Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ…ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!


ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ!
Η εσπευσμένη ματαίωση του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Αμερική δεν έχει να κάνει με την οικονομία της χώρας αλλά με τις κρίσιμες ώρες που διερχόμεθα στο Αιγαίο,  με αφορμή τις γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 της Κύπρου. Το ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης  φαντάζει περισσότερο πιθανό όσο ποτέ.
Ο εγκλωβισμός του Καστελόριζου από την Τουρκία και η ένταξή του στην ΑΟΖ της γείτονος, φέρνουν την χώρα μας σε θέση άμυνας και απολύτως αιφνιδιασμένη. Η Τουρκία προσπαθεί να εκβιάσει καταστάσεις για να μη γίνουν γεωτρήσεις πετρελαίου από την Κύπρο και το Ισραήλ, πιέζοντας όμως τον αδύναμο κρίκο της περιοχής, που είναι η Ελλάδα. Εντάσσοντας το Καστελόριζο στην ΑΟΖ της Τουρκίας, εφαρμόζοντας δηλαδή όσα είπε προ μηνών ο Νταβούτογλου ότι «το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο αλλά στην νοτιοανατολική Μεσόγειο», δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα, με την Ελλάδα να βρίσκεται κολλημένη στον τοίχο και χωρίς να… ψελλίζει λέξη!

Το Καστελόριζο όπως πάνε τα πράγματα, ουσιαστικά βρίσκεται σε…θαλάσσια κατοχή από την Τουρκία, εγκλωβισμένο, απομονωμένο και ανυπεράσπιστο από την μητέρα Ελλάδα. Δυστυχώς το νησί μας μοιάζει με την Κύπρο στα 1974.
Ο φόβος ότι η Τουρκία θα εφαρμόσει έναν νέο Αττίλα (σε βάρος του Καστελόριζου αυτή την φορά), είναι διάχυτος!
Όλες οι στρατιωτικές μονάδες της χώρας μας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Πριν από ενάμισι χρόνο, όταν ο Παπανδρέου έβαζε διά της βίας και προσυμφωνημένα την  Ελλάδα στο ΔΝΤ, οδηγώντας στην οικονομική καταστροφή την χώρα μας, επέλεγε το Καστελόριζο για να εξαγγείλει την καταδυνάστευση των Ελλήνων (φωτό).
Λέτε να ήταν τυχαία η επιλογή; Ή με ένα…σμπάρο δυο τρυγόνια; Μήπως λοιπόν ο Παπανδρέου ήξερε και τις σημερινές δυσάρεστες εξελίξεις για το Καστελόριζο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου