφαλισμένων που δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα, θα μας βάλουν σε ένα υδροκέφαλο ασφαλιστικό φορέα των εννέα εκατομμυρίων; Πώς θα μπορεί να λειτουργήσει; Είναι αδύνατον! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου