Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΓΟ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Προσέξτε με ποιον τρόπο προκαλεί αναγνώστης που  χαρακτηρίζει φασίστα, ρατσιστή και ούτε λίγο ούτε πολύ ως τραμπούκικο τον τρόπο με τον οποίο φέρεται αστυνομικός στον άστεγο έξω από το ΜΕΤΡΟ Χολαργού. Βάζει δε και ως πειστήριο την φωτογραφία που βλέπετε. Διαβάστε το σχόλιο του αναγνώστη και πιο κάτω ακολουθεί η απάντησή μας:
"Καλησπέρα, ήθελα να σας στείλω μια φωτογραφία όπου τράβηξα στις 7:30 περίπου στο σταθμό μας (Χολαργός). Στην φωτογραφία αυτή απεικονίζεται ο αστυνόμος να "τραμπουκίζει" τον άστεγο/εν μέρει ανάπηρο, ώστε να μετακινηθεί από τη θέση του και να "εγκατασταθεί" σε κάποιο παγκάκι. Ο άστεγος διαφωνεί καθώς του λέει πως του είναι δύσκολο να μετακινείται λόγω του ποδιού του και πως άμα μετακινηθεί σε κάποιο παγκάκι δεν θα βρίσκεται κοντά στον κόσμο, ο οποίος κόσμος τον φροντίζει, όπως είπε, δίνοντάς του χρήματα ακόμα και φαγητό. Γιατί, πλέον, θεωρούμε πως λύση στο πρόβλημα είναι η φυγή. Χώνουμε το κεφάλι μας στο χώμα όποτε αισθανθούμε κίνδυνο. Δεν προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα του άλλου απλά τον διώχνουμε πιο πέρα, να μην φαίνεται. Παίρνω το θάρρος και σας γράφω διότι η εμβέλειά μου δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με την δική σας. Συνεπώς, τέτοιου είδους ρατσιστικές/φασιστικές ενέργειες δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητες καθώς αποδομούν ακόμα πιο πολύ την αλληλεγγύη την οποία η κοινωνία μας έχει ανάγκη. Σας ευχαριστώ."
Απάντηση δική μας: Ρε μεγάλε, γιατί χώνεις το κεφάλι το δικό σου στο χώμα και διώχνεις το πρόβλημα που βλέπεις μπροστά σου; Γατί εσύ, ναι εσύ, φέρεσαι με τέτοιο ρατσιστικό, φασιστικό τρόπο προς τον άστεγο; Περιορίστηκες μόνο στο να βγάλεις τη φωτογραφία και να τη στείλεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πεις δυο μπαρούφες; Ποια είναι η λύση που όφειλες να δώσεις εσύ στο πρόβλημα που είχες μπροστά σου; Στο να το φωτογραφίσεις και μόνο; Τα 'χωσες στον αστυνομικό που όπως εσύ λες, φέρθηκε ρατσιστικά και τραμπούκικα; Μπροστά στον... τραμπουκισμό που εσύ έβλεπες ενώπιόν σου τι έκανες; Μόνο τον παπαράτσι και μετά το'βαλες στα πόδια και απλά εξιλεώθηκες στέλνοντας στη φωτογραφία σου-λάφυρο ως επίδειξη στα ΜΜΕ για να εξαπολύσεις μύδρους κατά του αστυνομικού οργάνου; Σε πληροφορούμε ότι σε μας, εσύ φαίνεσαι μεγαλύτερος "τραμπούκος" από το αστυνομικό όργανο. Διότι ενώ αυτός εκτελούσε σωστά  εντολές ανωτέρων του, εσύ, που εμφανίζεσαι και ως μη ρατσιστής, έχωσες το κεφάλι σου βαθιά στο χώμα προσποιούμενος σε μας τον αντιραστιστή και αντιφασίστα! 
Ξέρεις τι έπρεπε να κάνεις; Να πάρεις αμέσως στο σπίτι σου τον άστεγο και να τον φιλοξενείς καθημερινά. Μόνον έτσι θα εξιλεωθείς. Εμπρός λοιπόν..αντιρατσιστή του γλυκού ύδατος, την επόμενη επιστολή που θα στείλεις, ελπίζουμε να τη συντάσσεις φιλοξενώντας σπίτι σου τον άστεγο. Αλλιώς ...tabula rasa!   

5 σχόλια:

  1. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΡΑΤΙΣΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ;
    ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΜ , ΝΑ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΡΛΟΥΜΠΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΙΣΕΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΣΤΑΝΟΧΩΜΑ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.
    Ε ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ;
    ΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο "αντιρατσιστής" που καταγγέλει γιατί δεν το κάνει επωνύμως; Μάλλον του αρέσει η ζοφερή κατάσταση έξω από το μετρό αντί να φροντίσει για την αποκατάστασή της, όπως θα έκανε ένας λογικός πολίτης που θα είχε το ελάχιστο αίσθημα ανθρωπιάς και υπευθυνότητας και προς τον άστεγο και προς τους συμπολίτες του. Διερωτήθηκε ποτέ για τις επιπτώσεις των συνθηκών υγιεινής του ανθρώπου αυτού; Μήπως θα ήθελε να γίνει το μετρό του Χολαργού πόλος έλξης αστέγων με όλα τα επακόλουθα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρώην δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου είχε κάνει μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα χώρο αστέγων αλλά ναυάγησε το όλο εγχείρημα λόγω πολεοδομικών προβλημάτων του κτιρίου. Ελπίζω μέσα σε όλα τα προβλήματα ο νέος δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος να κάνει μια αντίστοιχη προσπάθεια. Ο αριθμός των αστέγων του ενιαίου δήμου είναι περίπου πενήντα. Συνάνθρωποι είναι και έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας με οποιονδήποτε τρόπο. Και σίγουρα δεν γεννήθηκαν άστεγοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ "ΑΠΛΥΤΟΙ" , ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΠΛΥΤΟΥΣ" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβώς,οι ίδιοι ΄΄ΑΠΛΥΤΟΙ΄΄,κάνουν τα ίδια και στα Πανεπιστήμια,δήθεν, θολοκουλτουριάρηδες και όλο θεωρία.Τα ίδια έκαναν και στην Υπατία,ή μήπως το ξεχάσαμε...γιατί στη Χώρα των Λωτοφάγων,έχουμε ΄΄κοντή μνήμη΄΄και όλα είναι πιθανά,ακόμα και να μας κυβερνήσουν τα ορφανά του Στάλιν...! ΄΄ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή