Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Δήλωση Γιαννακόπουλου για την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο δημοτικό συμβούλιο της 24ης Ιουλίου



Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την καθιέρωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας  για πρώτη φορά φέτος ο εορτασμός της συμπίπτει με την πιο δύσκολη για την  Ελλάδα περίοδο από την μεταπολίτευση και έπειτα.  
Βιώνουμε μια περίοδο μίσους και εκφασισμού που καθιστά τον εορτασμό αυτό ακόμα πιο επίκαιρο και αναγκαίο.
Και την κρίση που βιώνει η χώρα μας, δυστυχώς, την βιώνει όλη η Ευρώπη. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην και από εκεί που η  Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούσε κάποτε το προπύργιο της δημοκρατίας και στήριξης των χωρών που την απαρτίζουν σήμερα λειτουργεί ως «τιμωρός» απειλώντας τις χώρες που παρεκκλίνουν από τους κανόνες της   με έξοδό της από αυτή.
Σε αυτήν την εποχή, λοιπόν, οφείλουμε όλοι , γιατί Δημοκρατία σημαίνει συνεχής αγώνας, και οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης να αγωνιστούμε για τις κοινωνικές κατακτήσεις μας και την διατήρηση του κοινωνικού κράτους (παιδικοί σταθμοί- ιατρεία-ΚΑΠΗ-καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά κλπ.).
Οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, να μην υπάρξουν απολύσεις, να μειωθεί η ανεργία και να διεκδικήσουμε όλοι τρόπους ανάπτυξης των πόλεών μας και της χώρας μας.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι προκειμένου να πετύχουμε χρειαζόμαστε ενότητα και όχι διχασμό. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και εμείς εδώ στο δημοτικό συμβούλιο, ότι πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε , χωρίς να οξύνουμε τις αντιθέσεις μας αλλά αντιθέτως να λειτουργούμε με ότι μας ενώνει. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει και η σημερινή δημοτική αρχή που δυστυχώς λειτουργεί διχαστικά. Μόνο με ενότητα θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε καλύτερα και περισσότερα για την πόλη μας από την κεντρική εξουσία.
Εμείς με μπροστάρη το δήμο θα ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες μας και θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για την Δημοκρατία και την ανάπτυξη της χώρας αλλά και της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου