Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΚΡΑΤΟΣ-ΦΟΝΙΑΣ! ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥΡΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 37ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ, ΑΝΕΡΓΟ, ΠΑΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΕΣΕΙΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ, ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ!  Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ!
Ο άτυχος Αρτέμης Ρουσουνέλος μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Σύρου και οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες για να φέρουν σε σχτική ισορροπία τον οργανισμό του. Ωστόσο χρειάζετα άμεση νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας γιατί στη Σύρο έχουν τελειώσει οι ινσουλίνες! 
Συγγενικό του πρόσωπο αδυνατεί να τον βοηθήσει γιατί το κράτος τού άρπαξε όλες τις οικονομίες (ήταν ομολογιούχος του Δημοσίου)!
Τα 2 παιδιά του 37χρονου άνεργου πρέπει να εισαχθούν για διάφορους λόγους σε νοσοκομεία της Αθήνας!
Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Μετά μιλάνε για… εγκληματικές οργανώσεις! Το ίδιο το κράτος τι είναι, όταν δίνει εντολή να κόψει το ρεύμα σε άτομο με ειδικές ανάγκες;
Αυτά που ζει η χώρα μας τα τελευταία 5 χρόνια αποτελούν κανονική γενοκτονία που συντελείται με την υπογραφή του κράτους! Εφαρμόζει το… πρόγραμμα των τοκογλύφων της τρόικας που σκοτώνει τους Έλληνες! Το κράτος-δολοφόνος οδήγησε στα πρόθυρα του θανάτου τον 37χρονο Αρτέμη Ρουσουνέλο, ο οποίος διαμένει στη Σύρο με τη γυναίκα και τα τρία τους παιδιά  (11 και 8 ½  χρονών και 7 μηνών αντίστοιχα). Χάρη στην επέμβαση των γιατρών του νοσοκομείου του νησιού, η ζωή του σώθηκε την τελευταία στιγμή. Όμως, στο νοσοκομείο έχουν ξεμείνει από ενέσεις ινσουλίνης, και συμβούλεψαν το άτυχο ασθενή να μεταβεί επειγόντως στην Αθήνα για να σώσει τη ζωή του! Πώς όμως να έρθει στην Αθήνα, αφού ούτε τα εισιτήρια έχει να πληρώσει; Ο Γολγοθάς της οικογένειας με τη σφραγίδα της Πολιτείας, δεν έχει τέλος.

Η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα επειδή δεν πλήρωσε 300 ευρώ της δόσης Οκτωβρίου!
--Είχα μπει σε ρύθμιση και εκτός από το ρεύμα 200 ευρώ, έπρεπε να πληρώσω και τη δόση του Οκτωβρίου, που ήταν 300 ευρώ. Είμαι άνεργος, τους είπα ότι δυσκολεύομαι απίστευτα να δίνω δόσεις 300 ευρώ, αλλά από τη ΔΕΗ ήταν ανένδοτοι. «Δόσεις κάτω από 300 ευρώ τον μήνα δεν δεχόμαστε», μου απάντησαν. Κι έτσι, την περασμένη Παρασκευή μου έκοψαν το ρεύμα, μας είπε με τρεμάμενη φωνή ο κ. Ρουσουνέλος.
Με ψυγείο χωρίς ρεύμα και τα  φάρμακα πλέον χαλασμένα, ο 37χρονος...


πατέρας απελπίστηκε. Όταν μάλιστα τα δυο του μεγάλα παιδιά τον ρωτούσαν «γιατί οι συμμαθητές μας  έχουν στα σπίτια τους ρεύμα κι εμείς δεν έχουμε;», ο πολύπαθος οικογενειάρχης έφτασε σε πλήρη απόγνωση. Πήρε τις ινσουλίνες από το ψυγείο κι έκανε πολύ περισσότερη δόση από την κανονική, σα να ήθελε ν’ αυτοκτονήσει! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί ραγδαία υπογλυκαιμία και να φτάσει στα πρόθυρα του θανάτου! Όταν τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Σύρου βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και οι γιατροί κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν και να μπορέσει να λειτουργήσει σε μια σχετική ισορροπία ο οργανισμός του.
Σήμερα, βρίσκεται εκτός νοσοκομείου, ωστόσο οι γιατροί του συνέστησαν να μεταβεί για θεραπεία άμεσα στην Αθήνα, μια και στο νοσοκομείο έχουν τελειώσει οι ενέσεις ινσουλίνης!
--Μου έδωσαν μόνο δύο ενέσεις Ladus, επισημαίνει ο κ. Ρουσουνέλος και υπογραμμίζει με νόημα. Τους είχαν τελειώσει: «Όταν μου τελειώσουν και αυτές… τελειώνω κι εγώ».
Είναι κράτος-φονιάς ή δεν είναι;
Όμως, ο Γολγοθάς για τον ίδιο  και την οικογένεια του κ. Ρουσουνέλου δεν σταματά εδώ. Εξαιτίας του σακχαρώδη διαβήτη, ο 37χρονος έχει υποστεί βλάβες στην όρασή του, η οποία διαρκώς μειώνεται, ενώ αντιμετωπίζει πρόβλημα και με την καρδιά του, μια και συχνά-πυκνά παθαίνει άπνοια (κάνει παύσεις για μερικά δευτερόλεπτα).
--Ο καρδιολόγος μου συνέστησε  να κάνω μαγνητική στην καρδιά διότι έχω σοβαρό πρόβλημα. Τόνισε ότι βρίσκομαι στο έλεος του Θεού διότι είμαι ανασφάλιστος και ο ίδιος δεν μπορεί να μου γράψει τις εξετάσεις.

Δυστυχώς όμως, και τα δύο μεγάλα παιδιά του κ. Ρουσουνέλου πρέπει να νοσηλευτούν άμεσα σε νοσοκομεία της Αθήνας. Ο ταλαίπωρος πατέρας μάς λέει:
--Έχω από την 1η Οκτωβρίου παραπεμπτικά από τον παιδίατρο της περιοχής, για να νοσοκομεία της Αθήνας για τα δύο μου μεγάλα παιδιά. Το μεν ένα παιδί έχει προδιάθεση για διαβήτη τύπου 1 ενώ το άλλο παιδί που είναι 8 χρονών, έχει παρουσιάσει πρώιμη ήβη και πρέπει να νοσηλευτεί στο Παίδων. Δεν υπάρχουν όμως χρήματα ούτε καν για τα εισιτήρια.   
Τι δουλειά κάνατε πριν κύριε Ρουσουνέλο;
--Ήμουν μικροπωλητής στα πλοία, πουλούσαμε λουκούμια. Όμως εδώ και χρόνια δεν υπάρχουν δουλειές. Ο κόσμος δεν ψωνίζει, δεν έχει χρήματα.
Σήμερα πώς ζείτε; Ποια βοήθεια έχετε;
Μόνη βοήθεια είναι από  τη σύνταξη της μάνας μου. Επίσης, καθημερινά το συσσίτιο του δήμου μάς εξασφαλίζει τέσσερις μερίδες φαγητό για μένα, τη γυναίκα μου και τα δύο παιδιά. Το μικρό τρέφεται με γάλα.  Μέχρι πριν από λίγο καιρό μας βοηθούσε οικονομικά κι ένας συγγενής μου, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί άλλο πια να βοηθήσει.
Λόγω της κρίσης που έπληξε και τον ίδιο;
--Ήταν ομολογιούχος του Δημοσίου και το κράτος του πήρε όλες τις οικονομίες. Δεν αντέχει πια και αυτός. Στέγνωσε, τον κατέστρεψε και αυτόν η Πολιτεία.

Η ΔΕΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!
Το καλοκαίρι που μας πέρασε η ΔΕΗ ξανάκοψε το ρεύμα στην οικογένεια του κ. Ρουσουνέλου.
--Ξέρετε τι είναι επί ενάμισι μήνα να μην έχω ρεύμα στο σπίτι; Να μαγειρεύω με πετρογκάζ ή να δίνω στο μικρό παιδί μου ξινισμένο γάλα και μετά να τρέχω στον γιατρό, αφού έκανε εμετούς!
Έχετε δηλώσει επίσημα στη ΔΕΗ ότι είστε άτομο με ειδικές ανάγκες ώστε να μην σας κόβει το ρεύμα;
--Βεβαίως. Στη ΔΕΗ το γνωρίζουν και μάλιστα έχω πάει και χαρτί ότι το μεγάλο μου παιδί πριν από 3 χρόνια είχε προβλήματα με το αναπνευστικό του.

ΡΟΥΣΟΥΝΕΛΟΣ: «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΟΥ»!
Πώς χαρακτηρίζετε τη στάση της Πολιτείας απέναντί σας;
--Αυτό είναι κράτος που σκοτώνει. Από τη στιγμή που ξέρει ότι έχουμε τόσα προβλήματα όχι μόνον εγκληματούν σε βάρος μας αλλά και μετά την περιπέτειά μου που με έφερε ένα βήμα από τον θάνατο, κανείς δεν νοιάστηκε από την κυβέρνηση, να πάρει έστω ένα τηλέφωνο. Εκτός από τον Δήμαρχο της Ερμούπολης τον οποίο ευχαριστώ, κανένας από την Πολιτεία δεν έχει χτυπήσει την πόρτα μου!

ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΥΡΟΥ! ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ…ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ;
Ο κ. Κωβαίος, υπάλληλος της διαχείρισης του δικτύου, μας είπε ότι προϊστάμενος της ΔΕΗ και αρμόδιος για τις διακοπές ρεύματος είναι ο κ. Μουστάκας ο οποίος όπως απουσιάζει για σεμινάριο στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει πάνω από μία εβδομάδα! «Τα κριτήρια και οι επιλογές για τη διακοπή ρεύματος γίνονται από τη ΔΕΗ. Εκείνη ξέρει το πελατολόγιό της», υπογράμμισε ο κ. Κωβαίος.
Ο κ. Μουστάκας μπορεί να λείψει για περισσότερο από μία εβδομάδα αλλά στο διάστημα αυτό προφανώς θα μπορεί να δίνει εντολές από το τηλέφωνο για το ποιο σπίτι δεν θα έχει ρεύμα και ποιο θα έχει. Έτσι;
-- Δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ για το τι γίνεται σε μιαν άλλη υπηρεσία.  
Προσπαθήσαμε αρκετές φορές να καλέσουμε τον κ. Μουστάκα στο γραφείο του, ευελπιστώντας ότι θα τον αντικαθιστούσε κάποιος άλλος, αλλά δεν απάντησε κανείς!


6 σχόλια:

  1. Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ . ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΠΙΣΩ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΣΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΠΧ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΕΧΘΡΙΚΗ. ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ . ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΜΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι, περίμενε να εισακουσθεί η ...ψηφος σου ! ((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑΥΤΟ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ.

      Διαγραφή
  5. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ. ΤΙ ΕΙΣΑΙ??ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ?? ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΣ ΔΙΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΚΟΡΟΙΔΟ.ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΔΥΜΑΜΕΙ 200.000 ΨΗΦΟΙ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΩΣ ΤΟΤΕ. ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ.ΣΚΟΥΛΙΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή