Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Κακοδιαχείριση: Επιτέλους απέκτησε ονοματεπώνυμο!!!


             γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος


           Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού

Από 1/1/2011 και για 19 μήνες, τόσον ο Δήμαρχος, όσον και άλλα στελέχη του Δήμου κατηγορούσαν την προηγούμενη διοίκηση για κακοδιαχείριση, διατυπώνοντας αιχμές και υπονοούμενα για οικονομικές ατασθαλίες. Όσες φορές και αν ζητήθηκαν να κατατεθούν τα αντίστοιχα στοιχεία τα οποία να δικαιολογούν τη σοβαρότατη αυτή κατηγορία, επικαλούνταν τη μη σύνταξη και έγκριση ισολογισμών του Δήμου τα  τέσσερα τελευταία χρόνια, τις υποχρεώσεις προς τρίτους και τη λήψη δανείων.
Όταν όμως το 2011 με δικιά τους επίβλεψη συντάχτηκαν από ορκωτούς λογιστές οι ισολογισμοί, δεν βρέθηκε απολύτως τίποτε το οποίο να δικαιολογεί το χαρακτηρισμό της κακοδιαχείρισης, με αποτέλεσμα να εγκριθούν κανονικά από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ακόμη από το Ιανουάριο/2011 έχει ζητηθεί  με αίτηση του κ. Δημάρχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο να πραγματοποιηθεί ο προβλεπόμενος από το νόμο οικονομικός έλεγχος και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κάτι το οποίο να δικαιολογεί το χαρακτηρισμό της κακοδιαχείρισης.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος κατά την έγκριση του οικονομικού απολογισμού του β΄ τριμήνου/2012 επανέλαβε για άλλη μια φορά την κατηγορία της κακοδιαχείρισης και  υποστήριξε πως το ταμειακό υπόλοιπο των 1.700.000 ευρώ είναι αποτέλεσμα της δικιάς του χρηστής διοίκησης.
Παίρνοντας το λόγο είπα: «Κύριε Δήμαρχε, αν αύριο το πρωί δεν πάτε στον Εισαγγελέα να καταθέσετε συγκεκριμένα στοιχεία για την κακοδιαχείριση που μας κατηγορείτε, θα είστε και εσείς υπεύθυνος που για 19 μήνες συγκαλύπτετε την προηγούμενη διοίκηση. Όσον αφορά το ταμειακό υπόλοιπο αυτό οφείλεται, αφενός στην κατάργηση των εξόδων κίνησης των εργαζομένων, περίπου 1.500.000 ευρώ και αφετέρου στις περικοπές των υπερωριών και νυκτερινών περίπου 600.000 ευρώ το χρόνο. Επίσης υπάρχει μείωση της μισθοδοσίας, περίπου κατά 40%, που αυτή πράγματι οφείλεται στην αντίστοιχη μείωση της χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία».
Δήμαρχος: «Ουδέποτε κατηγόρησα την προηγούμενη διοίκηση για οικονομικές ατασθαλίες και ούτε έχω αντίστοιχα στοιχεία. Όσον αφορά την κακοδιαχείριση, εννοώ τα νυκτερινά και τις υπερωρίες που δίνατε στους εργαζόμενους, καθώς και τη διατήρηση της 20μελούς ομάδας Πολιτικής Προστασίας».
Απάντηση δικιά μου: «Επιτέλους μετά από 19 μήνες κατηγοριών για κακοδιαχείριση και υπονοούμενα για οικονομικές ατασθαλίες, απόψε η κακοδιαχείριση απέκτησε  ονοματεπώνυμο και αυτό είναι την επιδοματική πολιτική που εφήρμοσε η προηγούμενη διοίκηση. Όσον αφορά τη διατήρηση της 20μελούς ομάδας Πολιτικής Προστασίας που κόστιζε στο Δήμο 4.000 ευρώ, δηλαδή όσο η μισθοδοσία δύο δικών σας αργόμισθων ειδικών συμβούλων, σας απαντώ πως, επί διοίκησης κ. Σκούρτη, αλλά και κ. Νικολάου και μέχρι 31/12/2010 στον πρώην Δήμο Χολαργού, λειτουργούσε μια από τις καλύτερες Ομάδες Πολιτικής Προστασίας η οποία βρισκόταν σε ετοιμότητα σε 24ωρη βάση και τις  365 ημέρες του χρόνου.
Την αποτελούσαν αποκλειστικά εργαζόμενοι στο Δήμο μας και επενέβαιναν άμεσα όταν είχαμε επείγοντα περιστατικά, τα οποία προκαλούνταν από έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως χιονοπτώσεις, πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι βρίσκονταν στη διάθεση της υπηρεσίας 24 ώρες το 24ωρο και όταν χρειάζονταν, εργάζονταν συνέχεια και χωρίς καμία διακοπή ακόμη και είκοσι ώρες.
Την Ομάδα αυτή δεν φτάνει που την καταργήσατε, αλλά μας κατηγορείτε και από πάνω για κακοδιαχείριση, επειδή κρίναμε πως ήταν απολύτως απαραίτητη και σαφέστατα γινόταν πολλαπλάσια απόσβεση τους κόστους που στοίχιζε στο Δήμο.
Αναμφισβήτητα, με τη σημερινή δήλωση του κ. Δημάρχου πως, σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν οικονομικές ατασθαλίες, τόσον ο κ. Νικολάου, όσον και όλα τα στελέχη της προηγούμενης διοίκησης δικαιώνονται, έστω ηθικά και με μεγάλη καθυστέρηση, αφού εν τω μεταξύ προεκλογικά «έφαγαν» τόνους λάσπης με αποτέλεσμα να υποστούν μια βαριά ήττα.
                                                                      
                                                                               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου