Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΥ







Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο ευρωβουλευτής...
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργος Παπαστάμκος αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε σήμερα μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Σώματος, ενώ προήδρευε μιας διαδικασίας ψηφοφορίας.
papastamkosΓύρω στις 14:30, τοπική ώρα, ο 58χρονος καθηγητής ανακοίνωσε από μικροφώνου ότι διακόπτει τη συνεδρίαση "για προσωπικούς λόγους". Κατόπιν σηκώθηκε όρθιος, απομακρύνθηκε από το προεδρείο και έπεσε λιπόθυμος.
Στην αίθουσα έσπευσαν μέλη της ιατρικής υπηρεσίας του ευρωκοινοβουλίου για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Ο κ. Παπαστάμκος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του προκαλεί ανησυχία.
H εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Κάθριν Άστον δήλωσε πως "οι σκέψεις και οι προσευχές μας συνοδεύουν τον κ. Παπαστάμκο".
Μ.Σουλτς: Η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μαρτιν Σουλτς, εξήγησε ότι ο Γιώργος Παπαστάμκος διακομίσθηκε πενήντα λεπτά μετά το λιποθυμικό επεισόδιο και ότι η κατάστασή του είναι «πολύ σοβαρή».
Ο Σουλτς, μάλιστα, προσκάλεσε «όποιον προσεύχεται να προσευχηθεί και οι υπόλοιποι να κρατούν ζωντανή την ελπίδα ότι μπορεί να επιστρέψει μαζί μας».
Οι πρώτοι που έσπευσαν να βοηθήσουν τον κ. Παπαστάμκο ήταν η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, Καθηγήτρια Παιδοχειρουργικής, ο Γάλλος Φιλίπ Ζουβάν αναισθησιολόγος και η Ιταλίδα Λουτσία Ριντζόλι, νοσοκόμος.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου