Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ «ΚΛΕΒΕΙ» ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗ 300.000 ΕΥΡΩ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ!

ΩΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ κ. ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ…ΚΙΝΕΖΟ!


ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!
ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ…ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ;
Για το οικοπεδάκι αυτό, που βρίσκεται δίπλα σε παιδική χαρά στην περιοχή Ελληνορώσων και απαλλοτριώθηκε το 1937 από το Δήμο Αθηναίων για να γίνει παιδικός σταθμός, ο ιδιοκτήτης του κ. Βαλυράκης πασχίζει επί δεκαετίες για το αυτονόητο: να  αποζημιωθεί γι’ αυτά που ο ίδιος ο Δήμος Αθηναίων του καθόρισε για την απαλλοτρίωση. Περίπου 300.000 ευρώ. Ο κ. Βαλυράκης που εμπαίζεται επί χρόνια, δίνει τη σύνταξή του στους δικηγόρους για να βρει το δίκιο του! Χωρίς αποτέλεσμα!
ANTI O ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ, ΤΟΝ ΕΞΩΘΗΣΕ ΣΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΙΑ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Στην Ελλάδα του δοσιλογισμού και των μνημονίων, στη χώρα της διαφθοράς και της προδοσίας, στην Αθήνα του …Καμίνη που θέλει να ξαναγίνει Δήμαρχος της πρωτεύουσας, ζει και βασιλεύει η απάτη! Το ότι οι δήμοι έχουν ανακηρυχθεί πρωταθλητές στη διαφθορά, αυτό είναι γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί  από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και τον επικεφαλής του Λέανδρο Ρακιτζή. Το να ενεργεί όμως ο Δήμος Αθηναίων με μεθόδους που παραπέμπουν σε «εγκληματική οργάνωση», αυτό μάλλον προσομοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας! Και όμως, είναι αληθινό. 

Η περίπτωση του κ. Κωνσταντίνου Βαλυράκη είναι από αυτές που διεκδικούν ρεκόρ Γκίνες! Από το 1937 η οικογένειά του υποχρεώθηκε να ξεσπιτωθεί όταν ο τότε Δήμος Αθηναίων απαλλοτρίωνε το σπίτι τους στην περιοχή Ελληνορώσων για να το κάνει παιδικό σταθμό. Από τότε όμως μέχρι και σήμερα, ο κ. Βαλυράκης έχει αποδυθεί σε έναν ατελέσφορο αγώνα για να πάρει τα χρήματα της αποζημίωσης που δικαιούται και τα οποία του καθόρισε ο ίδιος ο Δήμος Αθηναίων! Και όμως ο Δήμος, με συνεχείς αναβολές, κωλυσιεργίες, ακόμη και καψόνια σε βάρος του δύσμοιρου πολίτη, όχι μόνο δεν του δίνει δεκάρα τσακιστή από τα οφειλόμενα, αλλά κυριολεκτικά τον έχει σκάσει! Σήμερα, ο κ. Βαλυράκης εξαιτίας αυτής της κατάστασης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας με αλλεπάλληλα καρδιακά επεισόδια που του έχουν προκαλέσει αναπηρία σε ποσοστό 67%!  

Ο Κωνσταντίνος Βαλυράκης έσπευσε μέχρι και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να βρει το δίκιο του. Το δικαστήριο τον δικαίωσε, επιδικάζοντάς του κατ’ αρχήν το ποσό των 12.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, ορίζοντας μάλιστα την 12η Ιουνίου 2012 ως τελική ημερομηνία για την καταβολή από τον Δήμο Αθηναίων των 300.000 περίπου ευρώ για την αποζημίωση της απαλλοτριωθείσας ιδιοκτησίας του!

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και δεν δίνει φράγκο στον κ. Βαλυράκη! Μία σημαντική λεπτομέρεια: ο Γιώργος Καμίνης όταν προΐστατο του Συνηγόρου του Πολίτη είχε ταχθεί στο πλευρό του Κωνσταντίνου Βαλυράκη, ζητώντας από τον Δήμο Αθηναίων να συμμορφωθεί με το νόμο. Τώρα όμως που ο ίδιος είναι Δήμαρχος, τον ταλαιπωρεί, αδιαφορώντας ακόμη και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου!!!



Ο πολύπαθος συμπολίτης μας όχι μόνο δεν έχει λάβει τα χρήματα που του οφείλονται αλλά έχει ξεζουμιστεί οικονομικά να πληρώνει δικηγόρους για να δικαιωθεί.

Ο 78χρονος σήμερα Κωνσταντίνος Βαλυράκης πασχίζει εδώ και δεκαετίες να βρει το δίκιο του και να αποζημιωθεί με τα χρήματα της αξίας του οικοπέδου του από την απαλλοτρίωση που του έχει επιβάλει ο Δήμος Αθηναίων. Η προκλητική στάση του Δήμου τού έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας με αλλεπάλληλα καρδιακά επεισόδια, ενώ εγχειρίστηκε στο Ωνάσειο. Έχει αναπηρία 67%. Ωστόσο, προσπαθεί να μην χάνει το χαμόγελό του, «γιατί αλλιώς θα καταλήξω στο τρελάδικο», λέει ο ίδιος.


«Έχω ξοδέψει πάρα πολλά λεφτά στα δικαστήρια. Τρεις φορές έχω πάει στο ΣτΕ και για την κάθε φορά χρειάστηκαν 1600 ευρώ», μας λέει ο κ. Βαλυράκης και συνεχίζει: «Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαιτήθηκαν πάνω από 2.000 ευρώ. Υπολογίστε Διοικητικό Πρωτοδικείο, Μονομελές… ω, Παναγία μου. Τα λέω και με πιάνει τρέλα. Από το 1990 τρέχω στα δικαστήρια για να βρω το δίκιο μου και αντί να με αποζημιώσουν, με γονάτισαν οικονομικά. Με κατέστρεψαν»


Ο γιος του Θανάσης, χρειάστηκε να πάρει δάνειο για να παντρευτεί και ν’ ανακαινίσει το σπίτι του. «Ελπίζαμε ότι θα πάρουμε τα χρήματα από την απαλλοτρίωση για να μπορέσουμε να ξελασπώσουμε και να αποπληρώσουμε το δάνειο. Όμως, όχι μόνο δεν μας έδωσαν την αποζημίωση της απαλλοτρίωσης αλλά και τις δόσεις του δανείου δυσκολευόμαστε αφάνταστα να πληρώσουμε», μας λέει με πίκρα και θυμό, βλέποντας ότι τον άνισο αγώνα του πατέρα του σε λίγο θα είναι υποχρεωμένος να τον συνεχίσει μόνος του. «Αντί να περάσει η κληρονομιά από πατέρα σε γιο και σε εγγονό, περνάει μια κατάρα δικαστικών αγώνων χωρίς τέλος», επισημαίνει ο Θανάσης.


Ο πολύπαθος 78χρονος σήμερα συνταξιούχος, πρώην εκπαιδευτικός στα ΙΕΚ Αμαρουσίου,  λόγω των μνημονίων του θανάτου έχει υποστεί και συνεχείς περικοπές στη σύνταξή του. «Από 1350 € που έπαιρνα, σήμερα η σύνταξή έχει περιοριστεί στα 920 € και απ’ ότι φαίνεται θα την κόψουν κι’ άλλο», τονίζει ο Κωνσταντίνος Βαλυράκης.
Η ΑΠΑΤΗ ΚΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!
Ο Δήμος Αθηναίων φαίνεται πως έχει επινοήσει μέθοδο  για να απαλλοτριώνει εκτάσεις χωρίς να δίνει φράγκο στον εκάστοτε ιδιώτη!!! Λέει: «απαλλοτριώνω αυτό το οικόπεδο και τρενάρω με διάφορα τερτίπια την υπόθεση χωρίς να καταβάλω δεκάρα τσακιστή στον δικαιούχο»! Με αυτή την γκανγκστερικού τύπου νοοτροπία, ουσιαστικά μπορεί να κατάσχει κάθε ιδιωτική περιουσία και το χειρότερο, να εξαθλιώνει οικονομικά τον ιδιώτη!

Έτσι έγινε με την περίπτωση του κ. Βαλυράκη, ο οποίος μας εξηγεί την τακτική του Δήμου: «Το οικόπεδό μας είχε απαλλοτριωθεί για να γίνει παιδικός σταθμός. Με συγκεκριμένο ΦΕΚ. Δεν μου κατέβαλαν όμως τα όσα δικαιούμουν από την απαλλοτρίωση και τότε άρχισε ένας ατελείωτος δικαστικός αγώνας. Πρωτοδικείο, Εφετείο, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Διοικητικό Εφετείο, ΣτΕ. Την παραμονή λοιπόν που θα έβγαινε η απόφαση από το ΣτΕ, ο Δήμος Αθηναίων βγάζει άλλη απόφαση και φέρνει νέο ΦΕΚ όπου τον παιδικό σταθμό τον κάνει… οίκο ευγηρίας. Κι έτσι, φτου κι απ’ την αρχή! Στράφι πήγε όλος ο προηγούμενος αγώνας μου.  Όχι τριάντα αλλά 500 χρόνια μπορεί να κρατά αιχμάλωτο τον κάθε ιδιοκτήτη ο Δήμος και να αναγκάζει μια οικογένεια από γενιά σε γενιά να πασχίζει μάταια βρει το δίκιο της για ένα οικόπεδο που της έχει κατάσχει»!

Ο Κωνσταντίνος Βαλυράκης από τη εποχή του  τότε Δημάρχου Έβερτ και μετά, παλεύει με το… θηρίο του Δήμου Αθηναίων. Όλοι οι επόμενοι Δήμαρχοι, τηρούσαν πιστά την ίδια πρακτική. Γιατράκος, Τρίτσης, Κουρής, Αβραμόπουλος, Μπακογιάννη και τώρα Καμίνης, κρατούν σε ομηρία τον κ. Βαλυράκη! Ο ίδιος θυμάται πώς είχε ξεσπάσει ενώπιον μιας προέδρου δικαστηρίου όταν επρόκειτο να ορισθεί η τιμή μονάδος για να αποζημιωθεί για το οικόπεδό του: «Όταν περίμενα την δική μου σειρά, εμφανίστηκε ένας δικηγόρος του Δήμου Αθηναίων ο οποίος ζήτησε αναβολή από το προεδρείο του δικαστηρίου. Δεν είχε, λέει, μελετήσει την δικογραφία γιατί μόλις είχε διοριστεί δικηγόρος του Δήμου και ζητούσε αναβολή. Δεν άντεξα. Πήγα μπροστά στην έδρα και άρπαξα την τσάντα της Προέδρου, λέγοντάς της: Σας βουτάω την τσάντα και τώρα αρχίζουμε τις διαπραγματεύσεις. Εγώ σας δίνω 500 ευρώ για να σας την επιστρέψω. Αλλά δεν σας την δίνω γιατί προέκυψαν και άλλα θέματα. Αυτό μου κάνουν κυρία Πρόεδρε. Μου βούτηξαν το οικόπεδο και με βασανίζουν επί χρόνια χωρίς να μου δίνουν πίσω τα λεφτά μου ή το οικόπεδο»!



Ο συνταξιούχος, βλέποντας ότι ο Δήμος Αθηναίων τον εμπαίζει, το 2007  επιδίωξε να του επιστραφεί το οικόπεδο. «Τότε πράγματι, βγήκε απόφαση από το Πρωτοδικείο και το ΣτΕ να μου επιστραφεί το οικόπεδο. Ξεκίνησα λοιπόν διαδικασίες και πλήρωσα ένα σωρό λεφτά για να εκδώσω άδεια οικοδομής. Για να καταλάβετε, μέχρι και η Πολεοδομία του Δήμου μού είχε στείλει έγγραφο ότι το οικόπεδο μού επιστρέφεται. Όταν λοιπόν έφτασα μπροστά στο ταμείο του δήμου για να πληρώσω και να πάρω στα χέρια μου την άδεια, μού σέρβιραν χαρτί ότι το οικόπεδο είναι απαλλοτριωμένο!!! Οι ίδιοι που μου έδιναν άδεια οικοδομής, οι ίδιοι μου έφεραν χαρτί ότι το οικόπεδο είναι απαλλοτριωμένο. Αυτά δεν είναι καψόνια, είναι βασανιστήρια, καταδίκη μιας ολόκληρης ζωής», ξεσπάει με αγανάκτηση ο πολύπαθος συμπολίτης μας!
Την επόμενη χρονιά ο κ. Βαλυράκης υπέστη βαρύ κλονισμό στην υγεία του με συνεχή εμφράγματα, που τον οδήγησαν στο χειρουργείο του Ωνάσειου νοσοκομείου για τριπλό by pass. Από τις 10 Ιουνίου 2008 κουβαλάει κι επισήμως στις πλάτες του, αναπηρία 67%!

«ΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ»!
Προσπαθήσατε να κάνετε ευρύτερα γνωστό το πρόβλημά σας στα τηλεοπτικά κανάλια; 
Βαλυράκης: Μόλις ακούνε «Καμίνης» δεν τον θίγουν καθόλου. Φαίνεται πως ο άνθρωπος έχει απλώσει τα …δίχτυα του στα ΜΜΕ και είναι στο απυρόβλητο. 
Το κράτος που …εξαρθρώνει εγκληματικές οργανώσεις τι λέει για την περίπτωσή σας; Δεν είναι «εγκληματική ενέργεια» αυτό που γίνεται σε βάρος σας όλα αυτές τις δεκαετίες; 
Βαλυράκης: Βεβαίως και είναι. Ζητώ από τον Δήμο να εφαρμόσει επιτέλους τον νόμο!

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!
Ο κ. Καμίνης θέλει να επαναδιεκδικήσει την Δημαρχία Αθηναίων. Με τέτοια… συνέπεια και… αξιοπιστία που ξεπερνάει και το πολιτικό σύστημα πώς να μην ξαναγίνει Δήμαρχος! Όταν ήταν Συνήγορος του Πολίτη συμπαραστάθηκε στον κ. Βαλυράκη συστήνοντας με συνεχή αλληλογραφία στον Δήμο Αθηναίων να συμμορφωθεί με τον νόμο.

Δείτε ένα μέρος της αλληλογραφίας του Συνηγόρου του Πολίτη με την Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων, στην οποία θέτει το «ζήτημα της μη συμμόρφωσης του Δήμου με δικαστική απόφαση για έκδοση βεβαιωτικής πράξης για την αυτοδίκαια άρση απαλλοτρίωσης». Ο Γιώργος Καμίνης, ως προϊστάμενος της υπηρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη (είχε αναλάβει καθήκοντα το 2003 και παρέμεινε στην θέση αυτή μέχρι το 2010 οπότε και παραιτήθηκε για να εκλεγεί Δήμαρχος της Αθήνας) συμπαρίσταται στον κ. Βαλυράκη και ζητά από τον Δήμο να επιληφθεί άμεσα του θέματος!
 Ο Δήμος Αθηναίων, πιστός στην τακτική του αδιαφόρησε στις τότε εκκλήσεις του κ. Καμίνη και δεν απαντούσε: «Δεν έχουμε λάβει απάντησή σας έως σήμερα», ανέφερε ο Συνήγορος του Πολίτη! Ο Γιώργος Καμίνης όμως, όταν ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου Αθηναίων τήρησε και με το παραπάνω την ίδια τακτική των προκατόχων του. Έγραψε στα παλαιά του υποδήματα το πρόβλημα του Κωνσταντίνου Βαλυράκη, αδιαφορώντας ακόμη και για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωνε τον πολίτη και έδινε διορία τον Δήμο Αθηναίων να τον αποζημιώσει μέχρι τον Ιούνιο του 2012!

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 743.122 € ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΟΤΕ!
Αυτό θα πει εξαπάτηση! Ο Δήμος Αθηναίων απαλλοτρίωσε το οικόπεδο του κ. Βαλυράκη μαζί με άλλο παρακείμενο, ενέκρινε για κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και  των 743.122 ευρώ υπέρ των φερόμενων δικαιούχων αλλά δεν τα κατέθεσε ποτέ!

Στα παρακάτω έγγραφα φαίνεται ότι και το ΣτΕ δικαίωσε τον κ. Βαλυράκη. Και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον δικαίωσε αλλά ο άνθρωπος ακόμη ψάχνει το δίκιο του! Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν.

Ιδού τι αναφέρουν τα έγγραφα:



«ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει την παρακατάθεση από τον Δήμο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Αθηνών ποσού των 253.216.500 δρχ. υπέρ των φερομένων με την 10/95 πράξη αναλογισμού δικαστικώς αναγνωρισθησομένων δικαιούχων κ. κ. Αικ. Παττάζογλου, Κων. Βαλυράκη κ.λ.π. για αποζημίωση των ρυμοτομουμένων ιδιοκτησιών τους που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Κονεμένου-Ουράνη-Ταγιαπιέρα.

Σημειώνεται ότι με την 10/97 πράξη αναλογισμού αποζημιώσεως, η οποία επικυρώθηκε με την 1126/Θ9/46/96 απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών, ο Δήμος φέρεται υπόχρεος για έκταση 900,5 μ2 και για τα επί των ρυμοτομουμένων εκτάσεων επικείμενα, οι δε τρίτοι για έκταση 718,2 μ2.

Κατόπιν αιτήσεως του Δήμου και των ενδιαφερομένων, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την αριθμ., 596/24-3-2000 απόφαση του καθόρισε την προσωρινή τιμή μονάδος αποζημιώσεως των ρυμοτομουμένων με την ως άνω πράξη αναλογισμού ιδιοκτησιών σε 150.000 δρχ./μ2 για τις εδαφικές εκτάσεις και για τα επικείμενα σε 15.000 δρχ./μ3. Σύμφωνα λοιπόν με την αρ. 596/2000 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου και την 10/95 πράξη αναλογισμού οι υποχρεώσεις του Δήμου και των τρίτων λόγω ρυμοτομίας διαμορφώνονται ως εξής:

Υποχρεώσεις Δήμου:

α) έδαφος          900,5 μ2 Χ 150.000 δρχ. - 135.075.000 δρχ.

β) επικείμενα    694,1 μ3 Χ  15.000δρχ. =  10.411.500 δρχ.

σύνολο       145.486.500 δρχ.

Υποχρεώσεις τρίτων    718,2 μ2 Χ 150.000 δρχ. - 107.730.000 δρχ.

Συνολικό ποσό παρακατάθεσης       253.216.500 δρχ».

 «Μετά από αίτηση του κ. Κων. Βαλυράκη το Συμβούλιο της Επικρατείας με το υπ' αριθμ. 8/2004 πρακτικό συνεδριάσεως του Τριμελούς Συμβουλίου διαπιστώνει την αδικαιολόγητη μη συμμόρφωση του Δήμου Αθηναίων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών -Πειραιώς προς την υπ' αριθμ. 7421/2003 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και καλεί να συμμορφωθούν προς το περιεχόμενο της εν λόγω ακυρωτικής αποφάσεως εντός τριμήνου (12-4-2005), ορίζει δε νέα ημερομηνία συζήτησης προκειμένου να ελέγξει τη συμμόρφωση προς το περιεχόμενο του πρακτικού.

Η Δ/νση Σχεδίου Πόλεως στο υπ' αριθ. 45/2557/12-10-05 έγγραφο προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συζήτηση αιτήσεως αναστολής του Δήμου κατά της υπ' αριθ. 1570/77/05/6-4-05 Απόφασης Νομάρχη Αθηνών αναφέρει ότι: “Το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ' αριθ. 856/9-3-05 Πράξη του αποφάσισε και ενέκρινε την τροποποίηση του εγκεκριμένου πολεοδομικού σχεδίου της πόλεως των Αθηνών στη συνοικία Ελληνορώσων με μερική άρση και επανεπιβολή της υπ' αριθ. 1947/11-12-1989…».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου