Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΑΜΑΡΑ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ


disoccupazione


Όχι παίζουμε. Όταν μιλάμε για Πρωθυπουργό εννοούμε Σαμαρά! Η ανάπτυξη που υπόσσχεται, μεταφράζεται σε αριθμούς. 
Read MoreΗ Ελλάδα είναιΠρωταθλήτρια στην ανεργία και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Καθημερινά νέες στρατιές ανέργων προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες, με τους νέους είτε να φεύγουν από τη χώρα μας είτε να βαλτώνουν στην απραγία ή ακόμη και να ...αυτοκτονούν. Τυχαία λοιπόν βγάζουν τα γκάλοπ ως καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Σαμαρά; Όχι βέβαια, ο άνθρωπος  δείχνει ότι κατέχει το άθλημα!
Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, είναι 26,4%, συνεχίζει και είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη, ξεπερνώντας ακόμα και την Ισπανία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο που ανακοίνωσε την Τρίτη η Eurostat.
Επιπλέον, στην Ελλάδα έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος, ενώ κατέχει την αρνητική πρωτιά και στους νέους έως 25 ετών.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα αφορούν τον Δεκέμβριο.
Δεύτερη ήταν η Ισπανία (26,3%) και τρίτη η Πορτογαλία με 17,5%. Τη χαμηλότερη ανεργία έχει η Αυστρία με 4,8%.
Συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, στην Ελλάδα το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε σε 26,4% από 21,4%, στην Κύπρο σε 14% από 10,2%, στην Πορτογαλία σε 17,5% από 14,8% και στην Ισπανία σε 26,3% από 23,9%.
Στους νέους ηλικίας έως 25 ετών, η χώρα μας είναι πρώτη με 58,4% και ακολουθούν Ισπανία (55,7%) Πορτογαλία (38,2%) και Ιταλία (37,8%).
* Στην Κύπρο, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 14% το Φεβρουάριο, από 13,7% τον προηγούμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου