Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)


patra55

Νύχτα έντασης στην Πάτρα με αφορμή ανοιχτή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του κόμματος καθώς αντιεξουσιαστές οργάνωσαν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας
και έκαναν "επιδρομή" σε ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν έρθει από την Αθήνα. Έγιναν περίπου 40 προσαγωγές.
Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν σε επιφυλακή όλη την Κυριακή, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ η εκδήλωση της Χ.Α. έγινε μέσα σε κλοιό των ΜΑΤ.
Γύρω στις τρεις τα ξημερώματα, αντιεξουσιαστές που είχαν πληροφορηθεί το ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και προσπάθησαν να επιτεθούν, κρατώντας ρόπαλα και μολότοφ.
Τελικά απωθήθηκαν με την συνδρομή των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων και η ομάδα των αντιεξουσιαστών διαλύθηκε και μπήκε για να κρυφτεί σε πολυκατοικίες της οδού Ρήγα Φεραίου αλλά και της Αράτου.
Ακολούθησαν έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε αρκετά σημεία και έχουν γίνει πάνω από 40 προσαγωγές. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σε άλλο σημείο καθώς έφεραν ρόπαλα.
Ομιλίες στην εκδήλωση της Χ.Α. απηύθυναν οι βουλευτές Μ. Αρβανίτης και Χ. Παππάς, ενώ ομάδες μελών του κόμματος περιφρουρούσαν το χώρο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι.






Την ίδια ώρα και αρκετές ώρες πριν την εκδήλωση συγκεντρώσεις και πορείες κατά της εκδήλωσης της Χ.Α. πραγματοποιούσαν οργανώσεις κατά του ρατσισμού και αντιεξουσιαστές. Κατά τη διάρκειά τους σημειώθηκαν εντάσεις και μικροσυμπλοκές. Τα γραφεία της Χ.Α. παρέμεναν υπό αστυνομικό κλοιό.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου