Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ. Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΤΑΠΙΕ ΣΠΙΤΙΑ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


ilia3

Δεκάδες ιδιοκτησίες παρέσυραν τα μανιασμένα κύματα, ύψους έως και 3 μέτρα, στην Νότια παραθαλάσσια περιοχή της Ηλείας, Επιτάλιο, Ανεμοχώρι, Ζαχάρω, Κακόβατο.
Η θάλασσα από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα (Παρασκευή απόγευμα), σε πολλά σημεία «έχει βγει» έως και δέκα μέτρα στην ξηρά.
ilia2
Έχουν καταστραφεί κατοικίες, επιχειρήσεις, κινδυνεύουν ακόμα και εκκλησίες.
ilia-
Οι ζημιές που έχουν υποστεί οι ιδιοκτησίες είναι ολοκληρωτικές.
Τα σπίτια όχι μόνο δεν μπορούν να κατοικηθούν αλλά πολλά από αυτά έχουν καταρρεύσει και τα υλικά τους έχουν παρασυρθεί από την θάλασσα. Σημειωτέον ότι κάποια σπίτια ανήκαν σε φτωχές οικογένειες που τα χρησιμοποιούσαν ακόμα και για μόνιμη κατοικία τους
Σε κάποιες επιχειρήσεις, όπως αυτή στην παραλία Κακόβατου του Δήμου Ζαχάρως, που λειτουργούσε σαν ψαροταβέρνα για δεκαετίες, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να μεταφέρουν όλο τον εξοπλισμό (τραπέζια, καρέκλες, κουζίνες κλπ) σε άλλο χώρο.
Στον Κακόβατο η θάλασσα έχει καταστρέψει και μέρος του κεντρικού δρόμου που οδηγεί από το χωρίο στην παραλία.
Στην παραλία Ζαχάρως η θάλασσα ολοκλήρωσε την καταστροφή του Τουριστικού περιπτέρου που διαχειριζόταν παλιά η ομάδα της πόλης.
Στο Επιτάλιο κινδυνεύει από τα νερά της θάλασσας και η εκκλησία του Σωτήρος.
ilia4
Πολλοί κάτοικοι της περιοχής πήγαν να δουν από κοντά την καταστροφή.
Κάποιοι πιο μεγάλης ηλικίας προέβλεπαν ότι κάποια στιγμή η θάλασσα θα «πάει να βρει την λίμνη της», εννοώντας την λίμνη της
Αγουλινίτσας που έχει αποξηρανθεί.
πηγή: Ηλεία Οικονομία
δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου