Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 'Η ΑΤΑΣΘΑΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ;

 
Φοβερά και τρομερά ακούστηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση του πρώην δήμου Χολαργού, σε τέτοιο σημείο που η διοίκηση του δήμου να  οδηγεί την υπόθεση στον Εισαγγελέα!
Για τεράστια ποσά, ζητείται να διαλευκανθούν οι διαδρομές που ακολούθησαν, μια και,  τόσο το ύψος των ποσών όσο και η διακίνησή τους, χαρακτηρίζονται από αδιαφάνεια.
Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε ότι η ΑΔΕΧ λειτουργούσε χωρίς την παρουσία ταμία, αλλά τα χρέη αυτά είχαν αναλάβει ο Πρόεδρος (δηλαδή ο Νικολάου) και ο Αντιπρόεδρος (δηλαδή ο Δ. Παπαδόπουλος) της Αναπτυξιακής Επιχείρησης!
Προκειμένου να καταστεί σαφής η αδιαφάνεια της ΑΔΕΧ, δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο ποσά, που διακινήθηκαν από την Επιχείρηση:


1. Ποσό 6500 € το οποίο εμφανίζεται σε απόδειξη που είχε κοπεί στο όνομα του Δ. Νικολάου! "Κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο δόθηκε αυτό το ποσό", ειπώθηκε χαρακτηριστικά στο χθεσινό Δ.Σ.

2. Ποσό 212.000 € για πληρωμή 35 (!) σερβιτόρων που εργάστηκαν τη θερινή σεζόν του 2010, τουτέστιν για  3-4 μήνες στο δημοτικό αναψυκτήριο,  ενώ εκκρεμούν διεκδικήσεις ποσού 22.000 € από τους ίδιους (ή άλλους;) σερβιτόρους !!!Εάν γίνει μια απλή διαίρεση, 212.000 : 35 θα διαπιστωθεί ότι οι  εργαζόμενοι στο δημοτικό αναψυκτήριο είχαν μηνιαίες απολαβές ύψους 2000 ευρώ έκαστος!!! Φαντάζει εκπληκτικό το ποσό αυτό και μάλιστα σε καιρό που η κρίση ήδη είχε χτυπήσει τις ελληνικές οικογένειες, η δε χώρα είχε μπει στο ΔΝΤ και υπό τον αυστηρό έλεγχο της τρόϊκας! Όταν δηλαδή οι μισθοί περικόπτονταν, εμφανιζόταν η ΑΔΕΧ να δίνει περίπου 2000 € μηνιαίως σε κάθε σερβιτόρο! 

Ερωτηματικά τα οποία εντείνονται από το γεγονός ότι υπάρχουν υπάλληλοι που διεκδικούν επιπλέον ποσό 22.000 €, γεγονός που ανεβάζει σε υψηλότερες τιμές την μηνιαία αποζημίωση των σερβιτόρων!
Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Δήμαρχος Β. Ξύδης έχει αποφασίσει να προωθήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, για την οποία θα ζητηθεί και η παρέμβαση Εισαγγελέα.
Ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού, ο οποίος ξέρουμε ότι δεν μασάει τα λόγια του, μπορεί να έφυγε από την συζήτηση του φλέγοντος θέματος, καλείται όμως μέσα από τον "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" να δώσει σαφείς απαντήσεις για την ΑΔΕΧ και συγκεκριμένα για τα σκοτεινά αυτά σημεία που τέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου