Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΟΑΕΕ: ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΘΗ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ!



·       Πέταξαν αυθαιρέτως εκατοντάδες ασφαλισμένους εκτός ρύθμισης και τους επέβαλαν πρόστιμο  50 ευρώ για να τους εντάξουν σε νέα ρύθμιση!
·        Καταγγελίες για απάνθρωπη συμπεριφορά και σε βάρος της Προέδρου του ΟΑΕΕ κ. Γ. Κωτίδου

Κατάσταση αποσύνθεσης στον ΟΑΕΕ με διαλυμένα και άδεια τα ταμεία. Δεν είναι γνωστό εάν αυτή η κατάσταση του ΟΑΕΕ οδηγεί τους επιτελείς του σε αυθαιρεσίες, ακόμη και σε απάνθρωπες ενέργειες, πάντως οι σε βάρος του καταγγελίες δεν είναι λίγες.
Όπως αυτή που αφορά στην ίδια την Πρόεδρο του Οργανισμού Ασφαλίσεως Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Γ. Κωτίδου, με  αφορμή την άρνησή της να προσφερθεί περίθαλψη σε ασφαλισμένη με σοβαρότατη ασθένεια, η οποία όμως έχει χρέη προς το Ταμείο!
Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών και Μικρών Εμπόρων, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του τόνισε: «Συνάδελφοι. Κυβέρνηση και Διοίκηση του ΟΑΕΕ καταδικάζουν χιλιάδες συναδέλφους ακόμα και σε θάνατο. Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη αντιμετώπιση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ και της Προέδρου του κας Κωτίδου στο αίτημα του Συλλόγου για θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας σε συνάδελφο, που το τελευταίο δίμηνο πάσχει από σοβαρότατη ασθένεια που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση και δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερη».

Αρνητική επίσης εντύπωση προκαλεί η ανεύθυνη και προκλητική στάση που κρατεί ο ΟΑΕΕ προς πολλούς ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν μπει στην ρύθμιση παλαιότερων οφειλών τους. Πολλοί από αυτούς τους ασφαλισμένους δεν έχουν λάβει από τα ΕΛΤΑ τα ενημερωτικά σημειώματα για την καταβολή της διμηνιαίας δόσης της οφειλής τους. Το λάθος αυτό, οφείλεται είτε στον ΟΑΕΕ ο οποίος εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει δεν έχει χρήματα να πληρώσει το χαρτί και τα έξοδα ταχυδρομικής αποστολής των ενημερωτικών σημειωμάτων, είτε στα ΕΛΤΑ.
Υπάλληλος του καταστήματος  ΟΑΕΕ Αγίας Παρασκευής, μας αποκάλυψε ότι «πράγματι δεν έχουν φτάσει στους παραλήπτες ασφαλισμένους πάρα πολλά τέτοια σημειώματα», όμως, ισχυρίστηκε ότι τα σημειώματα εστάλησαν από τον Οργανισμό κανονικά  και πως η μη παραλαβή τους από τους ασφαλισμένους, οφείλεται σε λάθος των ΕΛΤΑ και όχι του ΟΑΕΕ!
Ποιο ήταν όμως το  αποτέλεσμα αυτής της  μη παραλαβής από εκατοντάδες ασφαλισμένους, των ενημερωτικών σημειωμάτων, για την καταβολή της δόσης-οφειλής τους; Ο ασφαλιστικός τους Οργανισμός χωρίς δεύτερη συζήτηση τους πέταξε εκτός ρύθμισης!!! Τι σημαίνει αυτό; Ότι το λάθος, έπεσε  χωρίς έρευνα της υπόθεσης, στις πλάτες των ασφαλισμένων! Ενώ ο ΟΑΕΕ είχε  διαπιστώσει –όπως λέει- ότι πάρα πολλά ενημερωτικά σημειώματα δεν έφθασαν στον προορισμό τους, επέβαλε πρόστιμο σε βάρος των ασφαλισμένων!  50 ευρώ «καμπάνα» είναι το χαράτσι για την υποβολή νέας αίτησης  που βαρύνει κάθε ασφαλισμένο, ώστε να μπει σε νέα ρύθμιση για την επαναρύθμιση των οφειλών του!
Εν καιρώ δραματικής κρίσεως, την ώρα που είναι χρεωκοπημένα τα περισσότερα νοικοκυριά, την ώρα που πολλοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ ρημαγμένοι κυριολεκτικά στους φόρους, πασχίζουν να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, ο ΟΑΕΕ επιβάλλει «καπέλο» 50 ευρώ για μια απλή αίτηση!!! Για μια διαδικασία που δεν στοιχίζει τίποτε, βάζει υπέρογκο χαράτσι λες και δεν υπάρχει κρίση και με αποκλειστικό σκοπό την ταμειακή του ωφέλεια!
Αυτή η αυθαίρετη έξοδος των ήδη ενταγμένωνσε ρύθμιση ενταγμένων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ είχε ως συνέπεια, οι τελευταίοι  να μην μπορούν να θεωρήσουν τα φορολογικά τους βιβλία ούτε να πάρουν φορολογική ενημερότητα από τις κατά τόπους ΔΟΥ!!!

ΑΦΑΝΤΗ Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ!
Εδώ και 10 μέρες αναζητούμε την κυρία Κωτίδου, προκειμένου να μας εξηγήσει τι συμβαίνει με το νέο κρούσμα του ΟΑΕΕ. Τι γίνεται με τα αυθαίρετα πρόστιμα των 50 ευρώ που χρεώνονται σε εκατοντάδες ασφαλισμένους τούς οποίους το …σύστημα πέταξε έξω από την ρύθμιση, την ώρα μάλιστα που έχει διαπιστωθεί και από το προσωπικό, ότι πάρα πολλοί ασφαλισμένοι δεν έλαβαν από τα ΕΛΤΑ τα ενημερωτικά σημειώματα;
Η κυρία Κωτίδου αρχικά απουσίαζε στην επαρχία, όπως μας ενημέρωσε η ιδιαιτέρα της, η οποία δεσμεύτηκε για λογαριασμό της Προέδρου του ΟΑΕΕ ότι θα επικοινωνούσε μαζί μας. Την ενημερώσαμε τι ακριβώς θέλαμε την κυρία Κωτίδου.
Πήραμε και ξαναπήραμε πολλά τηλέφωνα στο γραφείο της Προέδρου. Η γραμματέας κράτησε εκ νέου το μήνυμά μας και υποσχέθηκε για μια ακόμη φορά ότι η Πρόεδρος θα επικοινωνούσε με τον υπογράφοντα! Δέκα ολόκληρες μέρες πέρασαν αλλά η …ευαισθησία της κυρίας Κωτίδου απέναντι στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που χαρατσώθηκαν με 50 ευρώ χωρίς να φταίνε, εξαντλήθηκε στις υποσχέσεις της γραμματέως της !
Κυρία Κωτίδου, δεν ξεκινήσατε πολύ καλά την θητεία σας στον ΟΑΕΕ.

*Είναι δυνατόν να ομολογείται από τον ίδιο τον ΟΑΕΕ ότι πάρα πολλά σημειώματα για την διμηνιαία καταβολή της δόσης των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, δεν έφθασαν στον προορισμό τους και να βεβαιώνετε χαράτσι 50 ευρώ σε βάρος των ασφαλισμένων;
* Ποιος φαεινός νους εφηύρε αυτό το χαράτσι των 50 ευρώ για μια απλή αίτηση επανένταξης στην ρύθμιση, η οποία μάλιστα δεν έγινε υπαιτιότητι του ασφαλισμένου; Σε σας, αυτά τα 50ρικα χαράτσια δεν υπόκεινται σε «κούρεμα» και σε κανόνες οικονομικής κρίσης;
* Είναι ανάλγητο από μέρους του ΟΑΕΕ ή δεν είναι, την ώρα που αυτοί οι ασφαλισμένοι πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους στο 2012, να τούς κόβετε την δυνατότητα φορολογικής ενημέρωσης, εξαιτίας ενός λάθους για το οποίο δεν ευθύνονται και που στο κάτω-κάτω αφορά ρύθμιση παλαιότερων ετών;
* Είναι αλήθεια ή όχι κυρία Κωτίδου ότι ο ΟΑΕΕ έχει φτάσει σε πλήρες ταμειακό αδιέξοδο μην έχοντας  καλά-καλά να πληρώσει το χαρτί και τα έξοδα αποστολής των ενημερωτικών σημειωμάτων μέσω των ΕΛΤΑ; Και μήπως γι’ αυτό τον λόγο καταχρεώθηκαν ασφαλισμένοι που ενώ είχαν μπει στην ρύθμιση των οφειλών τους ξαφνικά πετάχτηκαν έξω με επιπλέον χαράτσι 50 ευρώ; Μήπως, λέμε μήπως, το επιπλέον 50ευρω ήταν μια …ωραία ιδέα για να …γεμίσουν τα άδεια ταμεία του ΟΑΕΕ;

Γιατί κυρία Κωτίδου δεν εμφανίζεστε να απαντήσετε σε όλα αυτά τα ερωτήματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου