Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΔΥΟ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ!


Μέσα σε διάστημα μιας ημέρας, σημειώθηκαν δυο διαρρήξεις δύο οπτικών καταστημάτων στον Χολαργό. Πρόκειται για το κατάστημα του Μιχάλη Αναστασιάση “Optical Store που βρίσκεται στην Λ. Μεσογείων 256 στο Εμπορικό Κέντρο ΕΡΜΗΣ όπου μέχρι πριν από δύο χρόνια στεγαζόταν και το πολυκατάστημα παιχνιδιών Jumbo.
Το δεύτερο κατάστημα οπτικών το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το πρώτο (Λ.Μεσογείων 254) ανήκει στους συνεταίρους Φίλιππο Μητρομάρα και Άγγελο Αναγνωστόπουλο (φωτό).
Η διάρρηξη στο κατάστημα του Αναστασιάδη έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 Απριλίου, ενώ τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 14ης Απριλίου, διαρρήχθηκε το κατάστημα των Μητρομάρα-Αναγνωστόπουλου!!!
Εντύπωση προκαλούν και οι δύο διαρρήξεις:
Σε ό,τι αφορά την πρώτη, το κατάστημα του Αναστασιάδη, φυλάσσεται συνεχώς από security λόγω του ότι είναι εμπορικό κέντρο, ενώ βρίσκεται στην πρόσοψη του κέντρου. Όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος σημειωτέον διατηρεί πολλά καταστήματα ανά την Ελλάδα, η διάρρηξη έγινε (τις μεταμεσονύκτιες ώρες) στην αλλαγή της βάρδιας του ενός φύλακα με τον άλλον, κατά την οποία μεσολαβεί ένα κενό διάστημα, μισής έως μιας ώρας!!!
Οι διαρρήκτες προφανώς γνώριζαν καλά την ώρα που θα χτυπούσαν, γνώριζαν ακριβώς το σημείο απ’ όπου θα παραβίαζαν το μαγαζί, από το οποίο αφαίρεσαν όλα τα γυαλιά ηλίου βιτρίνας, καθώς και την ταμειακή μηχανή!
To ίδιο συνέβη και στη διάρρηξη του οπτικού καταστήματος Μητρομάρα-Αναγνωστόπουλου, το οποίο βρίσκεται σε σημείο που δεν φυλάσσεται από φύλακα τις δε μεταμεσονύκτιες ώρες η περιοχή ερημώνει αφού δίπλα του δεν υπάρχει κανείς φωτισμός!

4 σχόλια:

  1. Το δε φοβερό είναι ότι στο "πλήρως προστατευμένο κατάστημα" πήραν είδηση τη ληστεία στις 9 το πρωί, ενώ στο "απροστάτευτο" τους έπιασε η αστυνομία στα πράσα με τα κλοπιμαία στα χέρια... Μήπως φταίνε οι υπερσύγχρονοι ανιχνευτές κίνησης που καλούν και δίνουν σήμα ασύρματα ό,τι και αν συμβεί ή κοπεί; Μήπως φταίνε οι κάμερες που παρακολουθούνται remotely επί 24ώρου βάσεως; Επίσης, στο εμπορικό κέντρο "Ερμής" η αλλαγή βάρδιας γίνεται στις 9 το βράδυ και στις 9 το πρωί. Δεν είναι καθυστερημένοι να αλλάζουν μεταμεσονύχτιες ώρες, ούτε μεσολαβεί μισή και μία ώρα. Έρχεται ο Νικήτας για να φύγει ο Μιχάλης και τούμπαλιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δε δεύτερο χτύπημα την επόμενη μέρα ήταν απολύτως λογικό. Τους φάνηκε τόσο εύκολο και ανενόχλητο το πρώτο που πήραν θάρρος, αλλά την πάτησαν τρελά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν γράφετε και τίποτα εκτενέστερο περί της απόλυτης -τυχαίας, άραγε- εγκατάλειψης της περιοχής του καταστήματός από το Δήμο, όπου έχουμε να δούμε φως, κυριολεκτικά, το βράδυ, από την ανάληψη της νέας διοίκησης και μετά; Για περάστε να δείτε τις κολώνες σβηστές και χωρίς λάμπες... Και να μην πιάσουμε τώρα τα της καθαριότητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν γράφετε ότι τόσο εύκολα απενεργοποιείται ο συναγερμός και το τηλέφωνο του καταστήματος, ακόμη και αν ήταν αλήθεια, τί ακριβώς προσπαθείτε να πετύχετε; Την πληροφόρηση όσων κλεφτών δεν έχουν βάλει ακόμη στο σημάδι το συγκεκριμένο κατάστημα; Εξαιρετιή δημοσιογραφία... Επίσης, όποιος νομίζει ότι τα ρολά προσφέρουν οτιδήποτε είναι γελασμένος, διότι πρώτον, σηκώνονται άνετα από 2 άτομα, δεύτερον, με οποιοδήποτε ψυκτικό σπρέυ θρυμματίζονται και τρίτον με ρολά έχεις δεν έχεις βιτρίνα είναι δώρον-άδωρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή