Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΛΙΓΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ-ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!!

Ποικίλες αντιδράσεις και ενόχληση σε εκκλησιαστικούς κύκλους έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση οπτικού υλικού που παρουσιάζει τον αρχηγό της Χ.Α.Νίκο Μιχαλολιάκο να περιγράφει τις απόψεις του για συγκεκριμένους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σε ένα από τα δεκάδες βίντεο που κατάσχεσε η Αντιτρομοκρατική από τους υπολογιστές του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής και άλλων κατηγορούμενων βουλευτών και τα οποία βρίσκονται πλέον στα χέρια των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, ο προφυλακισμένος Νίκος Μιχαλολιάκος, εμφανίζεται να επικαλείται συγκεκριμένους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατονομάζοντάς τους ως υποστηρικτές, ακόμα και χρηματοδότες του κόμματός του, ενώ σε άλλα σημεία της ομιλίας του σχολιάζει ακόμα και τις αρχιεπισκοπικές εκλογές του 2008 που ανέδειξαν τον κ. Ιερώνυμο.


Real.gr ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ3 από realmedialive

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής σε συζήτηση που γίνεται -όπως φαίνεται από το βίντεο- στο περιθώριο κάποιου τραπεζιού και ενώπιον λίγων ανθρώπων ακούγεται να αναφέρεται σε «διεφθαρμένους δεσποτάδες», ενώ εκφράζει απόψεις γενικά για τις θρησκείες, όπως το Ισλάμ και το εβραϊκό θρήσκευμα.

Στην συνέχεια κάνει ονομαστική αναφορά σε συγκεκριμένους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος λέγοντας ότι «έχουμε επαφές με Μητροπολίτες συγκεκριμένους που το αξίζουν, όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ, που δεν καταλαβαίνει τίποτε». Ένας από αυτούς που συμμετέχουν στη συζήτηση ζητά τη γνώμη του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, με τον Νίκο Μιχαλολιάκο να αναφέρεται με υποτιμητικά λόγια στο πρόσωπο του ιεράρχη, σχολιάζοντας ταυτόχρονα και τις αρχιεπισκοπικές εκλογές του 2008. «Μεγάλος πολιτικάντης. Αυτός αν δεν ήτανε (σ.σ. ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος), δεν θα ήταν Αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος ο Σπάρτης που είναι καθαρός… Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος...».

Αμέσως μετά εκφράζει την άποψή του για τον Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιο υποστηρίζοντας ότι «ο Σπάρτης είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα γηροκομείο ολόκληρο και μας ψήφισε στις εκλογές». Ως καλός αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του» χαρακτηρίζεται ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

«Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρεις είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας όποτε είμαστε… Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής...» λέει στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.

Απορία και ενόχληση

Την έντονη δυσφορία τους για το περιεχόμενο των δηλώσεων του Νίκου Μιχαλολιάκου εξέφρασαν αρκετοί από τους ιεράρχες που εμφανίζονται να αποτελούν αντικείμενο σχολίων του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Κύκλοι της Μητρόπολης Πειραιώς μιλώντας στο Real.gr, υπογραμμίζουν ότι οι θέσεις του κ.Σεραφείμ για το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι σαφώς διατυπωμένες σε σειρά επίσημων ανακοινωθέντων, το περιεχόμενο των οποίων δεν επιδέχεται παρερμηνείας.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς τον περασμένο Απρίλιο έχει χαρακτηρίσει παγανιστικό το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ το Σεπτέμβριο του 2013 σε άλλο μακροσκελές ανακοινωθέν του έκανε λόγο για «την απόλυτο σχάση, το μέγιστο χάσμα μεταξύ του Ευαγγελικού μηνύματος ζωής και αληθείας, που μόνο αυτό μεταβάλλει τον σκληρό και βάναυσο κόσμο σε Βασιλεία του Θεού και της παγανιστικής λατρείας του αλόγου και ασυνειδήτου δήθεν ανικήτου ηλίου, που αποτελεί το εφαλτήριον της ιδεοληψίας για την λατρεία της δυνάμεως, της επιβολής και της αρνήσεως της ετέρας γνώμης, γνωρίσματα αποδεδειγμένα πλέον με πλήθος πραγματικών περιστατικών, του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η «στρατιωτική συγκρότησις του χώρου και η παγανιστική ιδεοληψία το bodybuilding, η θεοποίηση του σώματος κατά το αρχαιοελληνικό πρότυπο και ο νομιμοποιούμενος από την ιδεοληψία «τσαμπουκάς» αποτελούν το εφιαλτικό μείγμα που αποδομεί τις αξίες του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος που χαρακτηρίζεται ως «πολιτικάντης» από τον Νίκο Μιχαλολιάκο σχολιάζοντας στο Real.gr τις δηλώσεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι «δεν είναι μειωτικές του ήθους του».

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, παρεμβαίνοντας χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Mega εξέφρασε την απορία αλλά και την έντονη ενόχλησή του για όσα φέρεται να υποστηρίζει σε βίντεο ο Νίκος Μιχαλολιάκος για το πρόσωπό του. Ο ιεράρχης αρνήθηκε κάθε σχέση με τον γενικό γραμματέα ή άλλα στελέχη της ΧΑ στη Λακωνία, διαψεύδοντας τα περί στήριξής του στο ακροδεξιό κόμμα στις τελευταίες εκλογές.


Real.gr Σπάρτης Ευστάθιος Mega από realmedialive
«Εκφράζω την οδύνη της ψυχής μου που ακούω αυτά τα πράγματα ... Ουδέποτε το πρόσωπο αυτό είχε σχέση με τη Μητρόπολη... δεν τον γνωρίζω», υπογράμμισε και πρόσθεσε εμφανώς αγανακτισμένος: «ελέγξατε ότι λέει αλήθεια; Πώς είναι δυνατόν να παίρνετε τέτοια πράγματα τοις μετρητοίς;» διερωτήθηκε. Ο Μητροπολίτης Σπάρτης υποστήριξε τέλος, πως ουδέποτε έλαβε μέρος σε πολιτικές διεργασίες και ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου