Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!

γράφει ο Κπριανός Χριστοδουλίδης
ιατρός
Μ. Μεσογαίας Νικόλαος :
- "Ο όρος Βιοηθική είναι αρκετά πρόσφατος και κατά κύριον λόγο προσδιορίζει την επιστήμη, η οποία προσπαθεί να ισορροπήσει τα επιτεύγματα με τις συνέπειες που απορρέουν από την παρεμβατική χρήση της τεχνολογίας στον χώρο της βιολογίας, γενετικής και υγείας" 

κυπριανός χ :
- Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς ο όρος Βιοηθική είναι η προσπάθεια ορισμένων - όχι άγνωστων - κύκλων να εκτοπίσουν τη Θεολογία και στη θέση της να τοποθετήσουν τη Βιοηθική. Είναι το κατ΄ εξοχήν έργο των σιωνιστών. Δεν θα αργήσει λοιπόν η ημέρα εκείνη, όπου παράλληλα με το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, ένθα ο τομέας της Θεολογίας, θα "γεννηθεί" η έδρα της Βιοηθικής. Θεολογίες αποκτήσαμε πολλές, η Βιοηθική θα είναι, πλέον, μόνο μία. Η επιστήμη θα απορροφήσει πλήρως τη θεολογία, η ορολογία  της οποίας θα γίνει πλέον "τεχνική ορολογία" βάση της οποίας είναι η επιστήμη. Τον ορισμό της επιστήμης δεν μας τον έχουν πει ακόμη.

Μ. Μεσογαίας Νικόλαος :
-  "... επιμένουμε στην «εξ άκρας συλλήψεως» αρχή του ανθρώπου, βασιζόμενοι και στα βιολογικά δεδομένα και σε σαφείς μαρτυρίες της Αγίας Γραφής και των Πατέρων. Θεολογικό επιχείρημα υπέρ αυτής αποτελεί η ψυχοσωματικότητά του. Από την στιγμή που αρχίζει να οικοδομείται το σώμα, συνυπάρχει η ψυχή. Υπό την έννοια αυτήν, το έμβρυο είναι άνθρωπος όχι εν δυνάμει αλλά εν εξελίξει".

κυπριανός χ :
Τι να πει κανείς γι΄ αυτό το "άνθρωπος εν εξελίξει"; Ωριμάζει ή εξελίσσεται ο άνθρωπος ; Αναπτύσσεται σταδιακά ο άνθρωπος ή σταδιακά εξελίσσεται ; Φυσικά, ως προς την ωρίμανση ( : ψυχοσωματική εν Αγίω Πνεύματι) αναφέρομαι στον άνθρωπο. Οι ενδεδυμένοι το ιερατικό σχήμα δεν μπορούν να κρύψουν το Δαρβινισμό τους. Η εξελικτικότητα της Εκκλησίας αποτελεί γεγονός, ο άγιος Θεός παρεμβαίνει σε κάποιοι κρίκο της αλυσιδωτής εξέλιξις των ειδών (Χ. Γιανναράς) προκειμένου να διορθώσει ένα κατασκευαστικό, δηλαδή της Δημιουργίας, λάθος. Δεν είχε προβλέψει ότι κάτι θα πήγαινε στραβά με τον, σε εξέλιξη, πίθηκο και οι Δαρβινιστές με το θεό τους, είπαν να φτιάξουν το λάθος του θεού τους, το θεό και τον πίθηκο. Αυτοί είναι οι θεσμικοί (συστημικοί) Ιεράρχες, που διοικούν την Εκκλησία, μείνετε συντονισμένοι μαζί τους, επειδή εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία !

Άγιε Κυπριανέ, μετά της Θεοτόκου και πάντων των αγίων, πρέσβευε εις το σωθήναι ημάς.
Παραπομπές, σημειώσεις για το θέμα, βλέπε ...

http://kyprianoscy.blogspot.gr/2014/10/3.html
και το σχετικά πρόσφατο με ευρύτερες οπωσδήποτε διαστάσεις
http://kyprianoscy.blogspot.gr/2014/10/blog-post_90.html

... και βεβαίως, υπάρχουν και πολλά ακόμη
κχ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου