Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ: ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!!!

Η αναλγησία και εγκληματική στάση της Πολιτείας απέναντι στους Έλληνες, ακόμη και προς τις ευπαθείς ομάδες, είναι πρωτοφανής. Αυτό που ζει η κοινωνία, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας, από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Κράτος, που σε ελάχιστους μήνες μεταμορφώθηκε σε ανθρωποφάγο, αφού δεν διστάζει, εν ονόματι των διεθνών κερδοσκόπων, να εξοντώνει τους πολίτες του.

Η εικονιζόμενη Δέσποινα Καββαδία, μια γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία της, ευρισκόμενη επί 20 ώρες ημερησίως κάτω από μηχανική υποστήριξη, κινδυνεύει από μέρα σε μέρα να της κόψουν το  ρεύμα, επειδή δεν μπόρεσε να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ.
Η μανία του Βενιζέλου να αρπάξει τα λεφτά του κοσμάκη και να τα καταθέσει στους τοκογλύφους, ήταν τέτοια, που δεν υπολόγισε καθόλου τις ευπαθείς και οικονομικά αδύναμες, κοινωνικές ομάδες. Ο Βενιζέλος ενήργησε ως κοινός ληστής με καλάσνικοφ, που ενδιαφέρεται μόνο να βουτήξει τα λεφτά από τα πορτοφόλια των Ελλήνων, εκβιάζοντας από πάνω ότι αν δεν του τα δώσουν, θα κατεβάσει τους διακόπτες για να μην έχουν ρεύμα!!! Εκ των υστέρων μπορεί να δηλώνει η Κυβέρνηση ότι δεν θα κόψει το ρεύμα από όσους επιβιώνουν με μηχανική υποστήριξη, όμως κανείς για την ώρα δεν μπορεί να βεβαιώσει κάτι τέτοιο. 


Η Δέσποινα Καββαδία που πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και ζει με την πενιχρή σύνταξη των 697 € αδυνατεί να πληρώσει το χαράτσι των 520 € , που της επέβαλε η Κυβέρνηση μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ για το φτωχικό διαμέρισμα των 65 τ.μ. όπου ζει στην περιοχή του Χολαργού, σε μια πολυκατοικία του 1976!!! Ναι, καλά διαβάσατε. Για μια κατοικία 36 ετών, στο ισόγειο πολυκατοικίας στον Χολαργό, ο ευφυής Βενιζέλος επέβαλε χαράτσι-ληστεία 520 €!!!


Σήμερα, η δύσμοιρη 54χρονη Δέσποινα  Καββαδία στην οποία χορηγείται οξυγόνο από τρία διαφορετικά ειδικά μηχανήματα, κοντεύει να σκάσει από την αγωνία, μην της κόψουν το ρεύμα.
"Απευθύνθηκα από την πρώτη στιγμή στην ΔΕΗ και έδωσα όλα μου τα χαρτιά, που δείχνουν και το πρόβλημα της υγείας που αντιμετωπίζω αλλά και τη μεγάλη οικονομική μου αδυναμία να πληρώσω το χαράτσι. Μου είπαν ότι θα εξετάσει το θέμα μου ειδική επιτροπή. Πού να ξέρω όμως εάν θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν το αίτημά μου; Αλλά και ποιος μπορεί να μου βεβαιώσει ότι και αν εγκριθεί το αίτημά μου, δεν θα μου κόψουν το ρεύμα από κάποιο λάθος; Εδώ και τα χαράτσια που επέβαλαν, είναι γεμάτα λάθη. Ποιος αποκλείει λοιπόν να γίνει ένα ακόμη  εγκληματικό λάθος σε βάρος μου και να μου κόψουν το ρεύμα; Ζω συνέχεια με αυτό με το φόβο. Εάν μου κάνουν αυτό το κακό, θα πεθάνω μέσα σε λίγες ώρες", μας λέει με πόνο ψυχής αλλά και οργή η κα Καββαδία.
Σε ερώτησή μας εάν απευθύνθηκε στον δήμο Χολαργού-Παπάγου, η Δέσποινα Καββαδία, απάντησε:
"Ναι, από τον Δήμο κατάλαβαν αμέσως το πρόβλημά μου και προθυμοποιήθηκαν να μου παράσχουν νομική βοήθεια, σε περίπτωση που υπάρξει θέμα διακοπής του ρεύματος. Το ζήτημα όμως είναι ότι εάν μου κοπεί το ρεύμα, η νομική βοήθεια ...δεν θα μπορέσει να με κρατήσει στην ζωή, γιατί μετά από τρεις ώρες δεν θα μπορώ να αναπνέω"!

Από τα 40της χρόνια προσβλήθηκε από τη χρόνια πάθηση των πνευμόνων και στα τελευταία χρόνια επιβιώνει χάρη σε μηχανική υποστήριξη. Ο άνδρας της την εγκατέλειψε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το πρόβλημα στην υγεία της και παρά τις δικαστικές αποφάσεις για διατροφή, ποτέ του δεν έδωσε τίποτε! Έτσι, η Δέσποινα Καββαδία υποχρεώθηκε και από το δεύτερο αυτό χτύπημα της μοίρας, να αναθρέψει και να σπουδάσει μόνη τα παιδιά της. Οι δυο της γιοι, ο Κωνσταντίνος και ο Λευτέρης, 24 και 21 χρονών αντίστοιχα, σήμερα είναι φοιτητές. Τον Γολγοθά αυτόν η κα Καββαδία, τον ανέβηκε παίρνοντας δάνεια από τις Τράπεζες.
"Οι σπουδές των παιδιών απαιτούν πολλά χρήματα. Ο σύζυγός μου εξαφανίστηκε με μια αλλοδαπή κι έτσι αναγκάστηκα να πάρω συνολικά 12.000 € δάνεια από τις Τράπεζες για να μπορέσω να σπουδάσω τους γιους μου. Δυστυχώς, σήμερα χρωστάω και αυτό το ποσό στην Τράπεζα", επισημαίνει η πολύπαθη γυναίκα.

Τα βάσανά της όμως δεν σταματούν εδώ: Από τα 697 € μηνιαία σύνταξη που παίρνει από το ΙΚΑ (φωτό δίπλα), τα 100 € από αυτά υποχρεώνεται να τα δίνει ως συμμετοχή στα πολλά φάρμακα που της χορηγούνται για την ασθένειά της. Αντιμετωπίζει όμως τον άμεσο κίνδυνο να της κόψουν και τα 230€  που λαμβάνει από το ΕΚΑΣ! Σε μία τέτοια περίπτωση, η σύνταξή της από τα 697 € θα πέσει στα 473 €!!!
Αυτό είναι το ...κράτος δικαίου της χώρας που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου