Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ...ΚΟΠΡΙΖΟΥΝ!

Η περίπτωση του δημόσιου υπαλλήλου που αντί να βίσκεται σε ετοιμότητα λεπτού πάνω στο πυροσβεστικό του όχημα, κάθεται με τις ώρες στο κομπιούτερ που διαθέτει η υπηρεσία του χαβαλεδιάζοντας στο διαδίκτυο, αναρτώντας σχόλια σε βάρος του προΪσταμένου του Πρωθυπουργού, ακόμη και με σεξουαλικά υπονοούμενα δεξιά και αριστερά, έφερε στην επιφάνεια κάποιους υποστηρικτές του. Κάποιος μάλιστα δήλωσε και συνάδελφός του πυροσβέστης. Δύ τελευταία σχόλια προσπαθούν να μας κάνουν και ηλίθιες υποδείξεις. Δείτε τα σχόλια και από κάτω τους δίνουμε την απάντηση που τους πρέπει, μπας και μάθουν να μην λένε βλακείες.

Σχόλιο 1: ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ Σ.Α ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
Σχόλιο 2: Τράβα να μορφωθείς λίγο πρώτα γιατί σου έχει ξεφύγει ότι πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορεί να έχει ο καθένας που διαθέτει 80 ευρώ για ένα φθηνό smartphone και μια καρτοκινητή σύνδεση των δέκα ευρώ το μήνα.
Αυτό σου δίνει πρόσβαση από τη βουνοκορφή ή την ώρα της αφόδευσης αρκεί να έχει σήμα το κινητό.
Αλλο πριν εντοπίσεις ως άσχετος τα παραπτώματα θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι για τα ΣΑ ισχύουν οι εσωτερικοί κανονισμοί και όχι ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας αλλά ούτε το εργατικό δίκαιο.
Βλέπω ότι πολύ σε πείραξε ο χαρακτηρισμός του πρωθυπουργού του 20% των Ελλήνων,τι σου είναι πατέρας σου ή βύσμα σου.
Δε τό'ξερα ότι έχουμε χούντα και απαγορεύονται τα σχόλια προς αυτόν που καταστρέφει τη χώρα και κέρδισε τις εκλογές εξαπατώντας το
λαό.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΟΗΤΑΙΝΟΝΤΕΣ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ: Και οι δύο οι σχολιαστές-φούσκες, λένε ότι για τα Σ.Α. οι κανονισμοί είναι πιο ελαστικοί! Από πότε όσοι είναι στα Σώματα Ασφαλείας έχουν πιο ελαστικούς κανόνες; Εκεί όπου ακόμη και ο "μη προσήκων χαιρετισμός προς τον ανώτερο αξιωματικό" αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα που επισύρει ποινή; Ποιους δουλεύετε ρε; Το ΠΔ 210 περιλαμβάνει πάνω από 49 πειθαρχικά αδικήματα για τους πυροσβέστες ενώ ο Ν3528/07 περί Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, μόνον 15! Ποιοι λοιπόν είναι πιο αυστηροί κανονισμοί; Αυτοί που διέπουν τους δημοσίους υπαλλήλους ή τα σώματα ασφαλείας; Αριθμητική απλή ξέρετε; 
Για ό,τι δε, δεν έχει περιληφθεί στο ΠΔ 210/92 ισχύουν όσα αναφέρονται στον Ν3528/07 περί Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων. 
Σταματήστε λοιπόν να πουλάτε εξυπνάδες και να υποστηρίζετε τον συγκεκριμένο δημόσιο υπάλληλο. Εάν μάλιστα είστε κι εσείς συνάδελφοί του ένστολοι κι επιμέντε στις κοτσάνες σας, δώστε μας τα ονοματάκια σας και μην κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία σας. Εσείς απευθύνεστε σε εφημερίδα με ταυτότητα. Δώστε μας λοιπόν το ονοματάκι σας να μάθει ο κόσμος ποιοι είστε που λέτε τέτοιες κοτσάνες για τους ένστολους που... υπακούουν σε κανόνες πιο ελαστικούς κι έχουν το δικαίωμα να βρίζουν τον προϊστάμενό τους πρωθυπουργό. 
Εμείς δεν είμαστε αξιωματικοί ούτε δημόσιοι υπάλληλοι και βεβαίως ως εφημερίδα μπορούμε ελεύθερα να κατακρίνουμε τον πρωθυπουργό και να του σύρουμε τα εξ αμάξης. Ο ένστολος όμως από πότε έχει αποκτήσει αυτό το δικαίωμα; Και όταν δεν το κάνει σημαίνει ότι ...έχουμε χούντα; Τι λέτε ρε τσίφτηδες; Τα ονοματάκια σας θα τα δώσετε; 


2 σχόλια:

  1. Τη μισή ζημιά σ'αυτή τη χώρα την κάνουν οι άχρηστοι πολιτικοί.

    Την άλλη μισή ζημιά οι "ΑΝΟΗΤΑΙΝΟΝΤΕΣ" "δημοσιογράφοι", που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και ότι μπορούν να σχολιάζουν τα πάντα, αλλά όταν δεχτούν αντίλογο, παθαίνουν αμόκ.Πράγμα που αποδεικνύεται καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια, όπου παρακολουθούμε την ακατάσχετη μπουρδολογία του κάθε άσχετου "δημοσιογράφου", πάνω σε κάθε θέμα.
    Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να το παίζουν πιο ειδικοί, από τους καλεσμένους επιστήμονες.

    Ποιος σου είπε ότι ο ένστολος δεν μπορεί να εκφράζει άποψη ή κριτική;
    Από τη στιγμή που πληρώνει φόρους και υφίσταται στο κεφάλι του την πολιτκή της εκάστοτε κυβέρνησης, θα εκφράζει και άποψη.

    Τέλος, όποιος θέλει να θεωρείται δημοσιογράφος, να θυμηθεί ότι δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ανακαλύπτει την είδηση και να τη δημοσιοποιεί, όχι να προπαγανδίζει εκφράζοντας προσωπικές απόψεις.
    Γιατί αυτό που κάνεις εσύ, μπορώ να το κάνω και εγώ φτιάχνοντας ένα blog και γράφοντας απλά προσωπικές απόψεις, αντί να ψάχνω για την είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι οτι ο συγκεκριμένος ένστολος δημόσιος υπάλληλος "κατελήφθη κλέπτων οπώρας", δηλ. "τον πιάσανε στα πράσσα" να δίνει οδηγίες προς ναυτιλομένους. Και να δηλώνει οτι είναι σε ώρα υπηρεσίας. Και να κάνει ΔΗΜΟΣΙΩΣ κριτική στην προϊσταμένη του αρχή. Για τον δημόσιο υπάλληλο αυτό αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα. ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. Ν.3528/07, άρθρο 107, § 1η΄ και το ΠΔ 210/92 αρθρ. 62 § 1κστ΄ "κστ. Η δημόσια, προφορική ή έγγραφη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης Υπηρεσίας ή οποιουδήποτε πυροσβεστικού υπαλλήλου με εκφράσεις ή λόγους που αποδεικνύουν έλλειψη σεβασμού ή με σκόπιμη χρήση αβάσιμων επιχειρημάτων." Ακόμα, υπάρχει και η διάταξη της § 1μβ΄ :"μβ. Η με οποιοδήποτε τρόπο εκδήλωση των πολιτικών πεποιθήσεων των υπαλλήλων κατά το χρόνο παραμονής στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες καθώς και κατά την άσκηση των καθηκόντων τους."
      Συνεπώς, στη ρητορική ερώτηση "ποιός του είπε του δημοσιογράφου ...κλπ", η απάντηση είναι : ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ !
      Ακόμα, ο ΝΟΜΟΣ 3528/07 λέει στο αρθ. 2 - Εκταση εφαρμογής : "Υπάλληλοι του κράτους που κατά Συνταγματική ή νομοθετική πρόβλεψη διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται από τις ειδικές γι' αυτούς διατάξεις". ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.
      Συνεπώς ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν έχει άλλο δρόμο διαφυγής παρά μόνο να αποδείξει οτι δεν έκανε αυτά που του προσάπτει ο δημοσιογράφος. Και δεν είναι λίγα. Και δεν αποκλείεται να υπάρχουν κι' άλλα. Δεν το ξέρω, αλλά αν τα έκανε ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, δεν μπορούν να κρυφτούν. Εκεί είναι το κρίσιμο σημείο για έναν υπάλληλο.
      Ο υπάλληλος έχει τα ίδια δικαιώματα με τον απλό πολίτη. Εν ώρα υπηρεσίας, όμως, ορισμένα από αυτά κάμπτονται προ των ειδικών διατάξεων που ρυθμίζουν τη λειτουργία του ως υπαλλήλου.
      Και μην ξεχνάμε το άρθρο 103 του Συντάγματος και το πανομοιότυπο άρθρο 24 του Ν.3528/07 : "Ο υπάλληλος είναι εκτελεστής της θέλησης του κράτους ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΛΑΟ".
      Ο ιδιωτικός υπάλληλος υπηρετεί το αφεντικό. Ο δημόσιος υπάλληλος ΤΟ ΛΑΟ
      .

      Διαγραφή