Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ελλάδα αναγνωρίζει ταξιδιωτικά έγγραφα με το όνομα... Μακεδονία!!!!!!!!!!!

 ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!
Η Αστυνομία και ο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία",  μέσα από τα ταξιδιωτικά έγγραφα των αλλοδαπών, όπου αναγράφεται ως τόπος γέννησης των κατόχων τους η "Μακεδονία"!!!
Αυτή είναι η ξεφτίλα μας! Μετά πώς να μην μας κάνουν κλίσμα οι παίκτες μπάσκετ των Σκοπίων, ο ΄Αντιτς, ο Σαμαρττζίνσκι και ο μαύρος ο Αμερικάνος McAlemb, οι οποίοι φωνάζουν "Ζήτω η Μακεδονία" φορώντας και πολεμικές στολές του...Μέγα-Αλέξανδρου!
Είμαστε ή δεν είμαστε ξεφτίλες;
Δείτε την απάντηση της Αστυνομίας:


ΘΕΜΑ:
 Ταξιδιωτικά έγγραφα αλλοδαπών όπου αναγράφεται ως τόπος γέννησης των κατόχων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.»
ΣΧΕΤ: α) Υπ.αριθ.63563/11/829332 από 20-8-2011 αναφορά της Υ.Α Κέρκυρας.
            β)  Υπ.αριθ.Α.Π. Φ.39130 από 29-08-2011 έγγραφο του ΥΠΕΞ/Α3 Δ/νση.

Με αφορμή ερώτημα που υπεβλήθη από υφιστάμενη υπηρεσία μας, αναφορικά με το εάν θα πρέπει να χορηγηθεί  « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.» του Π.Δ.106/2007 σε πολίτη Βουλγαρίας ο οποίος κατείχε διαβατήριο Βουλγαρικών αρχών, στο οποίο αναγράφεται ως τόπος γέννησης  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» , σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το ανωτέρω (β) σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΞ/Α3 Δ/νση το οποίο σας διαβιβάζουμε, το εν λόγω  διαβατήριο, όπως άλλωστε και τα ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων χωρών, που αναφέρουν ως τόπο γέννησης « ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αναγνωρίζονται ως ισχυρά ταξιδιωτικά έγγραφα από την Ελλάδα και επομένως μπορεί να εκδοθεί η αιτηθείσα « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.».
Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι τυχόν αυτοκόλλητες θεωρήσεις ( visa) θα επικολλώνται σε ξεχωριστό φύλλο χάρτου (φύλλο ενιαίου τύπου) σύμφωνα με το άρθρο 2 παραγ.8 του Ε.Κ.810/2009 Κώδικα θεωρήσεων και όχι σε σελίδα του διαβατηρίου, εφόσον το διαβατήριο περιέχει την ως άνω απαράδεκτη για τη χώρα μας αναφορά.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση του προσωπικού των υπηρεσιών σας που ασχολείται με τη διενέργεια του διαβατηριακού ελέγχου, αλλά και με θέματα αλλοδαπών.

O ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου