Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

AΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΡΟΣ Ν. ΜΕΛΕΤΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην πρόσφατη επιστολή του υπαλλήλου του Δ.Ο.Π.Α.Π., κ. Νικ. Μελετή, η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και στον τοπικό Τύπο, αναπτύσσονται διάφορα θέματα του Δ.Ο.Π.Α.Π., τα οποία εκφεύγουν της αρμοδιότητας του υπαλλήλου αυτού.

Είναι γνωστό, και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Μελετής, ότι η διοίκηση του Δ.Ο.Π.Α.Π., ασκείται από τον εκάστοτε Πρόεδρο και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που έχουν και τις σχετικές ευθύνες και όχι από οποιονδήποτε υπάλληλο του Νομικού Προσώπου.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει ο συγκεκριμένος υπάλληλος να αντιληφθεί αυτό που έχουν αντιληφθεί και ενστερνιστεί όλοι οι άλλοι υπάλληλοι του Δήμου μας, ότι υποχρεούται να εργάζεται εφαρμόζοντας τους Νόμους και τις Υπουργικές Αποφάσεις και να υλοποιεί τις αποφάσεις του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Π.Α.Π. Και θα πρέπει επίσης να αντιληφθεί ότι δεν του επιτρέπεται να ασκεί κριτική κατά των προϊσταμένων του και μάλιστα δια του Τύπου, καθώς και το ότι τα όργανα διοίκησης του Δ.Ο.Π.Α.Π. (Πρόεδρος και Διοικητικό Συμβούλιο) ελέγχονται μόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο και από την εποπτεύουσα αρχή και όχι από αυτόν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Δημοτική Αρχή ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Α.Π. κ. Αγγ. Μπελιτσάκο να επιληφθεί του όλου θέματος που ο συγκεκριμένος υπάλληλος δημιούργησε, με αποκλειστικά δική του ευθύνη, σε βάρος του Δ.Ο.Π.Α.Π. και της τ. Προέδρου του Δ.Σ. κ. Έννης Ευαγγελοπούλου. Γιατί, θα πρέπει ο συγκεκριμένος υπάλληλος να αντιληφθεί ότι οι ενέργειές του:
-          να δημοσιοποιήσει δια του Τύπου θέματα, τα οποία είναι καθαρά υπηρεσιακά,
-  να καταφερθεί με δυσμενείς και ανοίκειους χαρακτηρισμούς και κρίσεις κατά της τ. Προέδρου του Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Α.Π.,
-          να διατυπώσει απειλές κατά της τ. Προϊσταμένης του,
-          να ειρωνεύεται και να θίγει την προσωπικότητά της,
-  να δίνει τη δική του ερμηνεία σε γεγονότα και ενέργειες (προφανώς για να δημιουργήσει εντυπώσεις) ως εάν αυτές είναι θέσφατα και οι μόνες ορθές,
είναι ενέργειες που δεν προσιδιάζουν στον υπάλληλο και γίνονται καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του. Ως εκ τούτου είναι πειθαρχικά ελεγκτέες και, ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν.


Ο Δήμαρχος


Βασίλειος Ξύδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου