Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Τα στοιχεία του στρατιώτη που δολοφονήθηκε απο δύο άνδρες στο Λονδίνο έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό υπουργείο Αμυνας. Το όνομά του είναι Ντράμερ Λι Ρίγκπι, 25 χρόνων, που υπηρετούσε στο 2ο Τάγμα του Βασιλικού Στρατού.

Ο 25χρονος καταγόταν από το Μάνστεστερ και είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό Υπουργείο Αμυνας. Οπως έγινε επίσης γνωστό η πρώτη του αποστολή ήταν ως πυροβολητής στη βρετανική στρατιωτική βάση της Δεκέλειας στην Κύπρο ενώ τους τελευταίους μήνες εργαζόταν στο στρατολογικό γραφείο του Λονδίνου.Είχε υπηρετήσει επίσης και στη Γερμανία.

Στο μεταξύ, άλλοι δύο ύποπτοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα,29 χρόνων, συνελήφθησαν από τη βρετανική αστυνομία με την κατηγορία της συνωμοσίας για τη διάπραξη ανθρωποκτονίας, στο πλαίσιο των ερευνών για το φόνο του στρατιώτη.



Οι δύο πρώτοι ύποπτοι, δύο άνδρες νιγηριανής καταγωγής ηλικίας 22 και 28 ετών, δέχτηκαν πυροβολισμούς από αστυνομικούς στο σημείο της δολοφονίας και νοσηλεύονται σε διαφορετικά νοσοκομεία του Λονδίνου. Η κατάστασή τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία.

Αστυνομική πηγή διευκρίνισε ότι ο άνδρας και η γυναίκα που συνελήφθησαν δεν είναι συγγενείς των δύο Νιγηριανών.

"Πρόκειται για μια μεγάλη, σύνθετη έρευνα που εξελίσσεται ραγδαία" ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.
Οι αστυνομικοί ερευνούν επίσης έξι σπίτια, τρία στο Γκρίνουιτς, στο νότιο Λονδίνο, ένα στο Ρόμφορντ, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, ένα στο βόρειο Λονδίνο και ένα στο Λίνκολν της κεντρικής Αγγλίας.

Ταυτόχρονα, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι στους αστυνομικούς που περιπολούν ήδη στους δρόμους του Λονδίνου θα προστεθούν άλλοι 1.200.
Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη φύλαξη ευαίσθητων σημείων, όπως "θρησκευτικοί χώροι, μέσα μαζικής μεταφοράς και ζώνες όπου συρρέουν μεγάλα πλήθη", τονίζεται στην ανακοίνωση με την οποία η αστυνομία επισημαίνει ότι θέλει "να καθησυχάσει τους πολίτες".



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε τη δολοφονία του στρατιώτη, χαρακτηρίζοντάς την "αποτρόπαια ενέργεια" και διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θα σταθεί αλληλέγγυα στο Λονδίνο "απέναντι στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία". "Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες πράξεις. Προσευχόμαστε για την οικογένεια του θύματος αλλά και για τους αστυνομικούς και τις υπηρεσίες ασφαλείας που αντιμετώπισαν μια τέτοια αποτρόπαια πράξη", τόνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

on-alert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου