Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ!

Τόσο η ομιλία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στον ΟΗΕ όσο και οι παρατηρήσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν  στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σερβία απέδειξαν ξεκάθαρα ότι η ηθική ηγέτης του κόσμου είναι πλέον η Ρωσία και όχι οι ΗΠΑ.
Οι Ρώσοι έχουν πλέον απομακρυνθεί από την τυραννία των προηγούμενων δεκαετιών, ενώ αντιθέτως οι Αμερικανοί παρακμάζουν ολοένα και περισσότερο.
Η βαρβαρότητα της Ουάσινγκτον στον κόσμο είναι πρωτοφανής. Επί 13 χρόνια οι Αμερικανοί έχουν επιτρέψει στις κυβερνήσεις τους, οι οποίες βασίζονται εξ ολοκλήρου σε ψέματα και στα ιδιοτελή συμφέροντα της άρχουσας ελίτ, να βομβαρδίζουν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους σε επτά διαφορετικές χώρες.
Η Ουάσιγκτον έχει «ξεράσει» απεμπλουτισμένο ουράνιο σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας μαζικές γενετικές ανωμαλίες και προβλήματα υγείας. Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα εναντίον άμαχου πληθυσμού. Τα θύματα ήταν οι Ιάπωνες, όταν μάλιστα η ιαπωνική κυβέρνηση προσπαθούσε να παραδοθεί.
Η προειδοποίηση του Πούτιν στον «βλάκα» του Λευκού Οίκου, ότι η ύπαρξη της ανθρωπότητας προϋποθέτει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν κατά νου «τις συνέπειες που μπορεί να έχει για τη στρατηγική σταθερότητα η διχόνοια μεταξύ των μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων», αποτελεί μια δηκτική απαίτηση για την διακοπή της αμερικανικής επιθετικότητας απέναντι στη Ρωσία.
Έχουμε ανεχτεί αρκετά, δήλωσε ο Πούτιν. Είμαστε ένας υπομονετικός λαός, αλλά η υπομονή μας εξαντλείται εξαιτίας της ηλιθιότητάς σας.
Δεν είναι ο ιός Έμπολα, αλλά η Ουάσιγκτον που αποτελεί μάστιγα για τον κόσμο.
Η Ουάσινγκτον αυτοανακηρύχθηκε υπεράνω του αμερικανικού Συντάγματος αλλά και του Διεθνούς Δικαίου.
H Ουάσιγκτον έχει ισοπεδώσει την κυριαρχία της Μεγάλης Βρετανίας, ολόκληρη την Ευρώπη και την Ιαπωνία και δεν επιτρέπει σε κανένα από τα «αιχμάλωτα» έθνη που ανήκουν στην αυτοκρατορία της να έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Η Ευρώπη και η Ιαπωνία δεν είναι παρά κράτη-μαριονέτες, των οποίων οι «ηγέτες» πληρώνονται καλά για τη δουλοπρέπεια τους στην Ουάσιγκτον.
Παραμυθιάζουν τους ανόητους Αμερικάνους, ότι όπως εκείνοι αποτελούν «ξεχωριστό και περιούσιο λαό», έτσι και η κυβέρνησή τους έχει το δικαίωμα να μην είναι υπόλογη στο νόμο και τη δικαιοσύνη. Νόμος είναι αυτό που επιβάλλει η Ουάσινγκτον.  Η ηγεμονία της Ουάσινγκτον στηρίζεται στη θεωρία του «περιούσιου λαού». Κανένα άλλο έθνος δεν αξίζει και δεν έχει δικαιώματα.
Η Ρωσία και η Κίνα διαφωνούν με την Ουάσιγκτον. Η Ρωσία διαμορφώθηκε μεταξύ του τρίτου και του όγδοου αιώνα και αναδιαμορφώθηκε μετά την εισβολή των Μογγόλων. Η Κίνα υπάρχει για περίπου πέντε χιλιετίες. Οι ΗΠΑ είναι 238 χρονών, όμως αν κρίνουμε από τη συμπεριφορά τους παραμένουν δύο ετών.
ΟΛαβρόφ μίλησε εκ μέρους της Ρωσίας σε όλο τον κόσμο. Κανείς από την αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι ικανός να δώσει μια τέτοια ομιλία. Ενδεικτικά, κάποια αποσπάσματα:
«Οι προσπάθειες να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία ώστε να εγκαταλείψει τις αξίες της, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας».
«Η αμερικανική πολιτική των τελεσίγραφων και η νοοτροπία της υπεροχής και της κυριαρχίας δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα και έρχονται σε αντίθεση με τη διαδικασία της ανάπτυξης μίας πολυκεντρικής και δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης».
«Η Ουάσιγκτον έχει διακηρύξει ξεκάθαρα το δικαίωμά της να χρησιμοποιεί στρατιωτική βία μονομερώς και παντού προκειμένου να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα. Η στρατιωτική επέμβαση έχει γίνει ο κανόνας, παρά τη θλιβερή έκβαση όλων των πράξεων βίας που οι ΗΠΑ έχουν διαπράξει τα τελευταία χρόνια. Η βιωσιμότητα του διεθνούς συστήματος έχει κλονιστεί σοβαρά από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ της Γιουγκοσλαβίας, από την επέμβαση στο Ιράκ, την επίθεση κατά της Λιβύης και την αποτυχία στο Αφγανιστάν».
Paul Craig Roberts
Πηγή, Μετάφραση-Απόδοση: Hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου